Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ από επιχειρηματικό όμιλο»

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφο
υπόψη Δημάρχου κ. Χριστόπουλου
και της Αντιδημάρχου κ. Παπαδημητρίου
27/2/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ: «ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ από επιχειρηματικό όμιλο»
Ο επιχειρηματικός όμιλος «Apollo Capital Group», μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του [http://apollocapitalgroup.gr], προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα ξένα funds
(Κινέζικα και Ρώσικα) να καταθέσουν πρόταση συμμετοχής τους στην επένδυση που ήδη έχει σχεδιάσει για δημόσιες και δασικές εκτάσεις του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός της εν λόγω εταιρείας αφορά την παράνομη καταπάτηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση της εκ του νόμου δασικής και αναδασωτέας έκτασης στο ΔΑΣΑΜΑΡΙ (μεταξύ Ντράφι και Διώνης-Αιολίδος) καθώς και της κοινόχρηστης έκτασης των 156 στρ. του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο ΝΤΡΑΦΙ. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα τους (επισυναπτόμενα): παρουσιάζεται χάρτης της προς πώληση περιοχής του Πεντελικού όρους και του Ντραφίου, με αυθαίρετα τοπωνύμια «Apollo Estate of Athens» και «Apollo Ntrafi», σε μια «ιδανική» περιοχή όπου δημιουργείται «η νέα υψηλή κοινωνία της Αθήνας με υπερπολυτελείς βίλλες και μονοκατοικίες» σε ολιγόλεπτες αποστάσεις «από το αεροδρόμιο, το λιμένα της Ραφήνας, τα malls, τα super markets κ.λπ.», καθώς και ένας πίνακας των προς πώληση οικοπέδων σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα, τα τετραγωνικά της δόμησης (με κάλυψη περίπου το 80%) και τις τιμές αυτών!
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάσθε:
1. Ποια μέτρα (άμεσα και μακροπρόθεσμα) πρόκειται να πάρει ο Δήμος μας για να αποτρέψει τη σκανδαλώδη καταπάτηση από τον επιχειρηματικό όμιλο «Appollo Capital Group» της δασικής γης του Πεντελικού όρους στο ΔΑΣΑΜΑΡΙ καθώς και της κοινόχρηστης έκτασης στο ΝΤΡΑΦΙ;
2. Με ποιες ενέργειες (νομικές κ.α.) θα καταγγείλει ο Δήμος τις συνθήκες και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες διεκδικούνται οι εν λόγω δημόσιες και δασικές εκτάσεις από τους ιδιώτες επιχειρηματίες;
3. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα υπερασπίσει ο Δήμος τη διατήρηση του
του δασικού χαρακτήρα της περιοχής ΔΑΣΑΜΑΡΙ και πώς θα συμβάλει στην αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεών της;
Η Δημοτική σύμβουλος
Αμαλία Τόκα
Δείτε αναλυτικά στοιχεία σχετικά:

Το Apollo Estate of Athens, έχει αναπτυχτεί μέσα στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του Πεντελικού όρους και είναι μια σύγχρονη πολιτεία, με όλες τις υποδομές ολοκληρωμένες (οδικό δίκτυο, παροχή ηλεκτρισμού, συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης, κτλ.). Διαθέτει το καλύτερο κλίμα στον κόσμο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 18 έως 28 C. Ο αέρας είναι φρέσκος και πλούσιος σε οξυγόνο, με γαλάζιο πεντακάθαρο ουρανό και θαυμάσια ηλιοφάνεια 320 μέρες τον χρόνο.
Στην περιοχή κατοικούν ήδη 5000 οικογένειες και ήδη δημιουργείται η νέα υψηλή κοινωνία της Αθήνας με υπερπολυτελές βίλλες και μονοκατοικίες. Η θέση του ApolloEstate of Athens είναι η πλέον ιδανική για τον τέλειο τρόπο ζωής, διότι βρίσκεται σε ιδανικά σημεία της Αθήνας, όπως:
15 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στην Αθηνά.
10 λεπτά από τον λιμένα της Ραφήνας, όπου αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Ίος, Μήλος, Άνδρος, κτλ.)
15 λεπτά από τα malls και super market.
10 λεπτά από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και της Αγίας Παρασκευής, τα οποία διαθέτουν restaurant και night clubs.
10 λεπτά από τις πανέμορφες και καθαρές παραλίες της Ανατολικής Αττικής και 20 λεπτά από τις παραλίες της Δυτικής Αττικής.
20 λεπτά από την Γλυφάδα.
15 λεπτά από τη Ακρόπολη.
15 λεπτά από όλα τα Νοσοκομεία.
Σε αυτήν την περιοχή η Apollo Capital Group διαθέτει επιλεγμένα οικόπεδα στα οποία και οι πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το οικόπεδο της αρεσκείας τους και το σπίτι που θα τους κατασκευάσουμε από την μοναδική συλλογή σχεδίων τύπων κατοικιών που διαθέτουμε σε Apollo Classic Design και σεApollo Modern Design.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου