Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ποινή 10ετούς κάθειρξης ο δικηγόρος Αθηνών Νίκος Γοργίας

Καταδικάστηκε για απάτη 27,3 εκατ. ευρώ σε βάρος του βιομήχανου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση,
καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Αθηνών Νίκος Γοργίας, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απάτη σε βάρος του βιομήχανου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Το δικαστήριο δέχθηκε την μήνυση που είχε υποβάλλει το 2007 ο βιομήχανος και έκρινε ότι ο πρώην δικηγόρος, από το διάστημα 1998 έως το 2007, απέσπασε από τον κ. Κ. Αγγελόπουλο συνολικό ποσό 27,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που λάμβανε από τον τότε εντολέα του, λέγοντάς του ότι δήθεν ήταν έξοδα για δίκες που διεξήγε για λογαριασμό του στη Γερμανία ή ότι προέβαινε σε επενδύσεις ακινήτων.

Στο δικηγόρο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, καθώς με την απόφαση τους οι Εφέτες δέχθηκαν ότι ο κ. Γοργίας «διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και έχει σταθερή ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων».

Έτσι η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι η ανώτατη προβλεπόμενη από το νόμο, πλην, όμως, του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του μία φορά τον μήνα.

Οι συνήγοροι του Νικολάου Γοργία, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, μετά την έκδοση της απόφασης σε δήλωση τους αναφέρουν: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου