Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παραιτείται από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη ο Αλ. Κούγιας

Μετά την απόφαση για αναβολή της εκδίκασης της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της - Σκοπός του να αφυπνίσει τους «Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης»

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου Σταμάτη μετά και την απόφαση για αναβολή της εκδίκασης της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της, ανακοίνωσε o δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας.

«Δηλώνω την παραίτησή μου (...) με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσω τους Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό το φόβο των εντυπώσεων που λειτουργούν πλέον ορισμένοι κακοί πολιτικοί μας, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη δίκαιη κρίση των ανθρώπων στα δικαστήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

«Μετά από 39 χρόνια παρουσίας στα δικαστήρια, όπου έχω απολαύσει την εκτίμηση του συνόλου των δικαστών όλων των ελληνικών δικαστηρίων, νιώθω νομικά και ηθικά ανεπαρκής. Στην υπόθεση της κας Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη έχει καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική. Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν πέντε θαρραλέοι δικαστές και να αναστείλουν την ποινή που επεβλήθη στην κα Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη μέχρι το Εφετείο» συμπληρώνει.

Ο κ. Κούγιας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, ύστερα από την αναβολή, για τις 3 Φεβρουαρίου 2014, της συζήτησης στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη (12 έτη) ενώ σημειώνει ότι νοιώθει νομικά και ηθικά ανεπαρκής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως αιτιολογία της αίτησης, «η εμφάνιση σοβαρότατων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, εκ των οποίων η ψυχική συνίσταται σε βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, για την οποία νοσηλεύθηκε επί δυο μήνες στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών, με εντολή Εισαγγελέα. Το Δικαστήριο, εν αντιθέσει, με άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, όπου είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης ακόμα και 20 ετών, όπως επί παραδείγματι υπόθεση Παντείου Πανεπιστημίου, υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς κ.ά., αντί να εκδικάσει την αίτηση και να αναστείλει την ποινή της κας Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλους καταδικασμένους σε ίδια ή και μεγαλύτερη ποινή, και για σκληρά ακόμα ποινικά αδικήματα, ανέβαλε τη συζήτηση για την 3/2/2014 με την αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτοδίκου αποφάσεως».

O κ. Κούγιας ωστόσο εκτιμά ότι τα πρακτικά θα καθαρογραφούν τουλάχιστον σε ένα χρόνο, αφού η γραμματέας του δικαστηρίου είναι γραμματέας των ειδικών εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου