Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Παραβάσεις σε Κολωνάκι και Γαλάτσι εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

Στοχευμένοι έλεγχοι παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων
Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων,
από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Κέντρου της Αθήνας και του Γαλατσίου

Ελέγχθηκαν συνολικά 12 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 4 από αυτά.

Σε εστιάτοριο - μπαρ του Κολωνακίου συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης

Ειδικότερα:

Στο Γαλάτσι

Το απόγευμα της 24-12-2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και προέκυψαν οι εξής παραβάσεις της εργασιακής-ασφαλιστικής νομοθεσίας:

· Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο και καφετέρια), τα οποία στερούνταν της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας λειτουργίας.

· Σε δύο καταστήματα (ψητοπωλείο και καφετέρια) εντοπίστηκαν 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ στα ίδια καταστήματα διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε μία καφετέρια, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Στο Κολωνάκι

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-12-2013, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εστιατόριο – μπαρ και:

· Δαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.917 ευρώ, κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών και συγκεκριμένα ποτών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.

· Επίσης διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργαζόταν ένα άτομο, χωρίς να είναι καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Για τις παραπάνω παραβάσεις συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι σχετικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, θα αποσταλούν στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ και το Σ.ΕΠ.Ε. για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου