Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ιεροψάλτης σύμβουλος του Χ. Θεοχάρη!

Ο ιεροψάλτης σύμβουλος του Χ. Θεοχάρη! Στον Θεό, έχει –όπως φαίνεται εναποθέσει τις ελπίδες του για την βελτίωση των αποδόσεων στα έσοδα της χώρας ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων
Εσόδων- ο οποίος έχει επιλέξει ως σύμβουλό του, έναν… ιεροψάλτη!
2
Πρόκειται για τον Αριστομένη Κωτσάκη η επιλογή του οποίου έγινε προσωπικά από τον κ. Θεοχάρη καθώς οι δυο άνδρες φέρονται να συνδέονται με δεσμούς στενής φιλίας. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επελέγη σε μια τόσο κρίσιμη θέση, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δηλώνει ΨΕΥΔΩΣ ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Executive MBA!
Ερωτώμενα από το e-reportaz.gr στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημείωναν με νόημα ότι ο κ. Θεοχάρης επέλεξε για σύμβουλό του ένα πρόσωπο το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα οικονομικά ζητήματα καθώς είναι ένας απλός μαθηματικός.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την Αρχή.
Ο ιεροψάλτης… σύμβουλος
Η σχέση του κ. Θεοχάρη με τον κ. Κωτσάκη ξεκινά από τον Σεπτέμβριο του 2012. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του e-reportaz, ο μαθηματικός ιεροψάλτης διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων –στο γραφείο του κ. Θεοχάρη- στις 24 Σεπτεμβρίου 2012.
«Προσλαμβάνεται από 03−09−2012, ο Κωτσάκης Αριστομένης του Διονυσίου, πτυχιούχος Μαθηματικός, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρη Θεοχάρη, στη θέση Ειδικού Συμβούλου, κατηγορίας ΠΕ, με βαθμό Β΄, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική απόφαση.
4
Η συνεργασία τους όμως δεν τελειώνει εδώ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 ο κ. Κωτσάκης διορίζεται εκ νέου, αυτή τη φορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο γραφείο –και πάλι- του κ. Θεοχάρη. Όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση «προσλαμβάνεται από 17−1−2013, ο Κωτσάκης Αριστομένης του Διονυσίου , πτυχιούχος Μαθηματικός, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμμα τείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρη Θεοχάρη, στη θέση Ειδικού Συμβούλου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατηγορίας ΠΕ, με βαθμό Β».
5
Νέα πρόσκληση
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις 29 Ιανουαρίου 2013 δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για κάλυψη δύο Ειδικών Συμβούλων και δύο Ειδικών Συνεργατών στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Δηλαδή ο κ. Θεοχάρης αναζητούσε νέους σύμβουλους για τη στελέχωση του γραφείου του.
Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι ο Γενικός Γραμματέας ζητά συνεργάτες με εμπειρία στην ελεγκτική ή το χρηματοπιστωτικό τομέα, στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, στον έλεγχο εσωτερικών υποθέσεων, στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού. Μεταξύ των κριτηρίων επιλογής είναι η συνάφεια του πτυχίου και του μεταπτυχιακού τίτλου με το αντικείμενο.
Όμως η θέση είχε ήδη «καπαρωθεί» από τον μαθηματικό ο οποίος αρέσκεται να ψέλνει. Ως προς τι λοιπόν η προκήρυξη αφού τον είχε ήδη προσλάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου