Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Καλοφαγάδες» με προτίμηση στα θαλασσινά οι Τροϊκανοί

Δεν έχουν παραξενιές ούτε ιδιαίτερες απαιτήσεις - Αφήνουν πουρμπουάρ, δεν καπνίζουν και προτιμούν τα πιο ήσυχα μέρη...Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για τις διατροφικές
συνήθειες των επικεφαλής της Τρόικας -τη σχετική συζήτηση, μάλιστα, «πυροδότησε» η αποκάλυψη ότι εξέφρασαν επιφυλάξεις, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, τους πρόσφερε μια πιατέλα με φρούτα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι λιτοδίαιτοι, οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ βγαίνουν, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, σε εστιατόρια του κέντρου, για να απολαύσουν το καλό φαγητό, επιστρέφοντας μάλιστα ξανά και ξανά, όταν μένουν ευχαριστημένοι.

Τους τελευταίους μήνες, το κλιμάκιο των ανώτατων αξιωματούχων της τρόικας επισκέπτεται συχνά γνωστό εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι.

Χαρακτηρίζονται ευγενικοί, μετρημένοι, λιγομίλητοι, χωρίς παραξενιές, απαιτήσεις και... δοκιμαστές. Επιλέγουν συνήθως σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο, δείχνοντας προτίμηση στα πιάτα με θαλασσινά. Ελέγχουν πάντα τις τιμές, ιδίως στο κρασί, καταλήγοντας σε οικονομικές επιλογές.

Δεν καπνίζουν, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται περί μη καπνιστών ή αν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Κατά την αποχώρησή τους, ευχαριστούν για τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν, κάτι που εκδηλώνουν και εμπράκτως, έχοντας αφήσει πουρμπουάρ -που δεν ξεπερνά ποτέ το 7% του λογαριασμού τους.

Η μόνη «παραξενιά» που θα μπορούσε να τους καταλογιστεί αφορά στην επιλογή του τραπεζιού, καθώς ζητούν να κάθονται σε ήσυχο μέρος στο εσωτερικό ή στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, ανεξάρτητα από την εποχή ή τις καιρικές συνθήκες -δεν αποκλείεται βεβαίως η επιλογή τους να σχετίζεται με την αναζήτηση «ιδιωτικότητας» σε δημόσιο χώρο και την απροθυμία τους να συναναστραφούν με τυχόν δυσαρεστημένους Έλληνες, που δεν θα διστάσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μνημόνιο στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου