Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - ΑΙΤΗΣΗ «Λήψη Απόφασης για διενέργεια ελέγχου Νομιμότητας όλων των Μαζικών Κοινωνικών Φορέων»

ΑΙΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Υπόψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Κωνσταντίνου Δ.  Γκίκα

του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΤΣΑΝΤΗΛΑ
Σπάτα, 17 Δεκεμβρίου 2013
Κοινοποίηση :
-       Ομοσπονδία των ΄΄Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της Κοινότητας Αρτέμιδας Αττικής ΄΄.
-       Δημοτικούς Συμβούλους Σπάτων-Αρτέμιδας
-       Εξωραϊστικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους Σπάτων-Αρτέμιδας
-       Μ.Μ.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση και αφορμή δυο δημοσιεύματα σε Τοπικές Εφημερίδες τα οποία περιγράφουν πολύ
σοβαρά ζητήματα και περιστατικά που αφορούν αφενός τη συνεργασία του Δήμου με τους Τοπικούς Φορείς και αφετέρου το γενικότερο σεβασμό των Αυτοδιοικητικών Θεσμών και των Αιρετών που τους υπηρετούν, θα ήθελα να καταθέσω προς το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, Προ της Ημερήσιας Διάταξης, στην Τακτική Συνεδρίαση της 19ης  Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ.,
«ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» και Αιτήματα που απορρέουν απ΄ αυτό και αφορούν τα Τακτικά Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ΑΜΕΣΩΣ επόμενης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά απ΄ αυτήν της 19ης  Δεκεμβρίου 2013) και είναι τα παρακάτω:
1.                      Ένταξη του θέματος στα Τακτικά Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ΑΜΕΣΩΣ επόμενης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου – μετά απ΄ αυτήν της 19ης  Δεκεμβρίου 2013 – και  με τίτλο : «Λήψη Απόφασης για διενέργεια ελέγχου Νομιμότητας όλων των Μαζικών Κοινωνικών Φορέων (Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων) που συνεργάζονται ή έχουν εμπράγματη σχέση (συμμετοχή σε Επιτροπές, κοινές πρωτοβουλίες, κ.λ.π.) με τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας και ανάλογων κυρώσεων αποβολής ή προσωρινής αναστολής απ΄ τις συνεργασίες εφόσον τα Νόμιμα παραστατικά δεν είναι πλήρη ή δεν υπάρχουν καθόλου»
2.                      Ομόφωνη καταδίκη απ΄ το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφορών τραμπουκισμού, προπηλακισμού και ύβρεων εναντίον των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων !
3.                      Δέσμευση του Προεδρείου ότι στο εξής, θα προβαίνει  σε ΑΜΕΣΗ λήψη Νομικών και Διοικητικών Μέτρων (Ποινικές και Αστικές Αγωγές) σε όποιον ή όποιους επιδίδονται σε εκδηλώσεις τραμπουκισμών, προπηλακισμών, ύβρεων, χειροδικιών, κ.λ.π., κατά τις Συνεδριάσεις των Δημοτικών  ή των Τοπικών Συμβουλίων !!
4.                      Ημερίδα με θέμα : «΄΄ Καλλικράτης ΄΄ στους Πολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς Συλλόγους του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας συνολικά»

ΣΗΜΕΡΙΝΟ Αίτημά μου είναι να αναγνωστεί το κείμενο της Αίτησής μου στην Προ Ημερήσιας Διάταξης Διαδικασία της 2ης  Συνεδρίασης (ώρα 8.30 μ.μ.) της 19ης  Δεκεμβρίου 2013.

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Α. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ :
Κύριε Πρόεδρε, υπήρξαν δυο γεγονότα που με ανάγκασαν Δεοντολογικά και Ηθικά να ΄΄ πάρω θέση ΄΄ και να τα αναφέρω στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΓΕΓΟΝΟΣ 1Ο :
Στο φύλλο της 22ης Νοεμβρίου 2013, στην σελ. 8 και στη ΄΄Στήλη του Αρτέμιου΄΄ (βλ. Συνημμένο 1), δημοσιεύεται ένα άρθρο το οποίο περιγράφει ένα γεγονός που συνέβη στην «Προ Ημερήσιας Διάταξης Διαδικασία» στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2013 (ένα μήνα πριν).
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο συνάδελφος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας της Αρτέμιδας κ. Παναγιώτης Λάμπρου μέλος της Δημοτικής Παράταξης ΄΄Νέα Πνοή΄΄, έκανε εμπεριστατωμένη ενημέρωση και ήγειρε ΄΄βάσιμες υποψίες΄΄ για τη Νομιμότητα της ΄΄ονομαζόμενης΄΄ Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος΄΄, παραθέτοντας πέντε (5) πολύ σοβαρά στοιχεία που στήριζαν τον ισχυρισμό του!
Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο ίδιος συνάδελφος κατέληξε σε τρις (3) προτάσεις – παροτρύνσεις για συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της λεγόμενης Ομοσπονδίας Συλλόγων της Αρτέμιδας αν αυτή δεν προσκομίσει εντός 10 ημερών τα απαιτούμενα δικαιολογητικά νομιμότητας!!! Ήτοι :
-        «Αναστολή εκπροσώπησής της απ΄ όλα τα όργανα του Δήμου και απ΄ όσες διαδικασίες μετέχει.
-        Άμεση αφαίρεση του δικαιώματος χρήσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως στέγαση των γραφείων της και
-        Ακύρωση των εκπροσώπων της από την Επιτροπή Διαβούλευσης λόγω μη Νομιμότητας».
 Σύμφωνα με τον ίδιο αρθρογράφο, «Η θέση του κ. Λάμπρου για τη νόμιμη ή όχι ύπαρξη της Ομοσπονδίας δημιούργησε το έλα να δεις στους «θιγόμενους», που προσπάθησαν να αντιδράσουν με φωνές, χειροδικία και ύβρεις, …»

ΓΕΓΟΝΟΣ 2Ο :
Στη συνέχεια των γεγονότων του Τοπικού Συμβουλίου, στην τοπική εφημερίδα ΄΄ Δημοτική ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΄΄ Νοέμβριος 2013, αριθμ. Φύλλου 91, στις σελίδες 7 και 8 του εντύπου του, ο κ. Σπύρος Καραπιδάκης, υπογράφει αναφερόμενος στα γεγονότα, ένα απίστευτης προκλητικότητας και υβριστικότητας κείμενο με τίτλο ΄΄ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ – ΕΜΠΑΘΕΙΑ – ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ;;;!!! ΄΄ (βλ. Συνημμένο 2)
Σ΄ αυτό το κείμενο ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Καραπιδάκης, καταφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ, απ΄ ευθείας και ΩΜΑ, εναντίον των συναδέλφων Τοπικών Συμβούλων της Αρτέμιδος κ.κ. Μπαλόπητου (Προέδρου του Τ.Σ.) και Λάμπρου (Τοπικού Συμβούλου) και πέραν του ότι κάνει αντιδεοντολογικές  και απαράδεκτες υποδείξεις για τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου,  ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ προσβλητικότατες, αήθεις και ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ κατηγορίες στους προαναφερόμενους  συναδέλφους, όπως μεταξύ άλλων :
Στο μεν συναδέλφο κ. Μπαλόπητο καταλογίζει: «ανεπάρκεια εκτέλεσης καθηκόντων», «ακαταλληλότητας για Πρόεδρος» και «παραβάτη του νόμου»!!!!
στο δε συνάδελφο κ. Λάμπρου καταλογίζει : «εμπάθεια», «δολιότητα», «ανεπάρκεια», «κρυφές προθέσεις», «εκνομία και εωλότητα επιχειρημάτων», «ασχετοσύνη», «άγνοια αρμοδιοτήτων», «ακαταλληλότητα» και «συκοφαντία» !!!!!   
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον απειλεί και με νομικές και δικαστικές περιπέτειες!!!!!
Δεδομένου δε, ότι μέχρι και σήμερα τα μέλη της Διοίκησης της λεγόμενης Ομοσπονδίας Συλλόγων, ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΝ τη θέση τους, είναι προφανές ότι εκφράζονται απ΄ το περί ου ο λόγος κείμενο του Γραμματέα της! 


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αυτή  η ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ,  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΙΑΙΗ και ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ συμπεριφορά παραγόντων κάποιου Συλλόγου απέναντι στους Αιρετούς και στους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς, συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ φορά στο νέο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας (στον τ. Δήμο Σπάτων ΔΕΝ έχει συμβεί ΠΟΤΕ!!!)!
Εκτιμώ, ότι θα πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά αυτού του είδους οι συμπεριφορές και επίσης θα πρέπει να λάβουμε ΟΛΑ τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτό το φαινόμενο και να περιφρουρηθούν οι Θεσμοί της Αυτοδιοίκησης, καθώς και η προσωπικότητα και η ελευθερία του λόγου των συναδέλφων Αιρετών!! 
Αρχικά όμως θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια βασικά ερωτήματα για να αποκτήσουμε κοινό σημείο συναντίληψης των γεγονότων! 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
1ο Ερώτημα : «Έχει δικαίωμα ο κάθε Δημοτικός ή Τοπικός Σύμβουλος στα όργανα που συμμετέχει, να εισηγείται, να ενημερώνει ή να ρωτάει για οποιοδήποτε τοπικό Φορέα του Δήμου του;»
 Το άρθρο 83 του Κ.Δ. (Ν. 3852 / 2010) είναι αυτό που προσδιορίζει τις «Αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας»!
Ειδικότερα οι Αρμοδιότητες που περιγράφουν τα Εδάφια δ), ε), ζ), ι) και ια) της Παραγράφου 1 του συγκεκριμένου άρθρου, είναι απολύτως ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ τόσο με τους ΣΚΟΠΟΥΣ σχεδόν ΟΛΩΝ των Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων, όσο και (ιδιαίτερα) της λεγόμενης Ομοσπονδίας Συλλόγων ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ με τους σκοπούς του άρθρου 2, παράγραφος 1, του Καταστατικού της που κυκλοφορεί!
Με βάση το παραπάνω, η όποια ΔΡΑΣΗ των συνεργαζόμενων φορέων με το Δήμο, επηρεάζει άμεσα τον Προγραμματισμό και τις ενέργειες τόσο των Αιρετών, όσο και των Υπηρεσιών του Δήμου!
Επομένως, οι Αιρετοί (ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί & οι Τοπικοί και Σύμβουλοι), έχουν ΟΛΟ το Δικαίωμα και την Υποχρέωση να θέτουν (εκτός ή εντός Ημερήσιας Διάταξης) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Θέμα, για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ζήτημα ή πρόσωπο, εφόσον αυτά αφορούν το γενικότερο συμφέρον του Δήμου !!
Συνεπώς, ο κ. Λάμπρου, θεωρώντας ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα του Δήμου,  πολύ ΣΩΣΤΑ έπραξε και ενημέρωσε στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία, το σώμα του Τοπικού Συμβουλίου!

2ο Ερώτημα :  «Όταν ο Τοπικός ή ο Δημοτικός Σύμβουλος στην Προ Ημερήσιας Διάταξης Διαδικασία, θέτει ερωτήματα, ή ενημερώνει, ή προτείνει, ή εισηγείται, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχει ειδοποιήσει ή να έχει καλέσει αυτούς που αναφέρει;»
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ υποχρεωτικά !!
Τα άρθρα 65, 67 και 90 του Κ.Δ. (Ν. 3852 / 2010) σε συνδυασμό με το άρθρο 9 του ΄΄Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας΄΄ των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβουλίων, διασφαλίζουν ΑΠΟΛΥΤΑ τη δυνατότητα της απρόσκοπτης ελευθερίας και έκφρασης του λόγου του Αιρετού ώστε αυτός να μπορεί να ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ σε οποιοδήποτε Φορέα ή Πρόσωπο ή Γεγονός, χωρίς την απαραίτητη παρουσία των αναφερομένων!!
Επομένως, ήταν στη διακριτική ευχέρεια του συναδέλφου κ. Λάμπρου αν θα προσκαλούσε ή όχι την Ομοσπονδία στη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, διότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ να το πράξει!!!!
Και βέβαια, θα πρέπει ακόμη να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τα ίδια προαναφερόμενα άρθρα, θέμα ΄΄επί προσωπικού΄΄ τίθεται ΜΟΝΟ απ΄ αυτούς που συνεδριάζουν και αποτελούν το σώμα της συνεδρίασης και εφόσον το ΄΄προσωπικό΄΄ δικαιολογηθεί επαρκώς!

3ο Ερώτημα : «Αν οι Φορείς ή τα πρόσωπα που αναφέρονται στην ΄΄Προ Ημερησίας Διάταξης Διαδικασία΄΄ των Συμβουλίων, ΘΙΓΟΝΤΑΙ, πώς θα πρέπει να βρουν το δίκιο τους;»
Αν οι Τοπικοί Μαζικοί Φορείς ή τα Πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, διαφωνούν για κάποιο  θέμα που αναφέρει ο οποιοσδήποτε Δημοτικός ή Τοπικός Σύμβουλος, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού ή Τοπικού Συμβουλίου, έχει το Δικαίωμα να ζητήσει τα Πρακτικά και να προβεί σε ανάλογη πολιτική, αυτοδιοικητική ή νομική ενέργεια προκειμένου να βρει το δίκιο του!!
Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν νομιμοποιείται να εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των Συνεδριάσεων των Αυτοδιοικητικών Οργάνων με φωνές, χειροδικίες, ύβρεις, κ,λ,π.)!!!!!!!!!!
Αυτή η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των έξωθεν παρεμβάσεων κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου που έχουμε βιώσει αυτήν την τριετία αρκετές φορές (κυρίως στις συζητήσεις για το ΚΕΛ), πρέπει ΑΜΕΣΑ να σταματήσει!!!!!

    4ο Ερώτημα : «Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδας έχει εμπράγματη ΣΧΕΣΗ με τον Δήμο;»
Όχι μόνο έχει σχέση με το Δήμο, αλλά η σχέση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακή συγκριτικά με τους άλλους 62 συνολικά μαζικούς φορείς των δύο Πόλεων!!!
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε :
-       Συμμετέχει στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, μαζί με άλλους 26 Συλλόγους επιλεγμένους απ΄ το σύνολο των 62 Συλλόγων του Δήμου!
Βέβαια απ΄ τους 26 Συλλόγους, οι 6 τουλάχιστον ήταν ήδη μέλη της Ομοσπονδίας!!
Δηλαδή, οι 6 Σύλλογοι που είναι εγγεγραμμένοι στην Ομοσπονδία, θεωρητικά εκφράζονται απ΄ αυτήν, (εφόσον είναι Δευτεροβάθμιο Όργανο ιδίου σκοπού) και δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμμετέχουν και αυτοί στα όργανα του Δήμου!!!
Άρα, εντελώς παράτυπα έχει στην ουσία 7πλή παρουσία προσώπων έναντι της μοναδικής των άλλων φορέων!!
-       Συμμετέχει στη Δημοτική Επιτροπή Θεμάτων Αεροδρομίου μαζί με άλλους 9 Συλλόγους επιλεγμένους απ΄ το σύνολο των 62 Συλλόγων του Δήμου!
Και εδώ βέβαια, απ΄ τους 9 Συλλόγους, οι 4 τουλάχιστον ήταν ήδη μέλη της Ομοσπονδίας!!
Και πέραν αυτών, η τότε Γραμματέας της Ομοσπονδίας, συμμετείχε έξτρα και αυτή ως Δημοτική Σύμβουλος!!!
Άρα και εδώ, όχι μόνο εντελώς παράτυπα αλλά και προκλητικά έχει στην ουσία 5πλή παρουσία και εκπροσώπηση, έναντι μοναδικής των άλλων φορέων!!
Και αν σκεφθεί κανείς ότι το σύνολο των Συλλόγων που απαρτίζουν ΣΗΜΕΡΑ τη λεγόμενη Ομοσπονδία ΔΕΝ ξεπερνούν τους 15 (εκ των οποίων φαίνεται ότι οι 4 – 5 είναι πραγματικά ενεργοί) και ότι 3 – 4 Σύλλογοι είναι παρανόμως εγγεγραμμένοι διότι δεν το επιτρέπει η Χωροταξία του Καταστατικού της, τότε  η προνομιακή σχέση του Δήμου με την Ομοσπονδία, αγγίζει τα όρια του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!!!!!!   
-       Έχει συνεργαστεί ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ με το Δήμο εφόσον,
Þ    εξασφάλισε έξι (6) μελέτες, υποσχόμενη απίστευτα πράγματα (κατά την άποψή μου), όπως π.χ. τη ΛΥΣΗ του Δασικού Προβλήματος και την ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ των Οικισμών!!!!! 
Þ    εξασφάλισε την έγκριση εισήγησής της από το Δημοτικό Συμβούλιο, υποσχόμενη  ακόμη πιο απίστευτα πράγματα όπως π.χ. την ΛΥΣΗ του ΘΟΡΥΒΟΥ του Αεροδρομίου με τη Δημιουργία Νέου Νόμου για τα επίπεδα του θορύβου στα Αεροδρόμια της Χώρας!!!
Και αντί επιβράβευσης για την ομόφωνη ψήφιση της συγκεκριμένης εισήγησης, η Διοίκησή της, άσκησε ξεδιάντροπα και με αμετροέπεια κριτική (υπ΄ αριθμ. 179 / 14 – 6 – 2013 έγγραφό της) στη θέση που έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατά τη συζήτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!!!!!!
   
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :
α. Ο συνάδελφος κ. Λάμπρου,
1.     Είχε δίκιο :
Þ    Στις διαπιστώσεις του όσο αφορά τις σαφέστατες ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ (και στις πιθανότατες ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ) της λεγόμενης Ομοσπονδίας Συλλόγων της Αρτέμιδας!!!
Με προσωπική έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ακριβώς τα ΙΔΙΑ με τον κ. Λάμπρου!!
(βλ. Συνημμένα – 3, 4, 5,6,7, 8 – )
Þ    Στην Αυτοδιοικητική Διαδικασία που ακολούθησε αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα!
2.     Είχε άδικο:
ΣΕ ΟΛΕΣ τις Προτάσεις του!! Διότι,
-        Εφόσον τόσο στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων στις Επιτροπές του Δήμου, όσο και στις Συνεργασίες, ΔΕΝ ετέθη ΠΟΤΕ θέμα απόδειξης της  Νομιμότητάς τους, θεωρώ ότι είναι αντιδεοντολογικό και μεροληπτικό να τεθεί θέμα για έναν μόνο φορέα κατ΄ εξαίρεση  για  «Αναστολή εκπροσώπησής της απ΄ όλα τα όργανα του Δήμου και απ΄ όσες διαδικασίες μετέχει».
-       Τα ίδια με τα παραπάνω, ισχύουν και για την «Ακύρωση των εκπροσώπων της από την Επιτροπή Διαβούλευσης λόγω μη Νομιμότητας.»
Επιπλέον, ο Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Άρθρο 76, παρ. 4 του Ν. 3852 / 2010, Έγγραφο Ψήφισης Κανονισμού απ΄ το Δ.Σ. υπ.  Αριθμ. 5251 / 25 – 2 – 2011) ΔΕΝ προβλέπει διαδικασία ΑΚΥΡΩΣΗΣ Εκπροσώπων απ΄ την Επιτροπή για ΚΑΝΕΝΑ λόγο!
-        Σύμφωνα με την ΚΟΡΥΦΑΙΑ Αρχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτή της «Επικουρικότητας και της Άμεσης Ανταπόδοσης» υπηρεσιών προς τον Πολίτη, ο Δήμος εκτός των άλλων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παρέχει Στέγαση και Χώρους ποικίλων Δραστηριοτήτων σε ΟΛΟΥΣ τους Μαζικούς Φορείς και σε ΟΛΕΣ τις Κοινωνικές Ομάδες (ομάδες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ενεργών Πολιτών, Νεολαίας, κ.λ.π.), ΑΣΧΕΤΑ απ΄ την ύπαρξη ή μη Καταστατικών και  Νομικών Δομών!!!
Επομένως, η πρόταση για «Άμεση αφαίρεση του δικαιώματος χρήσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως στέγαση των γραφείων της Ομοσπονδίας», είναι αντιδεοντολογική στους κανόνες της Αυτοδιοίκησης !!!
Και βέβαια ΔΕΝ θα ισχύσει ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ Σύλλογο ή κοινωνική Ομάδα η αποβολή τους από Δημοτικά Κτήρια εφόσον αυτά διατίθενται για στέγαση!!!

β. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας (σύμφωνα με το κείμενο του Γραμματέα της κ. Καραπιδάκη),
1.     Δεν είχε ΠΟΥΘΕΝΑ δίκιο!!
2.     Είχε άδικο σε όλες τις Ενέργειές της !!
Þ    Στο ότι ‘’δημιούργησε το έλα να δεις στους «θιγόμενους»’’, που προσπάθησαν να αντιδράσουν με φωνές, χειροδικία και ύβρεις, …» κατά τον ΄΄Αρτέμιο ΄΄.
Þ    Στο ότι έθεσε ζήτημα επί ΄΄προσωπικού΄΄ και απαιτούσε συζήτηση στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου !
Þ    Στο ότι αντί να καταθέσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αλήθεια της (εφόσον αυτά τέθηκαν υπό αμφισβήτηση), επέλεξε την κατάθεση απαράδεκτου και προσβλητικότατου άρθρου του Γραμματέα της, κ. Καραπιδάκη!!
Εν ολίγοις, έδειξαν αμετροέπεια και  περιφρόνηση στους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς και στους Αιρετούς που τους υπηρετούν!!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ :
Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια πολύ σοβαρή επισήμανση:
Αυτά που αποκάλυψε ο συνάδελφος κ. Παναγιώτης Λάμπρου  (που κι εγώ ο ίδιος επιβεβαίωσα ότι υφίστανται), είναι απ΄ τα πιο ΑΠΛΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ θέματα που θα πρέπει να τακτοποιούνται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την έναρξη της λειτουργίας ή επαναλειτουργίας κάθε Κοινωνικού Φορέα (Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού, Ομοσπονδίας, Συνομοσπονδίας)!!!
Τα παραπάνω γνωρίζουν, ακόμη και οι πιο άπειροι που ασχολούνται για πρώτη φορά με τους Συλλόγους!!
Το ότι τα παραπάνω ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ από τη συγκεκριμένη ομάδα διοίκησης του Δευτεροβάθμιου αυτού Οργάνου, ΠΡΕΠΕΙ να μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ και να μας ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ιδιαίτερα και μάλιστα όταν «ζητάνε και τα ρέστα», μετά τον εντοπισμό των παραλείψεών τους απ’ τους αιρετούς.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αυτά τα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο ένα περιστατικό ή μόνο το συνάδελφο κύριο Λάμπρου, αλλά είναι Θεσμικό, Δεοντολογικό αλλά κυρίως Ηθικό πρόβλημα που αφορά όλους μας!!!!! 
Περιστατικά αντιδημοκρατικής και αντιδεοντολογικής παρέμβασης διάφορων «παραγόντων» στην εύρυθμη λειτουργία των Αιρετών Οργάνων του Δήμου μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται ΑΜΕΣΑ και καθοριστικά απ΄ όλους μας !!!
Γι΄ αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΩ : 
1.     Ένταξη θέματος στα Τακτικά Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ΑΜΕΣΩΣ επόμενης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου – μετά απ΄ αυτήν της 19ης  Δεκεμβρίου 2013 – και  με τίτλο: «Λήψη Απόφασης για διενέργεια ελέγχου Νομιμότητας όλων των Μαζικών Κοινωνικών Φορέων (Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων) που συνεργάζονται ή έχουν εμπράγματη σχέση (συμμετοχή σε Επιτροπές, κοινές πρωτοβουλίες, κ.λ.π.) με το Δήμο Σπάτων–Αρτέμιδας και λήψη ανάλογων κυρώσεων αποβολής ή προσωρινής αναστολής απ΄ τις συνεργασίες εφόσον τα Νόμιμα παραστατικά δεν είναι πλήρη ή δεν υπάρχουν καθόλου»
2.     Ομόφωνη καταδίκη απ΄ το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφορών τραμπουκισμού, προπηλακισμού και ύβρεων εναντίον των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων !
3.     Δέσμευση του Προεδρείου ότι στο εξής, θα προβαίνει  σε ΑΜΕΣΗ λήψη Νομικών και Διοικητικών Μέτρων (Ποινικές και Αστικές Αγωγές) σε όποιον ή όποιους επιδίδονται σε εκδηλώσεις τραμπουκισμών, προπηλακισμών, ύβρεων, χειροδικιών, κ.λ.π., κατά τις Συνεδριάσεις των Δημοτικών  ή των Τοπικών Συμβουλίων !!
4.     Ημερίδα με θέμα : «΄΄Καλλικράτης΄΄ στους Πολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς Συλλόγους του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΚΜΡΙΩΣΗΣ
-       Την 1η  Σεπτεμβρίου του 2013 κυκλοφορεί στον Τοπικό Τύπο και στο Διαδίκτυο το υπ΄ αριθμ. 177/1-9-2013 έγγραφο με τίτλο «Αποχώρηση εκπροσώπων από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος» στο οποίο ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόλαος» ανακοινώνει ότι ΑΠΟΣΥΡΕΙ τους εκπροσώπους του, καταγγέλλοντας τρία πολύ σοβαρά από Νομικής Πλευράς προβλήματα «μέχρι την οριστική επίλυσή τους»
Δηλαδή: τη Νομιμότητα της Ομοσπονδίας, τη Νομιμότητα των Συλλόγων- Μελών και τη Νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας
-       Την 18η  Σεπτεμβρίου 2013, ο πρώην Πρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Αρτέμιδας κ. Δημήτρης Ιντζιμπέογλου σε ΕΠΙΣΗΜΟ Έγγραφο της Ομοσπονδίας (σφραγισμένο με την σφραγίδα της) δηλώνει για λογαριασμό του Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Αρτέμιδας, ότι :
. Υπάρχουν στην κατοχή του ΟΛΑ τα ΕΠΙΣΗΜΑ Βιβλία της Ομοσπονδίας (και τα έξι)!
. Αυτά τα βιβλία ΟΥΔΕΠΟΤΕ του ζητήθηκαν από κανέναν,
. Ουδέποτε έχει υπάρξει δικαστική εντολή παράδοσης και
. Η Ομοσπονδία ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταργήθηκε, αλλά βρίσκεται σε αδράνεια!!! 
-       Την 2η  Οκτωβρίου του 2013 το Πρωτοδικείο Αθηνών με το υπ΄ αριθμ. 4058/2013 Πιστοποιητικό, ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ότι στην ΄΄Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδας Αττικής΄΄ δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ στο Καταστατικό ή στη Διοίκησή της !!
Δηλαδή, από τότε δεν έχει γίνει ούτε Καταστατική Συνέλευση, ούτε διορίστηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα έκανε ΄΄επανεκκίνηση΄΄ της ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ Ομοσπονδίας!
-       Την 8η  Νοεμβρίου του 2013, κάποιος κύριος ονόματι Καστάνος Χαράλαμπος υπογράφει μια Υπεύθυνη Δήλωση προς μια ΄΄Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής΄΄ (τέτοια Ομοσπονδία που να περιλαμβάνει και τους Συλλόγους του πρ. Δήμου Σπάτων, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επίσημα!!!) όπου μεταξύ άλλων δηλωθέντων,
Þ   Δέχεται ότι η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος βρισκόταν σε αδράνεια,  και ότι
Þ   ουδέποτε έλαβε γνώση, αλλά και ούτε ελήφθη καμία απόφαση για το περιεχόμενο του εγγράφου του κ. Ιντζιμπέογλου!!
Με τιμή
Χρήστος Δ. Τσαντήλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου