Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της Σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα».

Στην 15η ΕΙ∆ΙΚΗ ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΗ 2013 18 Ιουνίου 2013 του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος εισηγούμενος επί του Μοναδικού Θέματος της Ημερήσιας ∆ιάταξης -«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της Σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα»- ο Αντιδήμαρχος κ.
Μάρκου Χρήστος (ξέρετε ποιος... ο μόνιμος απών... ο μόνιμος αντιδήμαρχος) είπε:
Ήταν, είναι και θα παραμείνει βασική προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής (οι συμμορίες "βαφτίζονται" και δημοτικές Αρχές -τόσα χρόνια θητείας τώρα τους έπιασε η προκοπή!) η επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης μέχρι την ημέρα, που θα απομακρυνθεί και η τελευταία προκατασκευασμένη αίθουσα από τους αύλιους χώρους των σχολικών μονάδων και μέχρι την ημέρα που καμία σχολική λειτουργία δεν θα φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενα κτίρια (οικιών, καφετεριών, εστιατορίων, φούρνων και super market).
Α) Τα σημερινά δεδομένα (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα απογραφικά δελτία του 2012)
Β) ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 
1. Η μη αναμενόμενη πληθυσμιακή έκρηξη στα ΣΠΑΤΑ και στην ΑΡΤΕΜΙ∆Α μετά την ολοκλήρωση των έργων του ΜΕΤΡΟ και της ΑΤΤΙΚΗΣ Ο∆ΟΥ. (Αυτή είναι η Δημοτική αρχή που αρνείται να δώσει μεταδημότευση για να κρατήσουν "τα κουκιά τους" - Ε, φυσικά που να το περιμένουν το ολοφάνερο!!!)
2. Η μετατροπή της παραθεριστικής κατοικίας στην ΑΡΤΕΜΙ∆Α σε κύρια κατοικία, λόγω της οικονομικής κρίσης. (Όταν μόνιμα διαμένεις σε Εύβοια, Τήνο και Μύκονο που να ξέρεις τις εξελίξεις στον τόπο σου!!! Μια εξέλιξη που πήρε χρόνια για να γίνει και ήταν οφθαλμοφανές. Όλες αυτές οι πολυτελής κατασκευές που χτίστηκαν έγιναν στην διάρκεια της κρίσης;)
3. Η απουσία χώρων για χρήση σχολική λόγω του πολεοδομικού χαρακτήρα της ΑΡΤΕΜΙ∆ΑΣ (β ́ κατοικία). (Η απουσία θέλησης και ικανότητας και κίνητρο για προσωπικό όφελος της Δημοτικής Αρχής μήπως φταίει γιατί χώροι υπάρχουν!! Αλλά θα μου πείτε όταν ο Δήμος δεν έχει καταχωρήσει τα ακίνητά του στο κτηματολόγιο πως να μπορεί να προβεί σε οποιοδήποτε έργο;)
4. Τα γραφειοκρατικά εμπόδια (ήταν και θα είναι πάντα φραγμός όσο θα υπάρχουν στην εξουσία ανίκανοι να τους διοικούν) των διαδικασιών από τις υπηρεσίες του ∆ήμου, του ΟΣΚ, της Περιφέρειας, των Υπουργείων. 
  • έλλειψη μηχανικών για την προώθηση των μεμονωμένων πράξεων εφαρμογής (∆ΗΜΟΣ). 
  • καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των απαλλοτριούμενων χώρων, νομικές παρερμηνείες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των αποδοθεισών από την πολεοδόμηση εκτάσεων για χρήση σχολική, καθυστερήσεις στις καταλληλότητες των ενοικιαζόμενων κτιρίων κ.λ.π. (ΟΣΚ)
  • δυσλειτουργίες και αδιέξοδα στις συνεδριάσεις του ΣΥΠΟΘΑ για την έγκριση των όρων δόμησης (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) 
  • οικονομική στενότητα στη χρηματοδότηση ∆ήμων και Ο.Σ.Κ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ). 
5. Η δυσχερής οικονομική συγκυρία και η ασφυξία στην χρηματοδότηση είτε για έργα, είτε για προμήθειες, είτε για την στελέχωση των υπηρεσιών. (Λογικό δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα αφού ή χαρίσατε τα λεφτά ή τα χρησιμοποιήτε για προσωπικούς σκοπούς και διατήρηση της εκλογικής σας δύναμης;)
Γ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΗ μέσα στο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
∆) ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΣΠΑΤΑ (Έχετε μπροστά σας ορίζοντα τριετίας; Αυτά έπρεπε να τα αποφασίζετε μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας. Τώρα μένει στην επόμενη Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να ανατρέψει τα πεπραγμένα σας. Εσείς θα έχετε να αντιμετωπίσετε την Δικαιοσύνη)
Το ∆ημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα ανωτέρω και έλαβε υπόψη του όλες τις συζητήσεις, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
  1. Να κηρύξει την ∆ημοτική Κοινότητα Αρτέμιδος σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. (Αυτή η "ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ" πότε θα λήξει; - Πάντως όχι επί των ημερών σας! Για αυτό,πλέον, είμαστε σίγουροι)
  2. Να ζητήσει από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ειδική και κατεπείγουσα χρηματοδότηση για την εξαγορά οικοπέδων και την αποζημίωση ιδιοκτητών των ακινήτων που μετά τις μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής προσφέρονται για χρήση σχολική.
  3. Να ζητήσει από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών (καταλληλότητας, μελέτης κ.λ.π.).
  4. Να ζητήσει από την Περιφέρεια την ενεργοποίηση του ΣΥΠΟΘΑ για την έγκριση των αιτούμενων όρων δόμησης προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασκευές.
  5. Να επιταχύνει την διαδικασία εξεύρεσης και αγοράς οικοπέδων από πόρους της πολιτείας για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.
  6. Να προωθήσει την ένταξη του προγράμματος σχολικής στέγης στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στο βαθμό που αυτή δεν είναι χρονικά εφικτή σε ειδική προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής.
Εάν στο μεσολαβούν χρονικό διάστημα των 2 καλοκαιρινών μηνών δεν έχουν εξευρεθεί λύσεις, (Οι δύο μήνες στους οποίους αναφέρεστε είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ "νεκροί" για το Δημόσιο και εσείς δεν υπάρχετε καθόλου, μια και χρειάζεστε "λίγη" ξεκούραση από την πλήρη απραξία!!!) να προχωρήσει ο ∆ήμος μαζί με τους γονείς και τις σχολικές κοινότητες σε ανάλογες κινητοποιήσεις για διεκδίκηση των απαιτούμενων λύσεων. (Ποιες θα είναι αυτές οι κινητοποιήσεις; Ποιοι θα τις οργανώσουν; Το σίγουρο είναι ότι αποδεδειγμένα δεν μπορείτε να το κάνετε!!!)
  • Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ∆ημοτικής Κοινότητας Σπάτων – Λούτσας κ. Γιαννάτος Σωτήριος, καθώς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ∆ημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος (Λούτσας) κ. Μπαλόπητος Παναγιώτης, ψήφισαν θετικά.
Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 226/2013. 
ΑΔΑ: ΒΛ4ΩΩ1Χ-ΖΣΤ 

1 σχόλιο:

  1. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΛΑΜΟΓΙΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ Ε9 ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ".ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΤΕ.ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΒΙΑ.ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΓΑ.ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΣ,ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου