Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η CIA διηύθυνε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε γερμανικό έδαφος

Συνέλαβαν υπόπτους που μετεπιβιβάζονταν μέσω γερμανικών αεροδρομίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες διηύθυναν
αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις από γερμανικό έδαφος και συνέλαβαν υπόπτους που μετεπιβιβάζονταν μέσω γερμανικών αεροδρομίων, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, που θα δημοσιοποιηθούν λεπτομερώς στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung αλλά και από το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, κινδυνεύουν να προκαλέσουν νέο κύμα οργής στη Γερμανία σχετικά με τις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ.

Ο Τζον Γκετς, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος που έδωσε το θέμα στα δύο μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι πήρε συνέντευξη από απόστρατους αμερικανούς πράκτορες και έμαθε ότι η Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κάνει συλλήψεις σε γερμανικά αεροδρόμια.

Επιπλέον πράκτορες που πληρώνονταν από τις ΗΠΑ συνέλεγαν πληροφορίες για άτομα που είχαν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άσυλο στη Γερμανία. Η Ουάσινγκτον ενδέχεται να χρησιμοποίησε τις πληροφορίες αυτές για να επιλέξει στόχους επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ισχυρίστηκε ο Γκετς.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται επίσης ότι ο σταθμός της CIA στην Φρανκφούρτη επέβλεπε την κατασκευή αμερικανικών κέντρων κράτησης σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με αυτές τις αποκαλύψεις οι επιχειρήσεις φέρονται να έγιναν σε γερμανικό έδαφος, όπου ισχύουν οι γερμανικοί νόμοι.

Νωρίτερα φέτος, όταν είχε γίνει γνωστό ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) παρακολουθούσε γερμανούς πολίτες, το Βερολίνο είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές έγιναν από γερμανικό έδαφος, γεγονός που θα σήμαινε ότι έχουν παραβιαστεί γερμανικοί νόμοι περί ιδιωτικότητας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου