Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Καραμπόλα 132 οχημάτων στο Βέλγιο

«Ένας τοίχος ομίχλης» φαίνεται να ευθύνεται για τη σημερινή καραμπόλα 132 οχημάτων στο Βέλγιο, από την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 67 ακόμη τραυματίστηκαν,
πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

«Οδηγούσα και ξαφνικά είδα έναν άσπρο τοίχο, έναν τοίχο ομίχλης», δήλωσε στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM ένας οδηγός που βγήκε σώος αλλά εμφανώς σοκαρισμένος από την καραμπόλα.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, πέντε τραυματίες σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, οκτώ σοβαρά τραυματίες και 54 ελαφρά.

Η πρώτη σύγκρουση σημειώθηκε στις 09:30 το πρωί (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) στον αυτοκινητόδρομο Ε19 στο ύψος του Ζονεμπέκε, στο βορειοδυτικό Βέλγιο κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Συνολικά 132 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στην τεράστια καραμπόλα, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ.

Τα βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εντυπωσιακές εικόνες από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Η οδηγός ενός οχήματος το οποίο είχαν συνθλίψει δύο φορτηγά κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό της σώα, έχοντας υποστεί απλώς σοκ.

Σχεδόν 400 διασώστες εστάλησαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ ένα νοσοκομείο εκστρατείας δημιουργήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Ο αυτοκινητόδρομος, που έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία αύριο το πρωί, μόλις απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα οχήματα.

Τον Φεβρουάριο του 1996 από μια καραμπόλα 200 αυτοκινήτων, η οποία προκλήθηκε επίσης εξαιτίας της ομίχλης, σε ένα δρόμο της Φλάνδρας κοντά στη Γάνδη είχαν χάσει τη ζωή τους 10 άνθρωποι και 80 ακόμη είχαν τραυματιστεί. Αυτή ήταν η πιο αιματηρή σύγκρουση αυτοκινήτων που έχει σημειωθεί σε δρόμο του Βελγίου.

Συμφωνά με τη βελγική μετεωρολογική υπηρεσία, η ομίχλη είναι συχνό φαινόμενο στη Φλάνδρα, καθώς στρώματα ζεστού αέρα που βρίσκονται σε υψόμετρο κρατούν τον κρύο αέρα και την υγρασία κοντά στο έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου