Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Δημόσιο: 5 ώρες επιπλέον δουλειά με τα ίδια λεφτά Ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες 7.30-16.30

Μνημονιακή επιταγή η επιμήκυνση από τις 40 στις 45 ώρες (μία ώρα κάθε μέρα), που θα έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 - Ο πορτογαλικός άσος στο μανίκι της
κυβέρνησης για να επιβάλει το μέτροΟσονούπω και κατ’ επιταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλάζει το σημερινό ωράριο εργασίας των 40 ωρών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυξάνεται σε 45 ώρες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η διεύρυνση θα ξεκινήσει από τον σκληρό πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί -έως το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου- στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. Η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας δεν μεταφράζεται με κανέναν τρόπο σε αύξηση των αποδοχών ή των κάθε είδους επιδομάτων των εργαζομένων, ούτε αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το άρθρο 29 του Yπαλληλικού Kώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιβάλλουν έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες. Παράλληλα, ένα επιχείρημα του κυβερνητικού στρατοπέδου κόντρα σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) είναι ότι το πορτογαλικό ανώτατο δικαστήριο έχει κρίνει συνταγματική την επέκταση του ωραρίου στον δημόσιο τομέα κατά πέντε ώρες την εβδομάδα.

Το πρώτο βήμα για την επέκταση του ωραρίου στη χώρα μας έχει γίνει, πάντως, όπως προβλέπει το παράρτημα V2 του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) στο κεφάλαιο «Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις». Αναφέρεται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 (αρχικά η πρόβλεψη ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά δόθηκε παράταση) πρέπει να έχει υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπό διαμόρφωση οδικό χάρτη, η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, έπρεπε να θεσπίσει και τα προγράμματα στελέχωσης ανά υπουργείο και ανά ομάδα δημόσιων φορέων. Τα εν λόγω προγράμματα «θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, την ακύρωση κενών θέσεων εργασίας και την ανακατανομή του προσωπικού με προσόντα σε χώρους προτεραιότητας και θα λαμβάνουν υπόψη τους την παράταση των ωρών εργασίας στον δημόσιο τομέα».

Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί σε προεδρικά διατάγματα τα οποία θα τροποποιούν και θα καθορίζουν τους οργανισμούς των υπουργείων και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Με τους νέους οργανισμούς ενδέχεται να συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν.

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του νέου χάρτη της δημόσιας διοίκησης, στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία 16 σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που αφορούσαν στους νέους οργανισμούς αντίστοιχων υπουργείων.

Ηδη το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου, επεξεργάστηκε τα 11 εξ αυτών και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις διαβιβάστηκαν στα υπουργεία.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των προεδρικών διαταγμάτων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να καθοριστεί ποιο θα είναι το διευρυμένο ωράριο.
Υπενθυμίζεται ότι τρία χρόνια πριν -και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου 2011- με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυξήθηκαν από 37,5 σε 40 οι ώρες εργασίας την εβδομάδα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλίνουσες είναι οι εκτιμήσεις των συναρμόδιων υπουργών ότι το ωράριο στον δημόσιο τομέα πρέπει είναι συνεχές, να αυξηθεί κατά πέντε ώρες και να ανέλθει στις 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα - δηλαδή από τις 7.30 μέχρι 16.30, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υπερωρίες, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.
Στις υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας το ωράριο θα παραταθεί ακόμη περισσότερες ώρες, πιθανόν μέχρι τις 7 μ.μ. με εσωτερικές ρυθμίσεις του προσωπικού.

Μια άλλη πρόταση, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, είναι το πενθήμερο να μετατραπεί σε εξαήμερη απασχόληση. Δηλαδή να γίνει και το Σάββατο εργάσιμη ημέρα. Αυτή η πρόταση, όμως, αυξάνει το λειτουργικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ θα συναντήσει και τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτοί των υπουργείων, των γενικών και ειδικών γραμματειών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των ανεξάρτητων αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Επίσης, θα ισχύσει και για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

16 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι εσείς χαίρεστε και εύχεστε να αυξηθεί το ωράριο στο δημόσιο ενώ το 8ωρο έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα με αγώνες. Που θα οφελειθείτε εσείς και σε τι θα αλλάξει την μίζερη πραγματικότητα που ήδη βιώνεται καθημερινά αντί να κοιτάξετε να διορθώσετε την ζωή σας, ελπίζετε να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα, για να νιώσετε καλά! Ρε κομπλεξάρες!

    Είμαστε πραγματικά ένας ανυπόφορος, κομπλεξικός, ρουφιάνιος και αναδελφικός λαός!
    Για αυτό μας πηδάνε με τα μνημόνια τώρα οι σιωνιστές τραπεζίτες τις μέρκελ!
    Μια ζωή διχόνοια και έριδες! Ψευτο-κουλτουριάρηδες νέο-ελληνάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα για γελια η για κλαματα τελικα!! Βαλανε τις κυριακες να ανοιγουν τα καταστηματα γιατι δηθεν δεν προλαβαινουμε ψωνισουμε απο τα πολλα χρηματα που μας περισσευουν αλλα η πραγματικη αναγκη σε ωρες που χρειαζομασταν ανεκαθεν ειναι οι συναλλαγες με το δημοσιο και τις τραπεζες αφου πολοι πηναινουμε σε αυτα για να τα ακουμπησουμε .Οποτε μην μιλανε οι δημοσιοι υπαλληλοι γιατι ερχεται η ωρα που θα δουλεψουν βαση των πραγματικων αναγκων των πελατων τους!

      Διαγραφή
  2. Κανετε μεγαλο λαθος,αν νομιζετε οτι χαρηκαμε επειδη δηθεν θα αυξηθει το ωραριο των τεμπεληδων,που δεν θα το τηρησουν,εμεις περιμεναμε την απολυση ολων,χωρις καμμια εξαιρεση.Ενα φρεσκο φρουτο,μαζι με τα σαπια,σαπιζει και το φρεσκο.Μονο με οριστικη και αμετακλητη απολυση ολων σας,και προσληψη νεων υπαληλλων που δεν υπαρχει η παλια σαπιλα να σαπισει και αυτους ισως βελτιωνε λιγο την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ , ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΒΡΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΑΔΕΡΦΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ ,ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ Χ3ΣΜ3ΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ.ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Δ.ΥΓΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΔΑ,ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ,ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΕΔΩ,ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΕΚΕΙ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΩΣΤΗΣΩ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ,ΤΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ.ΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΟ 50-60 % ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ.ΑΛΛΑ Η ΟΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΑΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΟΙΚΤΟ,ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

      Διαγραφή
  3. Οχι φιλε μου,οι αγωνες και οι θυσιες εγιναν απο εμας του ιδιωτικου τομεα,και τα καλα των αγωνων μας τα χαιρεστε μονο εσεις του δημοσιου.Φυσικα ειμαστε καθετα αντιθετοι με την αυξηση του ωραριου σας,πρεπει να δουλευται 8ωρο,αλλα να το δουλευται κανονικα,και οχι να μας δουλευται.Μια καλη προταση ειναι το ωραριο σας να σπασει σε δυο 10-14,και 18-22,να προλαβαινουμε και εμεις οι σκλαβοι το δημοσιο,και να μην χανουμε μεροκαματα για να τελειωσουμε μια δουλεια με το δημοσιο,γιατι μονο μια μερα δεν φτανει,και αυτο για οσους εχουμε ακομα δουλεια,γιατι οι περισσοτεροι απο εμας ειναι ανεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΗΚΙ ΜΙΛΑΕΙ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΜΕ ΡΩΤΑΣ "ΤΙ ΘΕΣ;ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΛΑ ΑΥΡΙΟ"Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ,ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ,ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ,ΜΑΝΑ,ΠΑΙΔΙ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΕΔΩ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΠΑΛΙ ΕΔΩ,ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ,ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΟΜΑ,ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΝΩ ΕΔΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΣ,ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΤΕ ΛΕΩ,ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΣ,ΚΤΥΠΑ ΤΟ ΤΗΛ.ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΤΕΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΛ.,ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΛΙ;ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 6,30ΠΜ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ 7.45 ΓΙΑΤΙ 7,30 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ 830-900,ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ 14,10 ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΜΙΣΗΤΟΣ,ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΑΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ,ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ 12 36
    ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΛΥΦΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΤΙΡΗΣΑΜΕ νομιζει οτι θα εξαιρεθει γιατι εχει τα μεσα......ΕΕΕ ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ και απαιτουμε ιση μεταχειριση.Μια ζωη ο ιδιωτικος τομεας πληρωνει τα επακολουθα της κακης δημοσιας διοικησης.Να σας βαλουν αγριο χερι με ιδιωτικα κριτηρια στα ΠΑΝΤΑ να δω αν θα συνεχισετε ετσι ...αραχτα.....και απεργιακα για ψυλλου πηδημα.....Δεν εχουμνε δυο ειδων πολιτες τους ΔΗΜΟΣΙΟΥς και τα υποζυγια.Αυτο να το βαλετε καλα στο μυαλο σας.Με εσας ανακαμψη δεν ερχεται.Μην κοιτας που δεν τολμανε να σας το πουν οι πολιτκαντηδες που σας γλειφουν για την ψηφοΟτι ειναι να γινει θα το κανει ο ιδιωτικος τομεας που εσεις ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ με τα γραφειοκρατικα σας κολπα ,τις 20 υπογραφες, το ασυλληπτο λαδωμα γρηγοροσημο, το δεν ξερω,το πηγαινε στον απο πανω,και αλλα που μπορουν να γραουν τομους για τα κατορθωματα σας.Το δυστυχημα ειναι οτι Και να σας αυξησουν το ωραριο ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑς ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ. Αλλο ειναι το αιτουμενοΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.Ολα αυτα τα οποια ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΘΕ για να κρατησετε την κατασταση στα ιδια ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΈΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ,ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΟΥΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΛΙΑ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ.Η ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΙΘΑΝΗ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΕΔΕ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΤΣΙ-ΜΙΤΣΙ,ΛΑΘΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟΛΥΣΗ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ-ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ-ΚΟΠΑΝΕΣ,ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ,ΕΥΓΕΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ...ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ,Ή ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ..ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα εσοδα των δημ.υπαλληλων στο Ε1 σε ολη τη χωρα ειναι μεγαλυτερα-φορολογουνται ολα-προκαταβαλεται ο φορος ,αντιθετα με αλλους 'δουλευταραδες' οσο για τα αλλα τους νομους[κανονες λειτουργιας] τους κανει η Βουλη,δηλ.οτι ψηφιζουμε.
    -αυτα για αρχη-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι μπουρδες λες ρε ανθρωπε μου!!! Σε ολους πλεον προκαταβαλεται ο φορος με την διαφορα οτι εσεις ακομα πληρωνεστε στην ωρα σας και δευτερον προπληρωνεστε σαν τους συνταξιουχους δηλαδη τον ιουλιο πληρωθηκατε για τον αυγουστο.Ρε μην μιλατε οι δημοσιοι γιατι τα κανετε χειροτερα! Αραξτε καντε την παπια γιατι θα βρεθειτε σε καμια συζητηση οχι εδω αλλα ζωντανα και θα σας ακουσει κανενας ιδιωτικος υπαλληλος που εχει να πληρωθει κανα διμηνο οπως πλεον γινεται κατα 60% στον ιδιωτικο τομεα και θα σας πλακωσει στο ξυλο!

      Διαγραφή
  8. Τι πληρωνουν που δεν καταλαβα?αφου ολος ο μισθος ειναι δωρο απο τα δικα μας λεφτα.Σου λεει ονομαστικο μισθο 1300ευρω,που σου τα χριζει απλα γιατι οποτε εχεις χρονο πας στην δουλεια σου,φορος 200ευρω παλι απο τα χαρισμενα που παλι πανε στο ιδιο ταμειο να τα δωσει σε εσενα.Και τον εχεις στο χερι εχεις παρει τα λεφτα που υποτιθεται θα δουλεψεις.Σταματηστε να μιλατε και βαλτε το κεφαλι κατω και δουλεψτε και σαββατοκυριακα και οσο χρειαστει παραπανω,για να σας ξεχασουμε τι πληγη ανοικτη ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω στις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν στο μέλλον,θέλω να πιστεύω πως ειναι για καλό.
    Όλα πρεπει να αλλάξουν, και οι δημόσιες υπηρεσίες φυσικά πρεπει να έχουν ωράρια που να βοηθούν τους πολίτες σε ώρες που βολεύει, γιατί πολύ ειναι εκείνοι που σχολάνε στις 16.00 οπότε πάνε και τα βρίσκουν όλα κλειστά.Θα μπορούσε μια ήμερα την εβδομάδα να μένουν ως τις 18.30 και θα ήταν καλό για εκείνες τις ώρες να έχουν προσωπικό με μειωμένο ωράριο ή να πιάνουν αργά το πρωί δουλειά.Αυτό γίνεται στην Ευρώπη,γιατί οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι να εξαιρεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπηρξαν ποτε Δημοσιοι Υπαλληλοι στην Ελλαδα.Μονο Καταχραστες του Δημοσιου σε οποια μορφη μπορει να φανταστει ανθρωπινο μυαλο.Και το πληρωνει ολη η χωρα,την πολιτικη αδυναμια,να φυγουμε απο την λογικη διοικησεως με Οθωμανικα προτυπα,και να παμε στα ευρωπαικα στανταρς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΞ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ..ολα στους οθωμανους τα ριχνουν οι μαιμουδες οπως εσυ.
    .
    Αν γραφεις και ΤΟ πληρωνει ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΤΕ δεν υπαρχει υποκειμενο στην προταση ΜΟΝΟΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙς ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕ.
    ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ Ο ΕΣΘΛΟΣ .....ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΚΟΛΑΟΥΖΟς ΤΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου