Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ - «ΑΠΟ ΤΟ 2011 και μετά ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ»

Συνέχεια του άρθρου μας : «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ;
Κατά το σχέδιο Λουκάκη είχε προταθεί ως πρώτη επιλογή η περιοχή Αγ. Γεράσιμος κοντά στην έξοδο της Αττικής οδού (σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ προτίμησε την τρίτη εναλλακτική
πρόταση, δηλ. το Πλατύ Χωράφι ) για την εγκατάσταση του ΚΕΛ Βορειοανατολικής Αττικής. Την ίδια θέση, δηλ. την περιοχή Αγ. Γεράσιμος, πρότεινε και η κοινή μελέτη των Δήμων Σπάτων και Παλλήνης το 2009. Άρα δύο φορές από δύο διαφορετικούς μελετητές, τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και αυτόν, των Δήμων Σπάτων και Παλλήνης, καταδείχθηκε ότι στη συγκεκριμένη θέση είναι εφικτή η συγκέντρωση των λυμάτων. Στην ίδια θέση θα κατασκευασθεί τώρα και ένα από τα αντλιοστάσια του Δήμου Παλλήνης που θα οδεύει προς την Ψυττάλεια.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΥΣΕΙΣ-ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΜΕ «ΘΑ»
Ειδικά για την πόλη των Σπάτων που η τοποθεσία αυτή απέχει μόνο 2,5 χλμ-ενώ το Πλατύ Χωράφι 6,5- μπορεί και πρέπει να συνδεθεί ΑΜΕΣΑ με την Ψυττάλεια. Απαιτούνται μόνο τα εσωτερικά δίκτυα. 
Όσον αφορά στην πόλη της Αρτέμιδας, θα χρειασθούν ούτως ή άλλως οκτώ αντλιοστάσια για τη μεταφορά των λυμάτων στη θέση Πλατύ Χωράφι, ενώ για να φτάσουν στη θέση Αγ. Γεράσιμος εννέα αντλιοστάσια, δηλ. άλλο ένα. Βέβαια αυτό όταν και όποτε κατασκευασθούν τα εσωτερικά δίκτυα γιατί φροντίσατε τόσο εσείς, όσο και προκάτοχός σας Δήμαρχος Αρτέμιδας κος Αλτιπαρμάκης να σταματήσετε την εξέλιξη των πράξεων εφαρμογής που εγώ ενεργοποίησα το 2004.Όταν δεν έχουν διανοιχθεί ακόμη, οι δρόμοι, πού θα περάσουν τα δίκτυα της αποχέτευσης; Η απαλλαγή των κατοίκων της Αρτέμιδος από το καθεστώς των βόθρων είναι ακόμα μακρινό όνειρο και οι υποσχέσεις κακόγουστο αστείο. Η περιοχή μας όχι μόνο θα γίνει η χαβούζα της Ανατολικής Αττικής, αλλά ούτε και θα λύσει το αποχετευτικό της πρόβλημα.
Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και τα όσα ακούσθηκαν στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κου Χρ. Μάρκου κανένας σκεπτόμενος, έντιμος και ενημερωμένος πολίτης των Σπάτων και της Αρτέμιδας δεν μπορεί πλέον να μην υποψιάζεται τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους παρακάμπτεται η εφικτή και επιλέξιμη λύση της Ψυττάλειας η οποία έχει αναβαθμιστεί και εκσυγχρονισθεί για να καλύψει τις αποχετευτικές ανάγκες ολόκληρης της Αττικής.

Κε Δήμαρχε, είθε η κάλπη να είναι το δημοψήφισμα του λαού για τη δημιουργία ή ΟΧΙ του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, όπως εσύ προανήγγειλες.
Γιώργος Κασίμης, 
πρ. Δήμαρχος Αρτέμιδας
ΑΡΤΕΜΙΔΑ 11-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου