Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το "This is MY Athens" έλαμψε στην πλατεία Μοναστηρακίου

 Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”. Την εκδήλωση, στην οποία
συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το Κίνημα Πολιτών “Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν σε αυτή ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής.

Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό μας πολιτισμό.Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
- η παρασκευή μιας τεράστιας χωριάτικης σαλάτας από 100 περίπου αρχιμαγείρους του Chef’s Club, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα
-  Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων
- η παρουσίαση από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κυρία Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
- παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST”
- Τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου

Η επίσκεψη στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

“Όλοι μαζί”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, “θα συμβάλλουμε στη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα απ‘άκρη σ‘άκρη σφύζει από ιδιαίτερα προϊόντα τα οποία δεν έχουν ακόμα βρει τη θέση τους ούτε στην ελληνική και φυσικά ούτε στη διεθνή αγορά. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωσή μας αυτή, βάζουμε και μεις το λιθαράκι μας στην προσπάθεια για ανάδειξη των προϊόντων αυτών, όπως επίσης  και των επιχειρήσεων που τα παράγουν, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες μονάδες”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών “Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε”, πρώην υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς, κα Κωνσταντίνα Μπέη, δήλωσε ότι “στόχος του Κινήματος Πολιτών είναι η ενεργή και επίμονη προτίμηση των πολιτών στα Ελληνικά προϊόντα, προκειμένου να ανακυκλώσουμε το εισόδημά μας στη χώρα μας, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και να επιβάλουμε κανόνες στην αγορά ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς πρέπει με επιμονή να ζητάμε το ελληνικό προϊόν, εμείς μπορούμε να το κάνουμε και ανταγωνιστικό”.

Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. Μεταξύ αυτών είναι: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.), η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), η Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club), η Ένωση Βιοτεχνών Βιομηχανιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συντονιστής του Φορέα είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”, δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
Το "This is MY Athens" έλαμψε στην πλατεία Μοναστηρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου