Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Δήμος Μαραθώνα - "αν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα «βιασμό»..."



 
Ως γνωστόν στις 18-01-2012 με τον Αριθ. Οικ. 101 οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κοινοποίησαν την Έκθεση μερικού ελέγχου τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, για το έργο κατασκευής της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Βορειοανατολικής Αττικής στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού. 
Από τότε αναμένουμε από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης. 
 Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 577 ημέρες !!!!!!! 
 
Η φωτογραφία που βλέπετε από το εργοτάξιο είναι η πιο πρόσφατη!! 
Φαίνεται ευκρινέστατα ότι έχουν ασφαλτοστρώσει δρόμους εντός του εργοταξίου... 
 
Ποια Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης να περιμένουμε και τι να σταματήσουμε άραγε; Άλλωστε λένε, ότι αν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα «βιασμό», χαλάρωσε και απόλαυσέ τον!! 
 
Φίλες και Φίλοι του Μαραθώνα, 
Χαλαρώστε και απολαύστε τον «βιασμό», αφού όταν θα λειτουργεί ο έργο σας υπόσχομαι ότι ο «βιασμός» θα είναι περισσότερο σκληρός για όλους μας!! 
 
«Βιασμός» στο περιβάλλον μας 
«Βιασμός» στις ανθρώπινες αξίες μας 
«Βιασμός» στις περιουσίες μας 
«Βιασμός» στην υγεία μας Με ατέλειωτα αποθέματα υπομονής 
 
Κυριάκος Γκίκας

1 σχόλιο:

  1. ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
    Οι ΧΥΤΑ, ακόμη και οι ΧΥΤΥ, είναι πλέον μία παρωχημένη και αποδεδειγμένα αντί οικολογική μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων. Ήταν μία μέθοδος μεταβατική, μία λύση ανάγκης που απεδείχθη επικίνδυνη, διότι στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο, από μία τεράστια σακούλα σκουπιδιών ερμητικά κλεισμένη. Σύμφωνα με τις μελέτες του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι μεμβράνες αυτές δεν επιτυγχάνουν πάντα την πλήρη στεγανοποίηση του χώρου, κάτι που επιδεινώνεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής
    Οι ΧΥΤΑ, όμως, συνεχίζουν να μολύνουν το περιβάλλον ακόμα και 50 έτη μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους και την αποκατάσταση της θέσης. Τα καταστροφικά για την υγεία "στραγγίσματα", τα μολυσμένα σταγονίδια που θα περνούν από το χώρο του ΧΥΤΑ στο υπέδαφος, ανέρχονται σε χιλιάδες κυβικά μέτρα κάθε μήνα. Η λανθασμένη χωροθέτηση δίπλα στην θάλασσα όπως ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικού κινδύνους μόλυνσης του Ευβοϊκού Κόλπου.
    Δυστυχώς το ζήτημα δεν είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος, μας αγγίζει όλους. Το ζήτημα της δημιουργίας, και όχι της χωροθέτησης, του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό (Μαύρο Βουνό) είναι υπαρξιακό για το μέλλον μας. Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης, οι βεβιασμένες κινήσεις, η επιβολή της λύσης και οι αίολες αιτιολογήσεις έχουν βάλει μία ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά του Μαραθώνα και της ευρύτερης περιοχής.
    Μ. Αποστολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου