Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σε δίκη παραπέμπονται 25 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Energa-Hellas Power

«Εδώλιο» με βαριές κατηγορίες δείχνει για 25 εμπλεκομένους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, ο αντεισαγγελέας Εφετών Στέλιος
Κωσταρέλλος με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Ο κ. Κωσταρέλλος εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει τους 25 κατηγορουμένους στην υπόθεση των δύο εταιρειών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σειρά σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που αφορούν υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων των δυο εταιρειών, χειρίστηκε ο ανακριτής διαφθοράς κ. Γεωργουλέας ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, οι εν λόγω πάροχοι φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν για λογαριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών φέρονται να τοποθετούσαν τα ποσά που προέκυπταν από τους ανωτέρω φόρους, σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Η συνολικά η ζημιά για το Δημόσιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φαίνεται να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του ζητά από τους εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση, να διατηρήσουν την ισχύ των ενταλμάτων του κ. Γεωργουλέα για προσωρινή κράτηση δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων αλλά και για την παράταση της κράτησης ή την αποφυλάκιση με όρους των δύο εμπλεκομένων πλέον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου