Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Δέκα ανέξοδα τεχνάσματα ομορφιάς

Για να είστε πάντα λαμπερές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία
Αν θέλετε να είστε όμορφη, αλλά τα χρήματα είναι πρόβλημα, διαβάστε παρακάτω ορισμένα
τεχνάσματα και συμβουλές από ειδικούς του μακιγιάζ και του styling για να είστε πάντα λαμπερές, ανεξάρτητα από το τι έχει το πορτοφόλι σας.

1. Φροντίστε τα βουρτσάκια σας


Τα καλά βουρτσάκια για το μέικ απ μπορούν να κρατήσουν μια ζωή. Αν όμως τα δικά σας φαίνονται κατεστραμμένα, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τη φθορά στο επόμενο βουρτσάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Αρχικά, μην αφήνετε ποτέ τα βουρτσάκια σας γεμάτα με καλλυντικό προϊόν πάνω τους για πολύ διάστημα. Σύμφωνα με τη make up artist, Fiona Stiles, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο βουρτσάκι. Αντ' αυτού, φροντίστε να το πλένετε τακτικά με σαμπουάν ή με ένα ήπιο καθαριστικό πιάτων. Για να το στεγνώσετε, αφήστε το πάνω σε χαρτί, καθώς, όπως λέει ο Jake Bailey, «αν το βάλετε όπως συνήθως σε ένα βαζάκι, το νερό θα κυλήσει ως τη βάση και θα διαβρώσει το βουρτσάκι».

2. Μην ξανακάνετε από την αρχή το μακιγιάζ, ανανεώστε το


Δεν υπάρχει λόγος να αφαιρείτε και να εφαρμόζετε ξανά το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της μέρας. «Για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα του δέρματος και να ανανεώσετε το μακιγιάζ, ενυδατώστε ελαφρά το πρόσωπό σας με λοσιόν και σκουπίστε απαλά με ένα χαρτομάντιλο», αναφέρει η make up artist, Eva Scrivo κι έπειτα τελειοποιήστε το μακιγιάζ με λίγη πούδρα για να έχετε ένα λείο και βελούδινο πρόσωπο.

3. Παραλείψτε τα ακριβά body scrubs


Μήπως μια επίσκεψη σε ένα χαλαρωτικό σπα δεν είναι στον προϋπολογισμό σας; Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε το μεταξένιο και λείο δέρμα που θέλετε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό body scrub που θα σας λύσει τα χέρια. Αναμείξτε μια ποσότητα ελαιόλαδου με διπλάσια ποσότητα αλατιού ή ζάχαρης και προσθέστε λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως η λεβάντα ή το γκρέιπφρουτ. Κάντε μασάζ με μαλακό τρόπο σε όλη την έκταση των χεριών και των ποδιών σας κι έπειτα ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

4. Προετοιμάστε τα χείλη σας προτού βάλετε κραγιόν


Τα μαλακά χείλη που δεν έχουν ξεφλουδίσει είναι βασικό στοιχείο για να βάλετε κραγιόν που θα διατηρηθεί για ώρες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα ειδικό προϊόν για τα χείλια, αρκεί να αναμείξετε ίση ποσότητα καστανής ζάχαρης, ελαιόλαδου και εκχυλίσματος βανίλιας. Κάντε απαλό μασάζ στα χείλια σας με αυτό το μείγμα και αφαιρέστε το με ένα χαρτομάντιλο προσεκτικά. Τώρα είστε έτοιμη να βάλετε ό,τι κραγιόν θέλετε, δείχνοντας υπέροχη.

5. Διαφοροποιήστε τη βάση σας με bronzer


Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά διαφορετικά είδη βάσης για το πρόσωπο, σύμφωνα με τον μακιγιέρ Brett Freedman, ο οποίος θεωρεί ότι «όταν έρχεται το καλοκαίρι και η βάση που χρησιμοποιείτε για το χειμώνα είναι πολύ φωτεινή, μπορεί να τη 'ζεστάνετε' βάζοντας λίγο bronzer. Έτσι, θα γλιτώσετε χρήματα γιατί δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια βάση, πιο σκουρόχρωμη, πετυχαίνοντας έτσι το ίδιο αποτέλεσμα πιο εύκολα».

6. Μη βάζετε υπερβολική πούδρα


«Όταν ετοιμάζεστε να βγείτε κι έχει ζέστη έξω, μη βάζετε συνεχώς πούδρα την ώρα που μακιγιάρεστε», αναφέρει η μακιγιέρ Lisa O' Connor, γιατί θα μοιάζετε στο τέλος σαν κέικ πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. «Περιμένετε να φτάσει η ώρα που θα βγείτε έξω και τότε στεγνώστε το πρόσωπό σας, αφαιρώντας την περιττή υγρασία, βάζοντας λίγη πούδρα για να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ σας».

7. Κάντε το κραγιόν σας να κρατάει για πάντα


Αν θέλετε να μειώσετε την ανάγκη να βάζετε κραγιόν ξανά και ξανά, βάλτε λίγη πούδρα σε ένα διπλωμένο χαρτομάντιλο, πιέστε το απαλά ανάμεσα στα χείλη και στεγνώστε ελαφρά το κραγιόν. Επίσης με αυτό το κόλπο δεν θα έχετε ποτέ ξανά σημάδια από κραγιόν στα δόντια σας.

8. Τελειοποιήστε το μακιγιάζ των ματιών


Το κόλπο της μακιγιέρ Julianne Kaye για ένα τέλειο λουκ, που μπορείτε να το δημιουργήστε μόνες σας στο σπίτι είναι το εξής: «Κλείστε το μάτι που θέλετε να βάψετε και πάρτε ένα χαρτάκι, μια κάρτα ή ένα χαρτομάντιλο και ευθυγραμμίστε το με το μάτι υπό ελαφρά ανοδική γωνία. Χρησιμοποιήστε τη νοητή ευθεία για να δημιουργήσετε με το αγαπημένο σας eye liner τη γραμμή του ματιού που θα δώσει άλλο ύφος στο βλέμμα σας».

9. Αποκτήστε τέλειες βλεφαρίδες


Για να αποκτήσετε τις καλύτερες βλεφαρίδες, που θα τονίσουν τα μάτια και το βλέμμα σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη μάσκαρα, να την βουτήξετε στο μπουκαλάκι της και να σκουπίσετε το βουρτσάκι της αρκετές φορές με ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε όλη την παραπάνω ποσότητα που δεν θα χρειαστείτε. Έπειτα, εφαρμόστε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας και θα έχετε υπέροχο και έντονο βλέμμα, χωρίς τα βλέφαρά σας να βαραίνουν από την υπερβολική μάσκαρα.

10. Η βαζελίνη είναι το καλύτερο καθαριστικό μακιγιάζ


Ένα από τα μυστικά των μακιγιέρ είναι η χρήση βαζελίνης για την αφαίρεση του μακιγιάζ και όπως συμβουλεύουν το μόνο που χρειάζεται είναι να βυθίσετε ένα χαρτομάντιλο στη βαζελίνη και να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με αυτό, παρασέρνοντας μαζί όλο το μακιγιάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου