Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ για την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.
ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας συμμετέχει για πρώτη χρονιά φέτος στο
πρόγραμμα που διοργανώνει πανελλαδικά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία FUTURE LIBRARY* με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”**, για την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά σε πολλές άλλες βιβλιοθήκες σ’ όλη τη χώρα, συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι και θα αφορά δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά του Δήμου μας. Παράλληλα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της βιβλιοθήκης και εμπλουτίζεται με νέα βιβλία, αναλώσιμα, τεχνικό εξοπλισμό, μουσικά όργανα κ.ά. Για την επιτυχία του προγράμματος η βιβλιοθήκη χρειάζεται εθελοντές.
Γι’ αυτό :
• Aν θέλεις να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου για να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε κάτι εποικοδομητικό για τον τόπο σου.
• Αν σου αρέσει να μοιράζεσαι, να μαθαίνεις, να βοηθάς, να δημιουργείς.
• Αν πιστεύεις ότι με την ενεργό συμμετοχή σου ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.
• Αν είσαι δημιουργικός και ενθουσιώδης άνθρωπος, έχεις κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα ή απλώς σε χαρακτηρίζει η διάθεση να προσφέρεις κάτι εθελοντικά.
➢ Έλα να γίνεις εθελοντής στην καλοκαιρινή μας εκστρατεία τη γεμάτη….. εκτυφλωτικό φως και…… μυστηριώδες σκοτάδι.
➢ Έλα να φτιάξουμε έναν κόσμο αντιθέσεων μέσα από τη φύση, τα βιβλία, τις ιστορίες, την τέχνη και άλλους τομείς της γνώσης.
➢ Σε προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, της διασκέδασης, του γέλιου, του παιγνιδιού, της εξερεύνησης, της μάθησης και των βιβλίων. Να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά και τους ενήλικες υπέροχες εμπειρίες, για ένα καλοκαίρι διασκεδαστικό, δημιουργικό όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις.
Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς όπου όλοι μπορούν να είναι χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες, όπως: εμψύχωση, φωτογραφίες, φύση, ζωγραφική, κείμενα, χάρτες, μουσική, κατασκευές. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις απλά η καλή σου διάθεση, η αγάπη σου για τα παιδιά, τα βιβλία και το μεράκι της προσφοράς.
Η ανταπόκρισή σου και η συμβολή σου ως εθελοντή θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία της καλοκαιρινής καμπάνιας της βιβλιοθήκης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2014. Οι μέρες απασχόλησης των εθελοντών θα καθοριστούν από τους ίδιους τους εθελοντές.
Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς:
Α) Στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, Σταύρου Μπέκα 7 Σπάτα, 1ος όροφος. Τηλ. 2106633124 και ώρες 9π.μ. – 4μ.μ. email: elenprifti@yahoo.gr
B) Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής στην Αρτέμιδα, Αύρας 5. Τηλ.2294045566 και ώρες 8π.μ. – 3μ.μ. email:dk_yp@yahoo.gr
Γ) Στο Τμήμα Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας & Παιδείας, Βασ. Παύλου και Φλέμινγκ Σπάτα, 2ος όροφος. Τηλ.2106632200 και ώρες 8π.μ.-3μ.μ. email:ky.spata@gmail.com
Δ) Στα Δημοτικά Καταστήματα Δ.Ε. Σπάτων, δ/νση γωνία Δημάρχου Χρ. Μπέκα & Βασιλ. Παύλου και Δ.Ε. Αρτέμιδος, δ/νση Λεωφ.Καραμανλή (πρ.κτίριο ΟΤΕ)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 10 Απριλίου 2014.
Σας ευχαριστούμε θερμά
Ο Δήμαρχος
Χρήστος Αντ. Μάρκου


*Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» (www.futurelibrary.gr), ιδρύθηκε το 2011 και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας μας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μία νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

**Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένας Διεθνής Κοινωφελής Οργανισμός, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεές σε τομείς πολιτισμού, τέχνης, παιδείας, δίνοντας έμφαση στην Ελλάδα και σε δράσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.

1 σχόλιο:

  1. Για τα βιβλια του Στρατηγου και το διαμερισμα που εκανε δωρεα καμμια κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου