Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Ενθαρρυντικό γεγονός το κλείσιμο της ΕΡΤ»

«Ελπίζω οι Βρετανοί πολιτικοί θα μάθουν το μάθημά τους» υποστηρίζει το περιοδικό Spectator. Σε άρθρο του, ο γνωστός δημοσιογράφος Charles Moore, στο σημερινό περιοδικό
The Spectator, με τίτλο «Charles Moore: State broadcasting allows fascism – and we are paying the fees for it», σχολιάζει, με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει τέλος στην κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους, ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η παρούσα βρετανική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχουν πολλά καλά νέα για την Ελλάδα από τότε που οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποφάσισαν να συνθλίψουν τη χώρα, αποτελεί ωστόσο ενθαρρυντικό γεγονός η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αυτού του είδους τα συστήματα μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου και του BBC, συνιστούν προσπάθειες επιβολής συγκεκριμένων πολιτικών και πολιτιστικών νορμών στον κόσμο αναγκάζοντάς τον να πληρώνει για αυτές».

Σχολιάζοντας τη δήλωση διαδηλώτριας, πρώην εργαζομένης στην ΕΡΤ, ότι «έτσι λειτουργεί ο φασισμός», ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ο φασισμός (ή ο κομμουνισμός) επικρατεί μόνον όταν υπάρχει κρατική τηλεόραση.

Τώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας σταμάτησε αυτό (την ΕΡΤ) και κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης ελπίζω ότι οι βρετανοί πολιτικοί θα μάθουν το μάθημά τους», επισημαίνει και τονίζει ότι η κυβέρνηση των Tories εξακολουθεί να φοβάται ότι μια επίθεση στο τέλος που πληρώνεται στο BBC και το μονοπώλιό του, θα τους οδηγήσει πιθανότατα στα σκουπίδια στις επόμενες εκλογές, μπορούν να εκμεταλλευθούν, όμως, τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από τους φτωχότερους, κυρίως, ψηφοφόρους για το συγκεκριμένο τέλος, καθώς πάνω από το 10% των υποθέσεων των βρετανικών δικαστηρίων αφορούν μη πληρωμές του τέλους στο BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου