Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νεκρά δύο εξαφανισμένα αδέλφια

Δύο αδέλφια που είχαν εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες στην Ολλανδία βρέθηκαν νεκρά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο 9χρονος Ρούμπεν και ο 7χρονος Τζούλιαν είχαν εξαφανιστεί στις 6 Μαΐου όταν έμειναν για λίγες μέρες με τον 38χρονο πατέρα τους Γερούν Ντένις, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου. Ο Ντένις είχε αυτοκτονήσει μέσα στο αυτοκίνητό του σε εθνικό πάρκο της κεντρικής Ολλανδίας.

«Η ανακάλυψη των πτωμάτων διέλυσε κάθε ελπίδα που υπήρχε», δήλωσε ο Κους Γιάνσεν δήμαρχος του Ζέιστ, της πόλης που ζούσαν τα δύο παιδιά.

Εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν εδώ και δύο εβδομάδες στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγοριών. Χθες αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από ορισμένες περιοχές στην κεντρική Ολλανδία και δύτες ερεύνησαν τις κοντινές λίμνες.

Λίγο μετά το μεσημέρι τα πτώματα των δύο παιδιών βρέθηκαν σε μικρή σήραγγα που ενώνει δύο τάφρους με νερό. Η σήραγγα αυτή βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα νότια από το σημείο που αυτοκτόνησε ο πατέρας τους.

Οι συνθήκες, αλλά και τα αίτια θανάτου τους δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. «Δεν γνωρίζουμε αν ο πατέρας τους έκρυψε τα πτώματα εκεί ή αν βρέθηκαν στο σημείο με κάποιο άλλο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο Ρούμπεν και ο Τζούλιαν ζούσαν με την μητέρα τους, μετά το διαζύγιο των γονιών τους το 2008, στην πόλη Ζέιστ.

Η αστυνομία είχε ανακρίνει παλιότερα τον πατέρα, θεωρώντας τον ύποπτο για άσκηση βίας εναντίον των παιδιών του. Πρόσφατα με δικαστική απόφαση είχε περιοριστεί το δικαίωμά του να βλέπει τα δύο αγόρια. Ο Ντένις είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πως θα έκανε σύντομες διακοπές με τα παιδιά του στο Λουξεμβούργο.

Ο πατέρας άφησε αποχαιρετιστήρια επιστολή, στην οποία όμως δεν ανέφερε τους γιους του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου