Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Άρτεμις - Η Δημοτική Αρχή (συμμορία) αγνοεί παντελώς το Τοπικό Συμβούλιο

Ας θυμηθούμε...
Συζήτηση επί του θέματος λήψη απόφασης για αντιμετώπιση της λειτουργικής και διοικητικής απομόνωσης αποκλεισμού του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος...

Από την εισήγηση του Θέματος θα περίμενε κανείς να μάθει τους λόγους που έχουν φτάσει στο σημείο ο Δήμος Να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν την πόλη ερήμην του
Συμβουλίου.
Αποφάσεις πολύ σοβαρές όπως θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό. Χρήση Ακινήτων και άλλα. Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει όλη την διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής αρχής από το 2011 μέχρι σήμερα.
Αυτό είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα. Και επιτέλους οι δύο σύμβουλοι το φέρνουν για συζήτηση στο Συμβούλιο. (Μόνο που "2 κούκοι δεν φέρνουν την Άνοιξη" και ευτυχώς, ακόμη, δεν φάγανε ξύλο...)
Θα απορήσετε όμως όταν διαπιστώσατε ποιο ήταν, τελικά, το περιεχόμενο της συζήτησης.
Πραγματικά "σήμερα έχουμε πρωτοτυπήσει", όπως είπε ο Πρόεδρος, κ. Μπαλόπητος Παναγιώτης...(Αυτός, όμως παραδοσιακός...ακόμη δεν έχει ορίσει αντιπρόεδρο...) Ίδρωσε να πείσει την "συμμορία" να φύγει ο Ρήγας να γίνει πρόεδρος -χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Σιγά μην βάλει τώρα και αντιπρόεδρο;
Άξιο απορίας είναι γιατί τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας ήταν απόντες σε αυτό το θέμα...! 
Αφού το διαβάσετε θα νομίζετε ότι διαβάσατε ιστορία Φαρ Ουέστ, όπου Δήμαρχος, Δικαστής, Σερίφης, Ιατρός, Τραπεζίτης και Μπάρμαν αποτελούν μια συμμορία που λυμαίνεται την πόλη στην συμμετέχουν και τα μέλη της αντιπολίτευσης! Πάγια τακτική ο εκφοβισμός και οι απειλές σε όποιον δεν συμφωνεί με τα σχέδιά τους.
Θαυμάστε...
ΘΕΜΑ 10ο
Συζήτηση επί του θέματος λήψη απόφασης για αντιμετώπιση της λειτουργικής και διοικητικής απομόνωσης αποκλεισμού του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, από τα ζητήματα, τις αποφάσεις, τις πρωτοβουλίες και κάθε ενέργεια που αφορά τη ζωή των δημοτών στην Αρτέμιδα, όπως ορίζει ο νόμος (Ν.3463/2006, Ν.3852/2010), μετά από έγγραφη αίτηση των τοπικών συμβούλων κ.κ. Μάρκου Νικόλαο και Κατσούλη Κωνσταντίνο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συζήτηση επί του θέματος λήψη απόφασης για αντιμετώπιση της λειτουργικής και διοικητικής απομόνωσης αποκλεισμού του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, από τα ζητήματα, τις αποφάσεις, τις πρωτοβουλίες και κάθε ενέργεια που αφορά τη ζωή των δημοτών στην Αρτέμιδα, όπως ορίζει ο νόμος (Ν.3463/2006, Ν.3852/2010), μετά από έγγραφη αίτηση των τοπικών συμβούλων κ.κ. Μάρκου Νικόλαο και Κατσούλη Κωνσταντίνο.
Ο κύριος Μάρκου έχει το λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Κάναμε και μια διαλογική συζήτηση, αλλά ήδη όμως μετά την αίτηση που κάναμε, είχατε στείλει το έγγραφο. Η διαλογική συζήτηση, για να ενημερωθούν και οι συνάδελφοι, ήταν ότι η αίτηση δεν ήταν σε μορφή αντιπολιτευτική, ήταν σε μορφή συνεννόησης. Παρ’ όλα αυτά, εσείς απαντήσατε ότι χρειάζεται το ένα τρίτο και τα λοιπά, με έγγραφο.
Καλά κάνατε φυσικά. Ο Νόμος αυτό ορίζει, αλλά εδώ δεν πρόκειται για αντιπολιτευτική πράξη. Ήταν ένα θέμα συζήτησης που το έχουμε διαπιστώσει όλοι και από εκεί και πέρα θα αφήσω τους συναδέλφους να τοποθετηθούν και αν μου επιτρέψετε στο τέλος μπορώ να πω και εγώ κάτι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Εγώ μόνο και για τις δυο υπογραφές, αποχωρώ. (Γιατί έφυγε; Μήπως έχει προσωπικά με αυτούς τους 2 και τα θυμήθηκε ξαφνικά; Ή φοβήθηκε μην αναγκαστεί να ψηφίσει και αυτή; Γιατί μάλλον, την φυλακή δεν την φοβάται...)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε την κυρία Σαρρή. Κάποιος άλλος συνάδελφος θέλει να πάρει το λόγο; (Για ποιο λόγο την ευχαριστεί; Επειδή ακολούθησε την "ομερτά";)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

ΡΑΦΤΗ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω και εγώ να αποχωρήσω. (Εδώ δεν έχει "ευχαριστώ"! Αυτή γιατί αποχωρεί; Μήπως θα καταλάβει κανείς την απουσία της;)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν φωνάζετε έτσι, όλοι θα φύγουν στο τέλος. (Η χαρά του ανίκανου προέδρου!! Να είναι πρόεδρος σε κενή αίθουσα και να χαίρεται τον τίτλο του -χαλίφης χωρίς χαλιφάτο!!)

ΛΑΜΠΡΟΥ: Αποχωρώ λόγω της έντασης. (Εδώ μας κούφανε!! Αυτός είναι και διασώστης. Συγνώμη! Δηλαδή σε μια έκρυθμη κατάσταση θα χρειαστεί άλλο ΕΚΑΒ να σώσει τον Διασώστη;)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Γκιουλέκας έχει το λόγο.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε θα αρχίσω από εσάς.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Επανήλθα για να μη φανεί ότι δε με ενδιαφέρει το θέμα. (Έξω τον περίμενε το ΕΚΑΒ -Κασίμης- και αποφάσισε να γυρίσει στο πόστο του! Για να μην το πάρει το κανονικό ΕΚΑΒ)

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εσείς κύριε Πρόεδρε έχετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Είστε ο δεύτερος Πρόεδρος στη θητεία του Τοπικού Συμβουλίου και άρα έχετε σημείο αναφοράς, σημείο σύγκρισης ό,τι άσχημα έγιναν, αν έγιναν, να τα αποφύγουμε και όσα καλά έγιναν να τα εντοπίσουμε και να τα συμπεριλάβουμε και να τα αυξήσουμε και να τα προσδιορίσουμε ακόμα καλύτερα.
Αυτό γιατί το λέω; Το λέω γιατί, πρώτα από όλα, ο καθένας μας έχει τη θέση του και την άποψη του και πρέπει να είναι σεβαστή από όλους μας, όποια και αν είναι. Άλλωστε δημοκρατικά ψηφίζουμε και το αποτέλεσμα θα βγει από την ψηφοφορία. Αν κάποιοι Σύμβουλοι ξεκινούν από άλλη αφετηρία ή βλέπουν τα θέματα ή το θέμα με άλλο μάτι, είναι αποδεκτό, πρέπει να είναι αποδεκτό. Δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων καταδικαστέο. Άρα ό,τι και να πει ο Γκιουλέκας «έλα μωρέ, αυτό θα πει. ή όχι μωρέ θα πει το άλλο».
Θέλω να προσδιορίσω ότι κάποια πράγματα ξεκινάνε όπως η βροχή, από στάλα-στάλα, πριν γίνουν θάλασσα. Όπως η φωτιά από τη σπίθα, πριν γίνει πυρκαγιά. Τότε δεν την προλαβαίνεις.
Επιπλέον, θέλω να πω ότι κάποια πράγματα που είναι καθαρά από το θεσμικό όργανο του Τοπικού Συμβουλίου να προχωρήσουν και να συζητούνται και να αποφασίζονται, έγιναν διαπροσωπικά. Όχι καν διαπαραταξιακά, γιατί αυτό το λάθος ή αυτή η κατάσταση που μας φέρνει σήμερα εδώ, είναι ενδοπαραταξιακή, αφενός, αν τοποθετηθώ στο ανώτερο κλιμάκιο, στο Δήμο. Αλλά και εδώ μέσα είναι εσωτερικό της πλειοψηφίας.
Εκτιμώ, και το πιστεύω αυτό, ότι πάντα υπάρχει η φτέρνα. Ακόμα και στον Αχιλλέα υπήρχε. Πάντα κάποιοι επηρεάζουν ή επηρεάζονται. Θα έπρεπε να είχαν σταματήσει κάποια πράγματα εν τη γενέσει τους ή έστω λίγο μετά και όχι να φτάσουμε να χάνουμε το δάσος για να βλέπουμε το δέντρο και να καταλήγουμε πάντα με την επωδό «ποιος είσαι εσύ;» ή «γιατί είσαι εσύ;».
Εγώ έχω την τιμή να εκπροσωπώ εδώ, στο Τοπικό Συμβούλιο, την ήσσονα Αντιπολίτευση και θα έπρεπε τα χέρια μου να έχουν βγάλει φούσκες από το τρίψιμο, από τη χαρά μου, που γίνονται τέτοια πράγματα και να φωνάξουμε και δυο δημοσιογράφους και να το κάνουμε βούκινο και να ανεβάσουμε και στο μπλοκ πράγματα και να κάνω μια συρραφή λέξεων από διάφορα λόγια και να βγει αλλα αντί άλλων το αποτέλεσμα κλπ..
Θέλω να προσδιορίσω τα πράγματα και να τα βάλω στη σωστή τους θέση. Ναι, μπορεί να έγιναν σφάλματα από όλους. Αν όμως εσείς της πλειοψηφίας, βλέπω και την αποψινή, γιατί αυτό το σνομπάρισμα; Ας καθίσουν να τα ακούσουν. Μήπως θα έπρεπε λοιπόν, τόσο από πλευράς Δημοτικής Αρχής, εδώ είναι και με ακούει, όσο και από πλευράς της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου, να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα; Γιατί ο κύριος Κατσούλης και απόψε διαφώνησε σε κάποια πράγματα, όπως διαφώνησε, κατέθεσε την άποψη του. Ήταν διαβασμένος σε κάποια άλλα πράγματα και λοιπά. Και εσείς φτάσατε να πείτε «να μας συμβουλεύετε σε αυτά τα πράγματα», είναι προς τιμήν σας αυτό και πάρα πολύ κομψό. Άρα μήπως πρέπει να επανεξεταστούν κάποια πράγματα;
Επίσης, εδώ μέσα σε αυτό το κείμενο υπάρχουν και αλήθειες. Πράγματι ως Τοπικό Συμβούλιο, το έχουμε ξανασυζητήσει, το έχουμε ξαναχαρακτηρίσει, το έχουμε ξαναϋπογραμμίσει ότι κάποια πράγματα δε μας δίνονται ή αδιαφορούν, ή δεν ξέρω τι. Εκθέτουν και τον Δήμαρχο, όπως είπα και νωρίτερα. Άμα υπογράφει ο Δήμαρχος εδώ και το βγάζουν εκτεθειμένο ότι δεν εξέτασαν τον αριθμό έξι και το οικοδομικό τετράγωνο, κάτι χρειάζεται, κάτι συμβαίνει.
Έτσι, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες -αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα δευτερολογήσω- θέλω να πω ότι καλό είναι να μην επεκτείνουμε κάποια πράγματα, για το καλό του θεσμού κυρίως, αλλά και για το δικό μας. Νομίζω διαπροσωπικά δεν έχουμε τίποτα, ούτε είχαμε ποτέ. Εγώ προσωπικά που μιλάω ή μίλησα λιγότερο, σε όλες αυτές τις Συνεδριάσεις που κάνουμε, εξίσταμαι. Απορώ, αναρωτιέμαι. Γιατί; Ακόμα κι αν έγιναν, επαναλαμβάνω, λάθη. Και; Θα τα προσπεράσουμε. Δεν είναι δυνατόν να εκθέτουμε και τη Δημοτική Αρχή διότι κατ’ επέκταση ό,τι γίνεται εδώ θα ακουστεί και στη Δημοτική Αρχή. Όπως επωφελείται από κάτι καλό, έτσι δυσφημείται από κάτι άσχημο.
Έτσι λοιπόν, εγκρίνω το χαρτί που έχω μπροστά μου, κάποια πράγματα όσον αφορά τη διαδικασία, αλλά η ουσία του θέματος δεν είναι αυτή. Η ουσία του θέματος είναι άλλη. Και εσάς προσωπικά τώρα θα σας εγκαλέσω. Ακούω ή βλέπω τα σήματα μορς. Σταματήστε τα, δεν έχετε ανάγκη από τέτοιου είδους υποδείξεις. Κλείστε τα αυτά τα θέματα, να περάσει. Η θέση σας είναι πιο ψηλά για να εμπνέει σεβασμό, όχι για να μας βλέπετε αφ’ υψηλού. Αν κάνετε κάποιο τέτοιο λάθος, θα χάσετε. (Ως επίσης να ξέρετε ότι προεδρεύετε, δε διοικείτε. (Προσπαθεί να του εξηγήσει ότι δεν είναι στην "συμμορία αλλά σε Τοπικό Συμβούλιο)
Έτσι, σας παρακαλώ πάρα πολύ να συνεχίσετε και θα ήθελα, γιατί όχι, κάτι είπε νωρίτερα ο κύριος Μάρκου, εγώ στη θέση σας αν ήμουν, δεν λέω ότι θα ήθελα, θα είχα μια πλήρη γνώση και άλλων Τοπικών Συμβουλίων. Αφού ξέρατε ότι θα γίνετε Πρόεδρος, να δείτε τι κάνει η Ραφήνα, τι κάνει το Πικέρμι. Δεν μπορεί, άνθρωποι είναι και εκεί, πως στρογγυλεύουν τα πράγματα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από αυτά που ξέρω, σήμερα έχουμε πρωτοτυπήσει. Αν θέλετε τα πρακτικά μας να τα βγάλουμε στη δημοσιότητα, να καταλάβετε τι σημαίνει Αρτέμιδα. Έχουμε γίνει πολύ μαλακοί. (Έπαθε κρίση ειλικρίνειας)

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Και αυτό το δέχομαι. Σε πρώτο πλάνο σταματώ εδώ. Δεν ξέρω αν κάλυψα όλες τις πτυχές του θέματος, ως Γκιουλέκας Δημήτριος όμως, αυτά είχα να πω και επιφυλάσσομαι αν πρόκειται να πω και κάτι άλλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Σε πρώτη φάση συμφωνώ με το έγγραφο αυτό. Βέβαια, κύριε Μάρκου και κύριε Κατσούλη, θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί όλοι οι Σύμβουλοι και να παίρνουμε την εκφώνηση μιας εισήγησης, χωρίς να υπάρχει πραγματική εισήγηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Συμβουλίου είναι πράγματα τα οποία λέω. Η υποβάθμιση του Τοπικού Συμβουλίου, για ποιο λόγο δεν απευθυνόμαστε να έχουμε περισσότερες ευθύνες, γιατί δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες. Έτσι είναι επί της ουσίας, έχετε δίκιο και συμφωνώ και θα έπρεπε να είναι ένα εκτενέστερο θέμα με πλήρη ανάλυση, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Όμως, παρότι ο κύριος Κατσούλης δε με κοιτάει και σας είπα πριν και το προσπεράσατε, ότι σας εκτιμώ προσωπικά, θεωρώ ότι έχουμε τεράστιο μερίδιο ευθύνης εμείς, όλοι οι Σύμβουλοι για την εικόνα που έχουμε σαν Συμβούλιο. Αν εσείς θεωρείται και αναφέρομαι σε εσάς τους δυο γιατί είσαστε οι πιο έμπειροι εδώ, ότι μπορούν να μας ανατεθούν αρμοδιότητες με την εικόνα που έχουμε σαν Συμβούλιο και χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία προσπάθεια να διορθωθεί, από όλους μας, νομίζω ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας.
Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, πάμε να το κάνουμε όλοι μαζί και σωστά. Ας αφήσουμε τις φωνές πίσω, όλων μας και πάμε να κάνουμε προτάσεις ουσιαστικές, που θα τις αποδεχτεί η Διοίκηση και να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από πλευρά μας. Δε φταίνε πάντα οι άλλοι, φταίμε και εμείς. Και το λέω εγώ, που το λέω από την πρώτη μέρα ότι είναι αστείο να αγνοούν το Τοπικό Συμβούλιο σε σοβαρά θέματα της πόλης.
Αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η άποψη μου. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Όμως θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί όλοι και ο καθένας να προσφέρει ένα λιθαράκι με την εισήγηση του.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε την κυρία Μωραΐτη. Ο κύριος Κατσούλης.
Τώρα μόνοι σας έχετε μείνει. Εσείς θα μιλάτε, εμείς θα ακούμε, γιατί εγώ δε θα σας πω περισσότερα από ορισμένα πράγματα, λίγα θα σας πω. (Ζητείται μεταφραστής εξειδικευμένος που να μιλάει απταίστως γλώσσα Μπαλόπυτου. Τι ήθελε να πει; Απειλεί ή φοβάται;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όσον αφορά για το έγγραφο αυτό, το μόνο λάθος είναι ότι έχει γραφτεί «Έκτακτο». (Αυτός ζει στον κόσμο του -νομίζει ότι μιλάει με λογικά όντα!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι λάθος, καθόλου λάθος. (Τόπε, τόπε ο παπαγάλος...)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αυτό είναι λάθος. Εγώ όμως επισημαίνω ότι η λέξη «Έκτακτο», ήταν λάθος.
Εμείς φέραμε ένα αίτημα και γι’ αυτό δεν πήραμε και τις υπογραφές των υπολοίπων Συμβούλων, για να το φέρουμε ως έκτακτο. Το φέραμε για να το συζητήσουμε, γιατί εμείς θεωρούμε ότι έχει υποτιμηθεί σε πολύ άσχημο βαθμό το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο από την κεντρική Διοίκηση. Και αυτός είναι όρος.
Αν παρακάμψουμε τη λέξη «έκτακτο», από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο υφίσταται. Και υφίσταται, διότι από την πρώτη διετία η Προεδρία του τέως Προέδρου ήταν, όχι απλά αλλόκοτη, ό,τι έκφραση θες μπορείς να δώσεις. Το μόνο που είχε μείνει είναι «καλορίζικο, καλές δουλειές», αυτό είχε μείνει μόνο. Έχουν γίνει πράγματα και τέρατα στη προηγούμενη διετία, τα οποία αν θα τα ανακαλύψει κανείς, θα μας πάει όλους μέσα. (Συγνώμη...και διωκόμενος είσαι και μέσα θα πας;)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε θα τα καταγγείλετε; (Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει...παραδοσιακή τακτική! Από το 2011 που είναι; Το σώμα παρών το πνεύμα; Υπάρχει;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Τώρα το τι θα κάνουμε είναι άλλο θέμα. (Κανονίζει να πάει στον εισαγγελέα σαν μάρτυρας και όχι σαν κατηγορούμενος...)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν λέτε κάτι, πρέπει να το καταγγείλετε. (Πρόσεχε τι λες! Μπορεί να υπάρχουν και πράγματα που δεν συμφέρει να βγουν στον αέρα...)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ξέρετε ότι τα έχω καταγγείλει κατ’ επανάληψη και πιστεύω ότι έχω συμβάλλει σε θέματα και δεν έχετε πέσει στο λάκκο, πολλές φόρες. Για διαφόρους λόγους. Θέλετε από την εμπειρία μου, θέλετε ότι διαβάζω; Είναι άλλο θέμα αυτό. Αυτό θα έπρεπε να εκτιμηθεί, όχι από εσάς, από τον προηγούμενο. Δεν εκτιμήθηκε, παρ’ όλο ότι του είχαμε πει να του συμπαρασταθούμε και να τον βοηθήσουμε, ανεξάρτητα ότι ήταν τελείως ανίκανος για την θέση η οποία του δόθηκε, αλλά ξέρουμε πως του δόθηκε. (Πολύ σωστά έγινε πρόεδρος. Πλειοψήφησε και άλλαξε ο Καλλικράτης. Τις ικανότητές του τις γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του.)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα μιλάμε για το σήμερα. Εσείς αυτό το έγγραφο που έχετε κάνει, το έχετε κάνει για μένα. Δε θα μιλάμε για έναν που λείπει. (Αυτός είναι Πρόεδρος! Μετά από αυτόν το χάος! Είναι αδύνατον να αφορά κάποιον άλλο ένα τόσο σοβαρό έγγραφο! Υπάρχει ανώτερη αρχή από αυτόν; Αυτός δεν είναι χαλίφης;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αυτό το έγγραφο δεν είναι μόνο για σήμερα. Έχει ξεκινήσει το κακό, όπως είπε η κυρία Μωραΐτη, από την αρχή. Κακώς ερμήνευσε η κεντρική Διοίκηση το άρθρο ογδόντα τρία, που αναφέρει τις αρμοδιότητες τις δίκες σας. Όμως, είμαι κάθετος. Τους λέω «έτσι τους εξυπηρετούσε για μικροπολιτικούς σκοπούς». Το επισημαίνω και το τονίζω αυτό.
Και η απόφαση αυτή που πήραν τώρα, είναι πρωτάκουστη στα χρονικά. Λέει «από δυο Συμβούλους σε κάθε Αντιδήμαρχο». Για να μην εκφραστώ ας το περάσω απαρατήρητο. (Εξηγεί με λεπτότητα ότι δεν είναι αξιόλογο μέλος της συμμορίας!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εννοείται «δυο Συμβούλους σε κάθε Αντιδήμαρχο»; (Έλα μου ντε! Εκείνος ο μεταφραστής που πήγε;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Διάβασα κάπου ότι έγινε τοποθέτηση δυο Συμβούλων σε κάθε Αντιδήμαρχο. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται πουθενά. Είναι τέτοια πολιτικά καραγιοζιλίκια… (Μήπως το διαβάσατε εδώ; Πάντως, μη φοβάστε η πηγή μας είναι έγκυρη!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κατσούλη συνεχίστε, γιατί έχουμε πάρει στραβό δρόμο. ("Να κατέβω κάτω και θα σε πλακώσω" ή "Να βγάλω το όπλο να σε πυροβολήσω τώρα;" Δεν μου έδωσαν οδηγίες!!)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Δεν έχουμε πάρει στραβό δρόμο. Αυτές είναι οι απόψεις οι δίκες μου και εδώ κάνουμε διαλογική συζήτηση και θέτουμε τις απόψεις μας.
Θα έπρεπε λοιπόν να γίνει μια εκτενέστερη συνεργασία με όλους τους Συμβούλους, μόνο και μόνο για το καλό του τόπου, αλλά δυστυχώς δεν το αποζητά η κεντρική Διοίκηση. (Όνειρα... δημοκρατίας!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φύτρος έχει το λόγο.

ΦΥΤΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν ήμουν Δήμαρχος εγώ, (Κλασική Ελληνική φράση!! Μα δεν μπορείς να είσαι  αφού δεν είσαι στην συμμορία!!) δε θα έδινα καμία αρμοδιότητα στο Τοπικό Συμβούλιο, έτσι στην παρούσα φάση, έτσι όπως είμαστε. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Κανείς δεν κάνει αντιπολίτευση, ούτε ο κύριος Γκιουλέκας, ούτε ο κύριος Λάμπρου, ούτε η κυρία Μωραΐτη, ούτε εγώ. Εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να προσπαθούμε να περάσουμε τα θέματα.
Πρέπει γενικά η συμπολίτευση να τα βρείτε, να υπάρχει μια αδελφοσύνη μεταξύ των Συμβούλων. Όλοι γνωστοί είμαστε εδώ, όλοι πασχίζουμε για το καλό της πόλης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κύριος Μάρκου δε θέλει το καλό της πόλης, ούτε ο κύριος Κατσούλης, ούτε ο κύριος Γκιουλέκας, ούτε εγώ, ούτε η κυρία Σαρρή. Όλοι είμαστε εδώ για ένα σκοπό, εκλεχτήκαμε για ένα σκοπό.
Εγώ όταν βγήκα Σύμβουλος, είχα όλη τη χαρά να βοηθήσω τον τόπο μου. Δε βοηθάω σε άτι. Ότι θα δώσουμε μια άδεια στα μαγαζιά; Που και σε αυτή την άδεια πας ανάλογα με αυτό που λέει το χαρτί. Γλάστρα είμαι.
Πάντως στην παρούσα κατάσταση, εγώ τον δικαιολογώ το Δήμαρχο, δε θα έδινα αρμοδιότητες. Αν δε δει μια σοβαρότητα και μια θέληση από εμάς, δεν πρόκειται να δώσει αρμοδιότητες και καλά κάνει. Πρέπει να δει θέληση για δουλειά.
Αυτά είχα να πω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Να σου επισημάνω κύριε Φύτρο, ότι αν διαβάσεις το άρθρο ογδόντα τρία, θα δεις αρμοδιότητες που έχει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και δεν τις δίνει ο Δήμαρχος. Διάβασε το άρθρο ογδόντα τρία και θα καταλάβεις. Ο Δήμαρχος λέει ότι αναθέτει επιπλέον αρμοδιότητες από αυτές που αναφέρει το άρθρο ογδόντα τρία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε σας έχω εμπιστοσύνη σε εσάς και τον κύριο Μάρκου. ("Δεν μπορώ να σας βάλω στην συμμορία, ενώ δεν είστε συμμορίτες! Εγώ δεν ήθελα ούτε αρμοδιότητες ούτε τίποτα! Τον τίτλο μόνο ήθελα! Αλλά με εσάς τους δύο μπορεί να το χάσω και αυτό!") Θέλετε να μου σκάψετε το λάκκο. Θέλω να πάρουμε αρμοδιότητες, αλλά εσείς μου σκάβετε λάκκο και δε σας εμπιστεύομαι και δεν θέλω άλλες αρμοδιότητες. Είναι δικαίωμα μου να μην πάρω άλλες αρμοδιότητες.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Γιατί σου ζήτησε κανένας;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε θα ζητήσω άλλες. Μου φτάνουν αυτές που έχω και ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμαρχο. (Ο Ρανταπλάν γλύφει τους Ντάλτον!) Γιατί δεν μπορείτε να με βοηθήσετε. Μου σκάβετε λάκκο, σας το λέω ειλικρινά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ και κάθισα σε αυτήν την καρέκλα, εσείς μου κάνετε πόλεμο. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν φύγει να του δώσουμε την καρέκλα να την πάρει μαζί του... εν ανάγκη να συνεισφέρουμε όλοι...)
Τώρα τι ζητάτε;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εγώ;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, τι ζητάτε; Να πάρει το Τοπικό στα χέρια μας το Δήμο; Πως θα το πάρουμε; Έχετε τα κότσια; (Μα δεν ζητάνε κάτι...μόνο να τηρηθεί ο νόμος! Όσο για τα κότσια από την στιγμή που κατεβαίνεις στις εκλογές και βγαίνεις, έχεις υποχρεώσεις που απαιτούν κότσια. Τώρα, αν εσύ δεν τα έχεις, έπρεπε να είχες δηλώσει ότι κατεβαίνεις μόνο για γλείφτης. Να δούμε πόσοι θα σε ψήφιζαν...Έχεις βέβαια και την επιλογή, αν δεν αντέχεις, να παραιτηθείς να πάρεις το μεταφραστή σου και να πας σπίτι σου!!)
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Το αν έχουμε τα κότσια άστο. Εγώ δεν είπα ότι ζητάω αρμοδιότητες, εγώ λέω για το άρθρο ογδόντα τρία, του Καλλικράτη, που λέει τι αρμοδιότητες έχει ο Πρόεδρος, όχι εγώ. Και πλέον των αρμοδιοτήτων που λέει το άρθρο ογδόντα τρία, ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κάνει κι άλλες αναθέσεις στον Πρόεδρο. Και δε ζήτησα αρμοδιότητες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ. Ο κύριος Μάρκου έχει το λόγο. (σκέφτεται: "ο άλλος κακούργος που θέλει να μου πάρει την καρέκλα")

ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, είναι λυπηρά αυτά που γίνονται απόψε εδώ.
Εμείς που σκάβουμε το λάκκο σας, ο κύριος Κατσούλης και εγώ, ξεκινήσαμε με μια αίτηση συμπολιτευτική, παραγωγική, για να δούμε τι προβλήματα έχει ο τόπος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στη συνέχεια των αποφάσεων μέχρι σήμερα είστε θετικοί ή αρνητικοί; Τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα; Σε τι έχετε βοηθήσει τον τόπο; Ποιον θέλετε να βοηθήσετε με αρνητική ψήφο; Μέχρι και τα πρακτικά που τα ψηφίζουμε εδώ μέσα, δεν τα υπογράφετε. (Λιποτάχτες!!! Το καλό του τόπου το ξέρει μόνο ο αρχηγός) Τι άλλο να σας πω; Που να σας εμπιστευτώ εγώ; (Να χάσω την καρέκλα; Ακόμη δεν πρόλαβα να κάτσω!) Και ποιος Δήμαρχος (μαριονέτα σαν εμένα) θα σας εμπιστευτεί στο κάτω-κάτω;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Είσαι σοβαρός τώρα; Δυο χρόνων πρακτικά είναι ανυπόγραφα. Ποιος σου είπε ότι δεν τα υπογράφω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα δικά μου δεν τα υπογράφετε. (Έχει και δικά του! Τα έφερε από το σπίτι του...)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Δεν τα έχω υπογράψει; Αν πάμε στον εισαγγελέα, είναι όλες οι αποφάσεις…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να πάτε στον εισαγγελέα. ("Μέχρι να φτάσει η δίκη...ζήτημα να ζουν τα παιδιά μου!! Ε, ρε μανία μ' αυτόν τον εισαγγελέα... Αφού δεν παίξει κανένα ρόλο!!") Να συνεχίσει ο κύριος Μάρκου και μετά έχει το λόγο ο κύριος Κασίμης.

ΜΑΡΚΟΥ: Αυτό που ήθελα να πω, θα σας δώσω και την απάντηση, είναι ότι η αίτηση που κάναμε ήταν για να συζητήσουμε κάποια προβλήματα σε επίπεδο, να το χαρακτηρίσω φιλικό, αν θέλετε συνεργασίας. Άρα δε σας κόβουμε τα πόδια, δε σας σκάβουμε το λάκκο.
Δεύτερον, η κυρία Σαρρή, λυπάμαι και δεν ξέρω ποιος άλλος συνάδελφος, θέλησε το ένα τρίτο, όπως ορίζει ο Νόμος. Εκεί θα μπαίναμε στα πλαίσια της αντιπολίτευσης, συμπολίτευσης και θα αρχίζαμε να τα μπερδεύουμε τα πράγματα λίγο. Φαίνεται ότι αυτή η νοοτροπία που επικρατεί εδώ μέσα και μεταξύ αυτών την έχετε και εσείς και λυπάμαι. Δηλαδή είπατε πράγματα προηγουμένως, τα οποία εγώ δε θα τα έλεγα. Προσβάλετε βάναυσα την προσωπικότητα του άλλου, δεν έχετε αποδείξεις ότι σας σκάψαμε το λάκκο. Δηλαδή, εσείς θέλετε όπου σας πει το κόμμα «ψηφίζω», ψηφίζω. Αυτό δε θέλετε; (Τι μιλάς την γλώσσα και την λογική του Προέδρου!! Θέλω ιδιαίτερα μαθήματα!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τί είπατε τώρα; Για ξαναπείτε το. (Τώρα τον έβρισες; Τι τον αποκάλεσες Φασίστα, Κουμουνιστή ή Δημοκράτη; Πάντως "Χαλίφη" δεν τον είπες!! Αυτό το κατάλαβε!!)

ΜΑΡΚΟΥ: Όπως σας πει το κόμμα, με συγχωρείτε λάθος διατύπωση, η παράταξη να ψηφίσουμε. Αυτό δεν είπατε προηγουμένως; Δεν ψηφίζουμε τα πρακτικά, σας κόβουμε τα πόδια. ("Ε, ναι ρε! Τι ζητάω Πρόεδρος θέλω να είμαι! Ναρίχνει πέτρα και να χτυπάς ή πρόεδρο ή σκύλο...σκύλος δεν είμαι!! Άσε με να είμαι πρόεδρος...")

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ παίρνω εντολές από την παράταξη; Τι μου λέτε τώρα κύριε Μάρκου; Είμαι αυτόνομος Πρόεδρος. (Να 'τος το είπε και μόνος του! Καλά τα λέγαμε μέχρι τώρα!! Άραγε τον Δήμαρχο τι τον θεωρεί; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν ποιον του μοιάζει; Φυσικά να λείπατε όλοι θα ήταν ευτυχής!!)

ΜΑΡΚΟΥ: Εσείς τα είπατε προηγουμένως. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είμαι κανενός εγώ και το έχω αποδείξει πολλές φόρες, αλλά δε θέλετε να βοηθήσετε. (Ο Ρανταπλάν αναγνωρίζει και τον Λούκι Λουκ και τους Ντάλτον! Τους ξέρει όλους, μια και συναντιούνται συχνά...)

ΜΑΡΚΟΥ: Ποιος σας το είπε αυτό; Γιατί; Λάθος κάνετε, κακή εντύπωση έχετε. (Αυτός που το έκανε πρόεδρο του τόπε!! Εσύ δεν ξέρεις! Είσαι πρόεδρος; Δεν είσαι!!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλλάξτε μου τη γνώμη. Μπορείτε; (Γίνε Δήμαρχος να με κάνεις πρόεδρο να αλλάξω γνώμη, αλλιώς δεν αλλάζω!! Μπροστά πάει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι!!) Έχουμε δουλειά να κάνουμε.

ΜΑΡΚΟΥ: Δεν είμαι ούτε της οικογένειας σας, ούτε φίλος σας, είμαι απλώς ένας συνάδελφος σας εδώ. Είστε Πρόεδρος, δεν είστε κηδεμόνας μου, αξιώνω το σεβασμό και να πάρετε πίσω όλα αυτά που είπατε προηγουμένως. (Μα θυμάται τι είπε; Ξέρει τι λέει; Μην είσαι τόσο απαιτητικός. "Παλιάνθρωπε λιποτάκτη θα διαλύσετε την συμμορία και θα χάσω την καρέκλα...")

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εννοείτε να πάρω πίσω; (Τάδες; Στα λεγα εγώ!! Ρανταπλάν!!)

ΜΑΡΚΟΥ: Ό,τι είπατε προηγουμένως. Τις κατηγορίες εναντίον μου, δε με ενδιαφέρει για τον κύριο Κατσούλη. Αναφερθήκατε στους δυο μας και παρακαλώ να τα πάρετε πίσω όλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα μου πείτε μια λέξη που σας ενόχλησε; (Τώρα εσύ που μιλάς την γλώσσα βγάλτα πέρα!!)

ΜΑΡΚΟΥ: Για να τελειώνουμε. (Μετάφραση Τέλος!! Γύρισε στην μητρική του γλώσσα!! Πέταξε κόκαλο στον Ρανταπλάν γιατί δεν σταματάει να γαβγίζει!) Εδώ ήρθαμε να συνεργαστούμε, να δούμε τι γίνεται, τι αρμοδιότητες είναι αυτές. Ο κύριος Φύτρος λέει «είμαστε για τα πανηγύρια», κάπως έτσι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΥΤΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να σας απαντήσουν οι καλεσμένοι, που τους έχουμε αγγαρέψει να έρθουν εδώ να ακούσουν το πρόβλημα; (Ο Ρανταπλάν νομίζει ότι τόσο καιρό κυνηγούσαμε τους Ντάλτον για να τους κάνουμε το τραπέζι!!)

ΜΑΡΚΟΥ: Αγγαρέψατε και καλεσμένους; (Με το ζόρι θα τους ταΐσει;) Φέρατε ανθρώπους; Τι λέτε τώρα; (Συγνώμη! Δεν φορούσαν την στολή των ανθρώπων; Τι στολή φορούσαν; Ήραν με το πραγματικό τους τομάρι; Του λύκου; Δεν τους είδες; Τόσο μεγάλα "προσώπατα" τα έχεις ξαναδεί στη Λούτσα;)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια. Εσείς δεν κάνατε το κάλεσμα; Δεν είπατε να καλέσουμε κάποιους ανθρώπους να ακούσουν το πρόβλημα της πόλης; (Τη παρουσία του προέδρου... Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι είναι άνθρωποι απλοί. Ε, αν ήταν έτσι γιατί δεν μάζευε κανένα περαστικό να μην έχει και την αγωνία αν θα τα πει καλά...)

ΜΑΡΚΟΥ: Απλώς κοινοποίησα. (Άρχισες πάλι την καθαρεύουσα!! Μπορεί να σε καταλάβει;)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα τους αφήσουμε να περιμένουν; Να ακούσουμε λίγο; Ο κύριος Λάμπρου έχει το λόγο και μετά ο κύριος Κασίμης.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εγώ δε θα θεωρήσω ότι μας αγνοούν, κρατάμε ό,τι αρμοδιότητες μας δίνει ο Νόμος σε πολύ χαμηλούς τόνους.
Μου άρεσε πολύ η εισήγηση του κυρίου Γκιουλέκα. Είμαι στο ίδιο κλίμα, είναι γραμμένο στα πρακτικά. Εγώ ήμουν, όπως και ο κύριος Φύτρος και η κυρία Μωραΐτη, αισιόδοξος το 2011 που ξεκινήσαμε και είπαμε ότι ως καινούριοι εδώ, μήπως και κάνουμε κάτι για τον τόπο.
Επειδή έβλεπα και τα παλιά Δημοτικά Συμβούλια στο πρώην Δήμο Αρτέμιδος, έχουμε φτάσει στα ίδια σημεία. Φωνές και να επιβάλλουμε, να προσπαθούμε με οτιδήποτε, το έχω κάνει και εγώ, την άποψη μας. Είμαστε έντεκα, ψηφίζει ο καθένας αυτό που θέλει. Νομίζω ότι από τη μεριά τουλάχιστον της συμπολίτευσης, από εκεί νομίζω ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και όχι από εμάς.
Εμείς, όπως είπε και ο κύριος Φύτρος, κρατάμε χαμηλούς τόνους ως αντιπολίτευση. Θα μπορούσαμε να ανοίγουμε θέματα κάθε φορά και να γίνεται ο χαμός εδώ μέσα. Εγώ βλέπετε ότι επί προσωπικού, ότι είναι θέμα ασφαλείας πολιτών, παιδικές χαρές, τα λέω και προσπαθούμε σε χαλαρό τόνο να τα διορθώσουμε και όχι να τα ρίξω τα βάρη σε εσάς και να δούμε που θα πάει.
Τώρα, παρόντος του Δημάρχου σήμερα, πάλι γίνεται χαμός. Θα τον δικαιολογήσω βέβαια, δεν μπορεί να δώσει. Στο τέλος θα αναγκαστεί και θα δώσει αρμοδιότητες σε εμάς τους τέσσερις, στην αντιπολίτευση, που είμαστε οι πιο ήσυχοι.
Αυτό που θα προτείνω όμως, γιατί ήρθε μια εισήγηση και επειδή δεν πρόλαβα λόγω δουλειάς να την δω, είναι, δεν ξέρω αν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου, μήπως έστω την ύστατη, ένας χρόνος μένει μέχρι τις εκλογές, κάνουμε κάποιες τριμελείς επιτροπές, ας πούμε. Να μπαίνει ένας, δυο της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης, ώστε να μην λέει κανένας για ενδεχόμενο δόλο. Με θέματα όπως μια επιτροπή υγείας, που τρέχουν θέματα σοβαρά, την παραλία που γίνεται ο χαμός και το ξέρουμε όλοι και να συζητήσουμε κάποια τέτοια θέματα, ώστε να πάρουμε όλοι το κόστος, αν το θεωρήσουμε πολιτικό κόστος.
Εγώ είμαι υπέρ για την πόλη. Εγώ είμαι υπέρ των επαγγελματιών μέχρι ένα όριο, να μη βγαίνουν εκτός και υπέρ των κατοίκων να μην ταλαιπωρούνται από τους επαγγελματίες.
Θα σας πω ένα γεγονός που έγινε σήμερα και το έμαθα. Τα μάτια μας τα βγάζουμε μόνοι μας. Σήμερα που είχαμε δυο θέματα για τον Άγιο Νικόλαο, ενημερώθηκα από γνωστά μου πρόσωπα ότι Σύμβουλοι από εδώ μέσα πήγανε και κάνανε αυτοψία στα δυο μαγαζιά. Καλώς ή κακώς καλά έκαναν, αλλά είναι χωριό εδώ και μαθαίνεται ότι πήγανε. Δεν είχαν όμως καμία αρμοδιότητα, όπως είχα πάει και εγώ με την κυρία Σαρρή και είχαμε δει μια καντίνα. Δεν ήταν αρμοδιότητα δική μας. Πρέπει να στέλνουμε τις Υπηρεσίες. Αυτά βλέπουν οι υπόλοιποι και σου λέει «τρέχετε, άρα υπάρχει κάποια πονηρία». (Καλά, τώρα εσύ τι χαλάστηκες...αφού ξέρεις το καθεστώς των αδειών της πόλης!! Όλοι μας τα ξέρουμε!! Μη μπερδεύεσαι δεν βρίσκεσαι στις κάννες που θα σε δουν στα μαγαζιά και θα νομίζουν...)
Αυτό να βρούμε εδώ μέσα, πιστεύω. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Ίσως το έχει με διαφορετικό τρόπο στο μυαλό του ο καθένας.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Λάμπρου. Ο κύριος Κασίμης έχει το λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Επί προσωπικού. Κύριε Λάμπρου, αυτοί οι δυο που είπατε δεν ήταν δυο, ήταν ένας.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Είπα «μου είπαν κάποιοι».

ΜΑΡΚΟΥ: Ναι, σου είπαν κάποιοι και εγώ σας λέω κάτι. Όταν εσείς πηγαίνετε να διαπιστώσετε αν υπάρχουν αυτά τα ακίνητα, λάσπη δε σας πέταξα. Εσείς πετάτε λάσπη σε μένα. Και σας λέω, αυτή η άδεια είναι κομπίνα. Το καταλάβατε; Βρωμάει από μακριά και επειδή έχω κάνει τριάντα έξι χρόνια μέσα στη βρώμα, τη μυρίζω από μακριά. Είναι αυτή που αναβάλλατε. Γι’ αυτό πήγα.
ΛΑΜΠΡΟΥ: Συμφωνώ. Εγώ δεν είπα το όνομα σας, εγώ προστάτευσα. (Πολύ προστασία πέφτει...απόψε!! Αυτός δεν φοβήθηκε να φέρει το θέμα... έχει ανάγκη την προστασία του ποδηλάτη;)

ΜΑΡΚΟΥ: Αφήστε τα αυτά που ξέρετε, αλλού αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Γκιουλέκας έχει το λόγο.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτό που είπα νωρίτερα, προς τιμή σας, το εννοούσα και το εννοώ. Όμως, μόλις πριν από πέντε λεπτά λιγάκι ξεστρατίσατε. Είπατε κάτι το οποίο δεν έπρεπε να το πείτε, ακόμα κι αν το πιστεύετε, ακόμα κι αν είναι δικό σας βίωμα. Να μην το λέτε. Κάποια πράγματα να μην τα λέτε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε θα το ξανακάνω, αλλά θα το δείτε μόνοι σας. (ο Ρανταπλάν κάθεται στα πισινά!!)

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κύριε Δήμαρχε και εσείς κύριε Πρόεδρε, πριν τα πράγματα φτάσουν εκεί, που η ρήση του λαού μας λέει το «γινάτι βγάζει μάτι» και αν και εφόσον μπορείτε και είναι στο χέρι σας ακόμα, «κονκλάβιο» μέχρι που να βγει άσπρος καπνός. Πιστέψτε με. Είναι καθαρά ενδοπαραταξιακή η διένεξη και η συζήτηση και καθαρά εδώ μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο. Όταν ακούω να λένε «εσείς οι δυο», «άσε αυτός αυτό κάνει», είναι ενδοπαραταξιακό. (Σωστά! Σε απλά Ελληνικά: Υπάρχουν οι συμμορίτες και οι απ' έξω...)
Αυτό είχα να πω. Ακούστε και εσείς και ό,τι μπορεί να γίνει. Γιατί είπα και νωρίτερα ότι υπάρχει η φτέρνα. Κάποιοι επηρεάζονται και κάποιοι επηρεάζουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε για την παρατήρηση και είναι σωστή, έτσι ακριβώς όπως τη θέσατε. Ο κύριος Κασίμης έχει το λόγο.

ΚΑΣΙΜΗΣ: Κύριε Πρόεδρε σε ευχαριστώ που μου δίνεις το λόγο και ζητάω από όλους τους Συμβούλους την ανοχή σας. Δε θα μιλήσω για πολλή ώρα.
Ήρθα και παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή εδώ κατ’ αρχάς ένα απίθανα αυτομαστίγωμα των Συμβούλων της αντιπολίτευσης, γιατί κακώς οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποχώρησαν κύριε Πρόεδρε. Και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου. Και τι εννοώ; Από την πρώτη στιγμή, το έντεκα, έθεσα πολλές φόρες το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση παραπάνω αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια και της Αρτέμιδος και των Σπάτων. Ακόμα μέχρι και σήμερα σε Δημοτικά Συμβούλια, όσοι παρακολουθείτε, δεν ψηφίζω κάποια θέματα επειδή δεν είναι ενημερωμένα τα Τοπικά Συμβούλια, είτε της Αρτέμιδος, είτε των Σπάτων. Και το έχετε διαπιστώσει.
Γι’ αυτό λέω, είναι αποκλειστική ευθύνη. Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες. Αυτό φταίει και σήμερα βρίσκεται το Σώμα σε μια τέτοια παράξενη ρήση. Θα έπρεπε σήμερα οι τέσσερις της αντιπολίτευσης να κάνουν αυτό το αίτημα και να χτυπιούνται πάνω στα τραπέζια και γίνεται το ανάποδο. Έχει απόλυτο δίκιο και ο κύριος Μάρκου και ο κύριος Κατσούλης που υπέγραψαν. Δε νομίζω ότι είναι θέμα να λάβετε μια απόφαση έτσι ή αλλιώς. Είναι θέμα να δεσμευτεί ο Δήμαρχος, έστω και την τελευταία στιγμή και ας ρισκάρει, να μοιράσει αρμοδιότητες, γιατί και εσείς θα βρείτε περισσότερη όρεξη για δουλειά και θα πάψουν και οι γκρίνιες μεταξύ σας. Αυτή είναι η άποψη μου.
Το παιχνίδι για να σωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή όπως είπε ο κύριος Γκιουλέκας, είναι πάλι στα χέρια του Δημάρχου. Όποια απόφαση κι αν πάρετε εσείς, αν δε θέλει ο Δήμαρχος να το περάσει, αρμοδιότητες στον Πρόεδρο και από το Δημοτικό Συμβούλιο να περάσουν κάποιες αρμοδιότητες στα δυο Τοπικά Συμβούλια, θα συζητάτε και θα ξανασυζητάτε και θα αποφασίζετε.
Είναι προσωπική άποψη, την πιστεύω από την πρώτη στιγμή, γιατί πίστεψα στον Καλλικράτη και πίστεψα και πιστεύω στο άπλωμα των αρμοδιοτήτων. Και εκεί θα κριθούν και οι Τοπικοί Σύμβουλοι. Όταν είναι στο απυρόβλητο, με μικρές αρμοδιότητες, εκ των πραγμάτων δημιουργείται μια εσωστρέφεια και μια φαγωμάρα. Αν πάρουν κάποιες αρμοδιότητες παραπάνω από αυτές που προβλέπει ο Νόμος, θα αναγκαστούν και αυτοί να τρέξουν για να κριθείτε από τους πολίτες, όχι από το Δήμαρχο ή από εμάς.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. (Ξέρει το ποίημα...έχει κάνει δήμαρχος!!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Κασίμη. Ο Δήμαρχος έχει το λόγο. ("Επιτέλους θα μιλήσει το αφεντικό!!)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κατ’ αρχάς, πιστεύω έχετε διαπιστώσει ότι ως Δήμαρχος σε αυτή τη διετή θητεία δεν είμαι από τους ανθρώπους που είμαι συγκεντρωτικός, αντιθέτως είμαι από τους ανθρώπους που δίνω αρμοδιότητες.
Σήμερα ήρθα να ακούσω τους προβληματισμούς σας γι’ αυτό το θέμα. Σας μιλάω ειλικρινά και σήμερα με απογοητεύσατε και θα συμφωνήσω και με τον κύριο Φύτρο και με τον κύριο Λάμπρου, ότι η συμπεριφορά αυτή που υπάρχει στο Τοπικό Συμβούλιο δε μου λύνει τα χέρια για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για περαιτέρω αρμοδιότητες. Τις αρμοδιότητες αυτές που δίνει ο Καλλικράτης τις έχετε πάρει, από εκεί και έπειτα το μόνο που ακούω είναι «θέλουμε αρμοδιότητες», χωρίς να καθίσετε κάτω, όπως είπε ο κύριος Λάμπρου, να κάνετε ορισμένες προτάσεις και από αυτές τις προτάσεις πιθανότατα να καθίσουμε να συζητήσουμε και να πάρετε ορισμένες αρμοδιότητες. Εσείς το μόνο που κάνετε, με τσαμπουκά θέλετε αρμοδιότητες. Αυτό δε θα το επιτρέψω. (Είναι στο χέρι σου να επιτρέψει ή να μην επιτρέψεις την εφαρμογή του νόμου; Αυτό είναι ρεσιτάλ νομιμότητας!! Τα αφεντικά του έτσι του είπαν να πει... έτσι λέει!! Ή δεν καταλαβαίνει και αυτός την γλώσσα!!)
Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο.

ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Δήμαρχε, προφανώς έχει γίνει κάποια παρεξήγηση εδώ. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δε ζήτησα αρμοδιότητες, με καταλάβατε; Ζήτησα την εφαρμογή του Καλλικράτη για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, την οποία πεισματικά εσείς αρνείστε. Αυτή είναι η διαφορά. Δε ζητάμε αρμοδιότητες. (Ο Ζορό προσπαθεί να εξηγήσει στους Κονκισταδόρες ότι δεν είναι στην αποικία τους!!)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Διαφορετικά ερμηνεύετε τον Καλλικράτη εσείς και διαφορετικά εμείς κύριε Μάρκου. (Ο Μεταφραστής που πήγε; Δεν είναι στα Ελληνικά ο Καλλικράτης; Σε ποια γλώσσα είναι γραμμένος;)

ΜΑΡΚΟΥ: Είπα δυο πράγματα απλά. Περί προϋπολογισμών, το προηγούμενο που πέρασε, χωρίς να περάσει από εδώ και τόσα άλλα χωρίς να περάσουν από εδώ, να μην τα συζητάμε τώρα επιμέρους. Τουλάχιστον σεβαστείτε αυτά τα πράγματα. (Ο Ζορό προσπαθεί να εξηγήσει ότι εκτός από Τοπικός Σύμβουλος είναι και δημότης...Δεν τον καταλαβαίνουν!!!)
Εγώ προσωπικά δε ζητάω καμία αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα αυτή που έχω είναι μια, να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Και ας λέει ο κύριος Λάμπρου ότι πήγε Σύμβουλος σήμερα για να ελέγξει, ας λέει ο κύριος Χι, Ψι, να πετάμε και τη λάσπη με ανεμιστήρα και να τελειώνει η ιστορία.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κύριος Λάμπρου, (τότε...τελειώσαμε...δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα...και ο χρόνος πιέζει...) δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να πάτε να ελέγξετε το μαγαζί.

ΜΑΡΚΟΥ: Ναι, λέω πήγα, αλλά με συγχωρείτε, δεν έλεγξα κανένα μαγαζί. Εδώ είναι το λάθος. Γι’ αυτό είπα «λάσπη με ανεμιστήρα». Να δούμε που είναι αυτό το περίεργο πράγμα, διότι εκεί δε χώραγε άλλο μαγαζί. Είναι τέσσερα μαγαζιά στη σειρά, που στο καλό θα έμπαινε το πέμπτο; Από πάνω; Από κάτω, στο υπόγειο; Και έτσι αποδείχτηκε και αποσύρθηκε το θέμα. Αυτό πήγαμε να κάνουμε. Άλλωστε, αυτό το πράγμα το έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοι, οι οποίοι είχαν κάποιες αμφιβολίες.
Μην κακίζετε τα πράγματα, μην αυστηροποιείτε τόσο πολύ την κατάσταση. Δε θέλω τίποτα από εσάς εγώ προσωπικά, ούτε θα παρακαλέσω, ούτε θα ζητήσω. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου, μέχρι να περάσει ο καιρός, να λήξει η θητεία μου και να τελειώνει. Δε θέλω τίποτα άλλο. Και θέλω να σεβαστείτε και την προσωπικότητα μου και το Νόμο. Ειδικά το Νόμο και τη προσωπικότητα μου, αν θέλετε, αν δεν τη σεβαστείτε, θα με βρείτε αντιμέτωπο. (Σίγουρα ο Δήμαρχος τώρα μπερδεύτηκε...υπάρχει κάποιος που δεν θέλει τίποτα; Δεν μπορεί κάτι κρύβει αυτός...)
Αυτό ήθελα και σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Μάρκου. Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Όσον αφορά για το θέμα που είπε ο κύριος Μάρκου, πρώτον δεν έθιξα όνομα, μόνος του το είπε. Εγώ μόνος μου είπα ότι και εγώ έχω κάνει λάθος, μαζί με την κυρία Σαρρή, μαζί και με τον κύριο Φύτρο, κάποια πράγματα μετρήσαμε πέρυσι, νομίζω στις καντίνες μετρήσαμε τις αποστάσεις. Ίσως ήταν λάθος δικό μας. Δεν ήταν παράνομο να πάρεις μια μεζούρα και να μετράς, ούτε παράνομο ήταν του κυρίου Μάρκου να πάει να κοιτάξει. Λέμε ηθικά, γιατί μας βλέπει ο άλλος και λέει «πάνε εκεί». Να τα πούμε στα ίσα. Λέει αφού πάνε και μετράνε κάτι θέλουν, αντάλλαγμα.
Είναι γραμμένο στα πρακτικά, από την πρώτη Συνεδρίαση σας είπα ότι παρατάξεις έχουμε εδώ, δεν έχουμε κόμματα. Όλοι μαζί. Γι’ αυτό βλέπετε και μια αντιπολίτευση που μόνο στα θέματα που πρέπει φωνάζουμε, κρατάμε χαμηλούς τόνους και προσπαθούμε όλοι μαζί μήπως και καταφέρουμε κάτι.
Όσοι θέλουν να δουλέψουν, όσοι θέλουν, γιατί εσείς μπορεί να θέλετε να δώσετε αρμοδιότητες και να μην θέλουν οι μισοί από εδώ. Ο καθένας ό,τι θέλει. Έμενα ας πούμε με ενδιαφέρει το σκέλος της υγείας, είμαι είκοσι χρόνια στον τομέα αυτό και θέλω να προσφέρω εκεί. Αν μου δώσετε μια αρμοδιότητα στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει.
Ο Φύτρος εδώ βλέπω ότι ασχολείται με τον αθλητισμό, ο κύριος Γκιουλέκας με την τρίτη ηλικία. Ο καθένας μπορεί να θέλει ή να μην θέλει να πάρει παραπάνω χρόνο από την ζωή του και να τον διαθέσει όσο μπορεί.
Και προς Θεού, αν έθιξα προηγουμένως τον κύριο Μάρκου ζητάω συγγνώμη, σας λέω όμως πως τι βλέπουν οι πολίτες και λένε «Α, πήγε αυτός και κάτι δεν πάει καλά».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε κύριε Λάμπρου. Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Μια ερώτηση.
Στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, που είστε εσείς, μεταξύ άλλων στην παράγραφο Η, σας θεωρεί υπεύθυνο για την προστασία της Δημοτικής Περιουσίας. Ασκείτε αυτό το καθήκον;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν δω κάτι στραβό. Δεν κάνω τον αστυνόμο. (Μα τι μας λέει τώρα; Θα ξεπέσουμε τώρα; Από πρόεδρος να γίνω αστυνόμος; Είναι σοβαρός;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Δεν είπα ότι κάνετε τον αστυνόμο.Ένα διαμέρισμα που είχε γίνει δωρεά στο Δήμο…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είπαμε επανειλημμένα σε δυο Συμβούλια.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Έχει δοθεί στο Σύλλογο Γυναικών, αφιλοκερδώς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Και; (Πάλι δεν καταλαβαίνει!! "Τι δεν καταλλαβαίνεις;")

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Γιατί; ("...κοίτα τον επιμένει!!")

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Υπάρχει μια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. ("Εγώ είμαι απλός πρόεδρος που ξέρω; Τι διαμέρισμα και ανοησίες!! Ήρθα για να είμαι πρόεδρος δεν γνωρίζω τίποτα άλλο!!)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Δεν έχει δώσει κανένας. Μόνο εσείς είστε υπεύθυνος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχαμε το κλειδί δηλαδή και το δώσαμε; Ο κύριος Δήμαρχος. (Ο Ρανταπλάν έμεινε στην μέση κόκκαλο... ποιος έχει δίκιο δεν ξέρει...)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ έδωσα την άδεια και στο Σύλλογο Γυναικών και στην Ομοσπονδία, γιατί οι σύλλογοι στον τόπο μας κάνουν ένα πολύ σπουδαίο έργο. Από τη στιγμή που μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε σε κάτι, θα τους εξυπηρετήσουμε. Που βρίσκετε το κακό, που δόθηκε για να συνεδριάζουν μια φορά το μήνα, δυο φόρες το μήνα, σ’ αυτές τις συγκυρίες που έχουν προβλήματα οικονομικά; Ούτε την πουλήσαμε την περιουσία του Δήμου. Να τους διαλύσουμε; Αυτό θέλετε; (Εγώ είμαι αρχιχαλίφης ότι θέλω κάνω!! Σιγά να μη ρωτάω!! Πολύ Δημοκρατία θέλετε!!!)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μάρκου έχει το λόγο, γιατί αισθάνεται λίγο υπεύθυνη. (Η κυρία Μάρκου δεν μπορεί να αποκληθεί "Πρόεδρος" και ας μιλάει σαν Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και περιβάλλοντος... Πρόεδρος είναι μόνο ένας!!)

ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.: Θα έδινα ακριβώς την ίδια απάντηση που έδωσε ο κύριος Δήμαρχος. Τα βιβλία έφυγαν και πήγαν στην έδρα του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και περιβάλλοντος. (Να και άλλος πρόεδρος που κάνει ότι θέλει!!! Ο καθένας κάνει ότι θέλει στο μαγαζί του!!! Στο κάτω κάτω είναι ιδιόκτητα!!) Ο χώρος αυτός ήταν άδειος, ζητήθηκε από δυο Συλλόγους και παραχωρήθηκε.
Που θέλετε να καταλήξετε; Γιατί σίγουρα υπάρχει και παραπέρα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Να σας πω. Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, το οποίο ο Δήμος μπορούσε να εκμεταλλευτεί προς όφελος του και όχι να το κάνει δωρεά.
Πληρώνουν ενοίκιο κύριε Δήμαρχε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Όχι. (Δήμαρχος είμαι ότι θέλω κάνω...φίλοι μου είναι στο κάτω κάτω! Καλά δεν λυπάστε κανέναν;)

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Τότε; Δεν έχει γίνει δωρεά; Εφόσον δεν έχει έσοδο ο Δήμος, δεν είναι δωρεά;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Προσφέρουν πλούσιο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο. (Δήμαρχος είμαι ότι θέλω κάνω...)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε τον κύριο Δήμαρχο και όλους όσους παρευρεθήκατε. Λύεται η Συνεδρίαση.
Καλή Ανάσταση και υγεία πάνω από όλα
----------------------------------
Αν έχετε κέφι και κουράγιο μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά ολόκληρης της συνεδρίασης στην οποία κυριαρχεί η ίδια σκηνοθετική γραμμή...

9 σχόλια:

  1. This is my first time pay a visit at here and i am really pleassant to read
    everthing at single place.

    Also visit my blog ... todovietnamcom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σχολιασεις?ΤΣΙΡΚΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ.
    Ο συλλογος ταδε και η ομ ομοσπονδια(η γνωστη)ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ....ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ.
    Τερλεγκας,,πρωτοδικειο το 2016 ,ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΨΗΦΩΝ .
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?
    Ο προεδρος του τοπικου γιατι κανει σαν υστερικη γκομενα?Τον ζηλευουν για την ευφυια του?Ελα παναγια μου ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ....Μπαλωνοντας τα αμπαλωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια πολλύ καιρό,είχα να διαβάσω,καλό και λεπτό χιούμορ,που στιλιτεύη την εξουσία,χωρίς ύβρεις.Αλλά για το φασιστικό παραλήρημμα του Δημάρχου,και της Γιώτας,ούτε λέξη;Η Γ'ίωτα,μαζι με τον Ψευτοδήμαρχο,την Ζήση,τον Κουτσομάρκου,και τον Γκινοσάτη,επρεπε να είναι ηδη υπόδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δωρητής Στρατηγός επέλεξε από ότι έχω διαβάσει στον τύπο, να δωρίσει τα βιβλία του στον Δήμο και μετά δώρισε και το εν λόγω διαμέρισμα, για την φιλοξενία των βιβλίων του και να γίνει βιβλιοθήκη! Για όσους τυχαίνει να γνωρίζουν ο τρόπος σκέψης ενός στρατιωτικού είναι απόλυτα λογικός και ακριβής. Επέλεξε αυτό τέλος! Η παραχώρηση του για χρήση σε συλλόγους δεν ήταν επιλογή του! Ο λόγος που τα δώρισε το διαμέρισμα ήταν άλλος, να φιλοξενούνται τα βιβλία του και να γίνει βιβλιοθήκη . Και ερωτώ το διαμέρισμα γιατί δόθηκε σε αυτούς τους δύο συλλόγους και όχι σε κάποιους άλλους υπάρχουν δεκάδες στην περιοχή! Γιατί δεν έγινε κάτι αντίστοιχο και στα Σπάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ κα ΦΡΑΓΚΟΥ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΤΩΝ. Γιατί δεν έγινε κάτι αντίστοιχο και στα Σπάτα! ΤΟ ΡΩΤΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Τι να πεί η Ελενίτσα μέ την χρυσή ψυχή;Πήγε νά βοηθήσει και να στηρίξει την ανάπηρη κακόψυχη,Γιωτα και της εχει ερθει ο ουρανος στο κεφάλι,με την αλλαζονεία και προκλητικότητα που δρα η σακάτισσα

      Διαγραφή
    3. Ως νεος ΚΡΕΩΝ ,ανελαβε να ερμηνευσει την βουληση του ΝΕΚΡΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΔΩΡΗΡΗ,Η ...ΕΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ.Αφου δεν σεβεσαι τους ζωντανους ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥς ΝΕΚΡΟΥΣ,και μην μιλας κ Δημαρχιδα.Κανε τις δουλειες σου ΣΙΩΠΗΡΑ,και μην προσβαλλεις αυτους που δεν φαντασθηκαν σε τι χερια θα ξεπεσει ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ.

      ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΙΔΕΣ ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΔΕΣ ΚΑΙ .....ΠΡΟΕΔΡΟΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

      Διαγραφή
  5. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ...να καθησω να διαβασω ολο το κατεβατο,των πρακτικων και να σχολιασω αναλυτικα.....Εδω και με την μπαρα στην ταχυτητα ΒΟΓΚΗΞΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    Εξ ονυχος τον λεοντα ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΤΟΥΣΑ,απο τις πρωτες σειρες.Δεν χανω χρονο με ΚΙΤΣΟΜΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ,οσο για την παρατηρηση της κ.Φραγκου,ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΥΧΩΡΕΜΜΕΝΟΥ,μπορει και να βγει απο τον ταφο,ευτυχως εσυ δωρητη πεθανες νωρις και δεν ειδες το μεγαλειο της ΓΙΩΤΑΣ.Αν εχετε καιρο να δειτε γραψιμο με χιουμορ εεεεε να πατε σε πιο νεανικα μπλογκς,Οι πιτσιρικαδες σκιζουν, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ κιτσομαρκειες κονοπολιτειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. του Κατσούλη κ του μάρκου ειναι το μπλόγκ???? Χαχαχα ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον αυτά τα πρακτικά να τα υπόγραψαν!!! Πράγμα που κατ' επανάληψη έχουν καταγγείλει τον πρώην και νύν χαλίφη! Αλλά τις υπογραφουλες τους δεν τις βάζουν... Όσο για τον νύν χαλίφη εχει κάθε δικαίωμα να μην ορίσει αντιπρόεδρο.τι έγινε δεν μας κανει τις χάρες ο κ.προεδρος ??? Αυτό θα πει αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου