Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη Νέα Υόρκη

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ενός από τα πολλά μέτρα κατά του καπνίσματος, που έθεσε σε εφαρμογή ο απερχόμενος δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ.Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ψήφιση νόμου, για την αύξηση του ορίου ηλικίας πώλησης προϊόντων καπνού στα 21 έτη, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ την απαγόρευσης και του ηλεκτρονικού τσιγάρου με ψήφους 43-8.

Στις άλλες πρωτοβουλίες του Μπλούμπεργκ, συμπεριλαμβάνονται απαγορεύσεις που αφορούν τα trans λιπαρά, αλλά και η προσπάθεια να περιοριστεί η πώληση ζαχαρούχων ποτών. Αν ο δήμαρχος υπογράψει το νομοσχέδιο, όπως αναμένεται, το κάπνισμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, θα απαγορευτεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως παραλίες, πάρκα, εστιατόρια και κτίρια γραφείων εντός 120 ημερών.

Η εκπρόσωπος του συμβουλίου, Κριστίν Κουίν, που υποστηρίζει το νομοσχέδιο, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ότι η δημόσια χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, απειλεί να υπονομεύει την εκτέλεση των αντικαπνιστικών νόμων, επειδή η όψη τους είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά τσιγάρα κι έτσι θα μπορούσε να θεωρηθεί εκ νέου «φυσιολογικό το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους». Πηγή: Guardian

1 σχόλιο:

  1. A double chin can make someone look unhealthy and make them appear older than they actually are.
    The tummy-down pose works particularly well for children and young girls.
    Technically, it has to do with the size of your jaw bone, the length of
    your jaw line, and the position of your hyoid bone-often referred to as your Adams apple.


    Feel free to visit my weblog ... how to get rid of double chin

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου