Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - ομόφωνη απόφαση για ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

Συνεδρίαση Τοπικού για ΚΕΛ - anatakti.gr, ideastudio.gr
φωτογραφία από Idea Studio
Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου το βράδυ στις 08-10-2013 συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης το θέμα του ΚΕΛ. Κανονικά αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να προηγηθεί του Δημοτικού
Συμβουλίου του είχε το ίδιο θέμα. Ο Δήμαρχος, βλέπετε, δεν εμπιστεύεται το Τοπικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του σε σχετική συνεδρίαση, «Άρτεμις - Η Δημοτική Αρχή (συμμορία) αγνοεί παντελώς το Τοπικό Συμβούλιο. Τέλος πάντων, αν και κατόπιν εορτής, για τυπικούς και μόνο λόγους συζητήθηκε.

Ο Πρόεδρος, κ. Μπαλόπητος, προσπάθησε να αναβάλει την συζήτηση του θέματος. Επικαλέστηκε έγγραφη ερώτηση του Δημάρχου προς την ΕΥΔΑΠ σχετικά με το θέμα αυτό. Βέβαια, πουθενά δεν υπάρχει δημοσίευση τέτοιου εγγράφου και ούτε αναφέρεται κάτι σχετικό στο επαίσχυντο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Δημάρχου. Φυσικά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τους συμβούλους.

 Μια ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού έγινε από τον κ. Ρήγα, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να μην γίνει ψηφοφορία αλλά αντ' αυτού να συσταθεί μια επιτροπή με πρόεδρο τον Δήμαρχο που θα την απάρτιζαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και οι αρχηγοί των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Αυτή η πρόταση βρήκε υποστηριχτή μόνο τον κ. Φακή. Όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι και οι παρόντες διαφώνησαν και έτσι δεν πέρασε.

Το πρωτότυπο της συζήτησης είναι ότι αυτή την φορά δόθηκε ο λόγος πρώτα σε δημότες και εκπροσώπους φορέων, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων και κατόπιν τους Συμβούλους του Τοπικού της Αρτέμιδος.
Ο Πρόεδρος, όμως, μόλις κάποιος εκφραζόταν κατά του ΚΕΛ τον διέκοπτε με αποτέλεσμα να προκαλέσει την δυσφορία και την αγανάκτηση των παρόντων και κατόπιν μεγάλης αναταραχής αναγκάστηκε να κάνει διάλυμα 5' λεπτών για να ησυχάσουν "τα πνεύματα".

Το αξιοσημείωτο ήταν ότι πολλά χαρτιά από την ΕΥΔΑΠ και άλλα έβγαζαν αρκετοί από τους ομιλούντες. Έγγραφα που δεν έχουν κοινοποιηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Αρτέμιδος και τα οποία δεν μπορέσαμε να δούμε. Θα έπρεπε αυτά να είχαν κατατεθεί στο προεδρείο και να είχαν αναγνωστεί, αλλά θα μου πείτε τι τα θέλεις τώρα... Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ήδη αποφασίσει σχετικά με το θέμα, τι χρειάζονταν τα χαρτιά, απλά κάποιοι ήθελαν να εντυπωσιάσουν με τα "πολύτιμα" έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους...
Άλλωστε, η περίσταση χρησιμοποιήθηκε από πολλούς, "ονόματα δεν λέμε... οικογένειες δεν θίγουμε" για την προσωπική τους προβολή -εκλογές έρχονται και "νέα αστεράκια" λαχταρούν να ανέβουν στο στερέωμα της Δημοτικής Αρχής...

Τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα -από όσους ήταν παρόντες- η «ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με την ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ»

Η κα Σαρρή και κα Ράπτη έλαμψαν δια της απουσίας τους σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση. Τον λόγο τον ξέρουν εκείνες και εμείς τον φανταζόμαστε...
Παρόντες ήταν και οι κ.κ. Γιώργος Κασίμης, Δημήτρης Μάρκου, Αντώνης Τούντας, Δημήτρης Μποτζιολής οι οποίοι, για άλλη μια φορά τόνισαν την σπουδαιότητα της λύσης της σύνδεσης με την Ψυτάλλεια.
Πάντως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων η Δημοτική ηγεσία του Δήμου, μια και κανείς τους δεν παρευρέθηκε.
Η σοβαρότητα του θέματος και το πόσο απασχολεί τους κατοίκους της Αρτέμιδας φάνηκε από την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι, ελπίζοντας να λυθεί το αποχετευτικό το συντομότερο χωρίς να επιβαρυνθεί και άλλο η Αρτέμιδα.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου