Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

130 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καζαντζάκη, ο λόγος του ταξιδεύει στο Βερολίνο

130 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καζαντζάκη, ο λόγος του ταξιδεύει στο Βερολίνο - 130. Geburtstag - Der Geist von N. Kazantzakis in Berlin - anatakti.gr
130 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καζαντζάκη, ο λόγος του ταξιδεύει στο Βερολίνο - 130. Geburtstag - Der Geist von N. Kazantzakis in Berlin
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 Νοεμβρίου 2013
Η διεθνής απήχηση και η διαχρονική ανταπόκριση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη σε
μετάφραση αποδεικνύεται από το πλήθος των εκδόσεων του έργου του σε περισσότερες από 50 ξένες γλώσσες, που δίκαια τον καθιερώνουν ως τον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα. Στα έργα του ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής, εθνικότητος ή θρησκείας, βρίσκει απαντήσεις στα βαθειά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του.

Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η ανάδειξη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν εκδήλωση για τον Καζαντζάκη στην καρδιά της Γερμανίας, στις 19 Νοεμβρίου 2013 στις 8:00 μ.μ., στο Griechische Kulturstiftung, Wittenbergplatz 3A του Βερολίνου.

Με τη δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων από τα πιο αγαπημένα βιβλία του μεγάλου συγγραφέα από τον Μάριο Ιορδάνο και τη Σοφία Καζαντζιάν, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάριου Ιορδάνου, επιχειρούμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα κράτος που υποφέρει από την οικονομική κρίση αλλά ένα έθνος πολιτισμού, ήθους και ηρωισμού. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελληνιστής Καθηγητής Δρ. Diether Roderich και η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, Δευτέρα-Πέμπτη, 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ., στα τηλέφωνα (+30) 210-3642829 και (+30) 210-3628129. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου