Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΜΑΡΑΘΩΝ.Παρέμβαση Ψινάκη για να σωθεί το κέντρο υγείας του Μαραθώνα

Πριν ακόμη αναλάβει χρέη δημάρχου.Παρακάμφθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα χρόνων μέσα σε 24 ώρες - 8 νέοι γιατροί θα στελεχώσουν το κέντρο υγείας.Πριν καλά – καλά
αναλάβει τα καθήκοντά του στον Δήμο Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης δικαιώνει του δημότες για το 51,69%, ποσοστό με το οποίο εκλέχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο των φετινών δημοτικών εκλογών του Μαΐου.
Ο Ηλίας Ψινάκης, «έσωσε» το κέντρο υγείας της περιοχής λίγο πριν αυτό τεθεί εκτός λειτουργίας.
Είναι γνωστό πως το κέντρο υγείας του Μαραθώνα υπολειτουργούσε για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να στερείται ολοκληρωμένης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών τόσο στους 33.000 δημότες του Μαραθώνα όσο και στους τουρίστες που επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες την περιοχή.
Το κέντρο υγείας λειτουργούσε μόνο με τρεις ιατρούς οι οποίοι προσπαθούσαν, με ελάχιστα μέσα να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, πολλές φορές θυσιάζοντας και τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο. Ακόμη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποσπάσουν παθολόγους από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο -ειδικότητα που ήταν αναγκαία στο κέντρο υγείας του Μαραθώνα-, λόγω σημαντικής έλλειψης γιατρών με την συγκεκριμένη ειδικότητα.
Οι συμβάσεις των τριών ιατρών, που παρά την προσπάθειά τους να κρατήσουν... ζωντανό το κέντρο υγείας, λήγουν τον Αύγουστο και μαζί με αυτές θα σταματούσε και η λειτουργία του.
Ο Ηλίας Ψινάκης, θέλοντας να «σώσει» το κέντρο υγείας και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρη Ζώτο και του υπέβαλε το αίτημά του.
Ο κ. Ζώτος επιλήφθηκε επί του θέματος και τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που έδειχναν αξεπέραστα όλα αυτά τα χρόνια, παρακάμφθηκαν μέσα σε 24 ώρες.
Το κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης από τον Αύγουστο θα συνεχίσει τη λειτουργία του με 8 νέους γιατρούς.Στο κέντρο υγείας θα υπάρχουν παθολόγοι, ορθοπεδικός, καρδιολόγος, παιδίατρος και μικροβιολόγος, οι οποίοι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που παρείχε μέχρι σήμερα.
«Θέλω να δηλώσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Ζώτο, ο οποίος με την αστραπιαία αντίδρασή του, κανόνισε μέσα σε 24 ώρες, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και την ομαλή λειτουργία του, παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία που τόσα χρόνια το κρατούσε υποβαθμισμένο. Αυτό είναι ένα παράδειγμα Δημόσιας Διοίκησης και οφείλεται σε αυτόν η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών του Μαραθώνα», δήλωσε o κ. Ψινάκης.

18 σχόλια:

  1. Και δεν είναι ακόμη Δήμαρχος, ούτε ήταν ποτέ στο Δ.Σ. Μαραθώνα... Ο δικός μας που είναι; Και εμείς έχουμε Κ.Υ. με πολλά προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζώτος δίνει συστηματικά υποσχέσεις και για τα τρία ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΡΑΦΗΝΑΣ-ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ εδώ και τρία χρόνια δεν τήρησε ούτε το 20% . Το ότι του υποσχέθηκε του Ψινάκη δεν σημαίνει τίποτα, ο Ψινάκης είναι νέος στην πολιτική έχει πολλά να μάθει από υποσχέσεις. Τι περισσότερες φορές οι γιατροί είναι ήδη στο δρόμο και έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν.

      Διαγραφή
  2. Που να ειναι και τι να κανει ο Δημητρακης;Εγινε Δημαρχος θα παντρευτει κιολας τωρα που εγινε Δημαρχος,εκλεισε σαν ανθρωπος,αντρας,Δημαρχος.Τι θα του κανουμε πεντε χρονια θες δεν θες θα ειναι Δημαρχος.Ποιος ζει ποιος πεθαινει μετα τοοσαα χρονια.Θα βρει μια κρατικη θεση να χωθει και θα κατσει εκει κρυμμενος μεχρι την συνταξη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Ηταν τόσο απλό? Μήπως έπαιξε ρόλο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ή ο Τρόπος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ο φοβος οτι θα μας κανει βουκινο ?ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.Ο Ψινακης εχει ελευθερας στην τεταρτη εξουσια ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ.ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ,αυτη δικαζει καταδικαζει αθωωνει και αυτη κυβερναει τελικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες τα ρε ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝΑ .Το βούκινο του Ψινάκη είναι η δύναμή του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΒΕΒΑΙΑ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ . ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ? ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ? ΑΛΛΑ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λουτσοδημαρχος που ειναι;Ελεγε προεκλογικα "φυσικα γιατι απο τοτε δεν νομιζω να ξανακουσε καποιος κατι απο αυτον τον ΜΗΤΣΟ λεω" οτι καλος γνωστης αυτος και το επιτελειο του της Δ.Διοικησης κλπ.που δεν εχουμε ακομα βασιμο λογο να το αμφισβητησουμε,ουτε φυσικα να τον συγκρινουμε με τον Ψινακη,αλλα βρε αραχτοι ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ κατι καποια κινηση,εστω για να δειξεται οτι ζείτε αναμεσα μας.Ακομα και ο πεταχτουλης της ΡΑΦΗΝΑΣ εκανε το κουμαντο του με το Κ.Υ.ΡΑΦΗΝΑΣ,ο Λουτσοδημαρχος τι θελει για να παρει μπροστα;να δουλεψει για αυτο που ηθελε τοσο απεγνωσμενα,και του το δωσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μην ξεχάσεις την βαζελίνη, για να μην σε τσούζει και σε πονάει πάρα πολύ ...!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ...ΛΟΥΓΚΡΑ ...ΔΗΜΑΡΧΟ στην Σπαταρτε μνησια την πατησες.ΣΑς ΕΛΑΧΕ ΛΟΥΤΣΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΖΑΝΣΟΝ, με διδακτορικο εκ Γαλλιας μαλιστα.Ελπιζω να ξερει ΛΟΥΤΣΟΓΑΛΛΙΚΑ για να βαλει στην θεση τους κατι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ που ενω δεν εμαθαν ακομα τα αι και τα ε του δημοτικου σχολειου θελουν και ΑΕΡΑ ΛΟΥΓΚΡΑΣ....
      ΕΕΕΕΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΜΑΣ ΕΠΡΙΞΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΗΤΣΟΣ....Σαν παρατημενη γκομενα ολο για αυτον γραφεις ,αν κατουρ..... δεξια η αριστερα....αν παντερευεται αν εχει κυτταριτιδα η νυφη και αλλα τετοια ΨΗΝΑΚΕΙΑ....ΚΑΙ ΨΙΨΙΝΙΑΡΙΚΑ....

      Διαγραφή
    3. Ψινακεια απο το ψιψινα θα βγηκε....
      ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τον επαγγελματια του πολιτικαντικου τυχοδιωκτισμου, που ΕΛΥΣΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΥ ΡΑΦΗΝΑΣ και ακομα ΑΛΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ.
      ΗΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ..Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,,,,εχει γλαροσουπα....

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ,ΚΑΙ ΖΗΤΩ.ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΑΞΕ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΑΠΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΠΟΧΗ ΜΗΤΣΟΜΑΡΚΟΥ ηρθε και εφυγε....για μονιμη ξεκουραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπομονή Δήμαρχε, ο κ. Ζώτος έχει δώσει υποσχέσεις επανειλημμένα και δεν τις έχει τηρήσει. Τον περασμένο Δεκέμβριο δημόσια στον κιν/φο Αλίκη παρουσία 150 συμπολιτών μας υποσχέθηκε ότι τον Φεβρουάριο θα λειτουργεί το ακτινολογικό και ότι θα διορθωθούν και οι άλλες ελλείψεις του ΚΥ Ν. Μάκρης. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε. Αν δεν δεις έργα μην τους πιστεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O ΠΛΕΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΒΡΕ ΖΩΑ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ? ΣΤΕΙΛΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελες να τον βλέπεις κάθε μέρα να σέρνεται από το ένα καφενείο στο άλλο για να τον κερνάς ουισκάκια;

      Διαγραφή
  12. Μήπως αντί για συγχαρητήρια στον κύριο Ζώτο από τον κύριο Ψινάκη έπρεπε να του ζητηθούν ευθύνες για το πως έφθασε το Κ.Υ.Ν.Μάκρης σ'αυτήν την κατάσταση επί των ημερών του, και έπρεπε να υπάρξει το ενδιαφέρον του νέου Δημάρχου για να επιλύσει το ζήτημα άμεσα, αν και είχε ενημερωθεί από συλλόγους της περιοχής από τους κατοίκους της περιοχής και από το ίδιο το Κέντρο Υγείας πολύ πριν. Πιστεύω ότι όχι μόνο συγχαρητήρια δεν αρμόζουν στον κύριο Ζώτο αλλά ψόγος για την μέχρι τώρα θητεία του, διότι απ' ότι φάνηκε εκ των υστέρων μπορούσε να δώσει λύση, αλλά φαίνεται ότι δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος άθρωπος για να τον πιέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sо a 200 calorie deficit daіly will result in a 20 pound fat loѕs in a year.
    But If you are trying-to-conceive , every time you
    miss your period, your Һopes that you are now finally pregnant go
    up. It ɦelps you lose weight ѕաift and you'll not be required to ϲarry out physical exercise.


    Take a look at my webpage; inyecciones de HCG ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου