Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - Αναβαθμίστηκε επιτέλους η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ


Σπάτα 31 – 10 – 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΥ Σπάτων.
«… Η ικανοποίηση αυτή έρχεται μετά τις επίμονες προσπάθειές μας, που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσπάθειες, που θα συνεχιστούν για την βελτίωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας….», δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος μετά την σύσκεψη που έγινε για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με την επιπρόσθετη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό βελτιώνει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, σε μια περίοδο που η κοινωνία προσφεύγει επίμονα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας στις δημόσιες δομές.

3 σχόλια:

  1. Μάλλον έχετε πάψει να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του Κ.Υ. κ. Δήμαρχε, διότι αυτή τη στιγμή έχει συνταξιοδοτηθεί η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, που εφημέρευε και δύο φορές την εβδομάδα και έχουν απομείνει οι δύο Παιδίατροι του ΕΟΠΥΥ σε πρωινό ωράριο. Συνταξιοδοτήθηκε ένας παθολόγος και απουσιάζουν με την κανονική τους άδεια και στη συνέχεια συνταξιοδοτούνται δύο ακόμη παθολόγοι !!! Και το Κέντρο Υγείας έχει απομείνει με ΤΡΕΙΣ Γενικούς γιατρούς, Δυο Επικουρικούς, ( που τελειώνουν τον Αύγουστο του 2014 ) και Δύο Ειδικευόμενους !!!!!!! ΠΕΝΤΕ Ειδεικευμένοι στο σύνολο ! Ενώ όταν γίνονταν οι αγώνες για το Κ.Υ. υπήρχαν ΕΞΙ ΜΟΝΙΜΟΙ γιατροί και μία Παιδίατρος.
    Επίσης έχει συνταξιοδοτηθεί μία υπάλληλος της Γραμματείας, η δεύτερη παρασκευάστρια του Μικροβιολογικού και έχει απομείνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ, και τέλος οι εν ενεργεία Νοσηλεύτριες πριν μερικούς μήνες ήταν δώδεκα, τώρα είναι δέκα και το Δεκέμβριο μήνα θα είναι εννέα ( συνταξιοδοτήσεις, χωρίς αντικαταστάσεις !!!) Που είναι τα καλύτερα και η αναβάθμιση ? δείξτε μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πιά φανερό πως άλλο εννοούσαμε οι πολίτες κι άλλο η Δημοτική Αρχή ως αναβάθμιση του ΚΥ. Οι μέν πολίτες φωνάξαμε (και φωνάζουμε ακόμα) για πλήρη 2ωρη λειτουργία με όλα όσα προβλέπει ο οργανισμός του ΚΥ (πχ. 19 ειδικευμένοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων - 13 μόνιμοι, 6 επισκέπτες, κτλ, κτλ.) και δωρεάν παροχές υγείας. Η Δημοτική Αρχή πάλι φάνηκε να φωνάζει για μιά πόρτα ανοιχτή μέρα νύχτα, κι ας μπάζει μόνο αέρα. Προεκλογικά μόνο να μην ακούσουμε την δήθεν αναβάθμιση του ΚΥ ως κατάκτηση της Δημοτικής αρχής γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Αλήθεια, Δελτίο τύπου με τις υπογραφές μας και την πρόταση που τις συνόδευε ως πίεση γιά ουσιαστικά αποτελέσματα πότε θα εκδοθεί; http://sarantos-petropouli.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9905.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς συμπλήρωση των χθεσινών μου σχολίων, έχω να προσθέσω, ότι, παρά το ότι είμαι πρόσφατα συνταξιούχος Παιδίατρος του Κ.Υ.Σ., επειδή το πόνεσα το Κ.Υ. και το υπηρέτησα για δέκα επτά χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεχίζω να ενδιαφέρομαι και να αγωνίζομαι γι΄αυτό. Ενημέρωσα πρόσφατα την τοπική Δημοτική Αρχή γιά όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Είχα συνομιλία και με τον κ. Σμέρο, αλλά και με το Υπουργείο. Στην παρούσα χρονική στιγμή οι γιατροί του Κ.Υ. εκτελούν υπεράριθμες εφημερίες, πιθανά απλήρωτες, όπως και το 2012 και διερωτώμαι : Για πόσο θα αντέξουν οι γιατροί από τον κάματο των εφημεριών ; Για πόσο θα αντέξουν να εφημερεύουν χωρίς αμοιβή ; Θα κλείσει πάλι το Κ.Υ. κάποιες ημέρες την εβδομάδα ; ... Κι ενώ, όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, η Διοίκηση του Σισμανόγλειου έχει αιτηθεί για επικουρικούς, αλλά για το 2014 !!!!! Το 2013 πώς θα τελειώσει ; ... Θα κλείσει το Κ.Υ. μέχρι να έρθουν επικουρικοί το 2014 ; !! Εφιστώ την προσοχή προς κάθε αρμόδιο, που ενδιαφέρεται. Το Κ.Υ. έχει περιέλθει σε αυτή τη δεινή κατάσταση και όχι σε κατάσταση αναβάθμισης και εξέλιξης, παρά τους αγώνες εργαζομένων, πολιτών και Δημοτικής Αρχής. Και ότι " το επιθυμητό αποτέλεσμα των αγώνων " όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της 31/10/2013 αφορούσε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τώρα η επικρατούσα κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ !!!....
    Ευχαριστώ.
    Παπαδοπούλου Κανέλλα Παιδίατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου