Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Πρώτη Δημοσίευση: 09.08.2014
Αποδέκτες :
  • Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος
  • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος
  • Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΟΙΖΩ) του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος
  • Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας
  • Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας
  • Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής
Για την συνεχιζόμενη και φέτος απαράδεκτη κατάσταση στην παραλιακή ζώνη Αρτέμιδας και τον “ Μύθο των 80 Db ”
Αξιότιμοι Κύριοι / ες,
Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, το έργο το έχουμε δει, το
έχουμε υποστεί, αφού κάθε καλοκαίρι οι υπεύθυνοι (Δήμος, Αστυνομία, κλπ) μας αφήνουν έκθετους στην ανελέητη ηχορύπανση του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Οι μόνιμοι κάτοικοι κλείνονται ερμητικά και ανάβουν τις A/C συσκευές τους, οι εποχιακοί των εξοχικών κατοικιών παίρνουν ανάστροφα την πορεία προς το Άστυ. Για να περισώσουν τουλάχιστον την ψυχική τους ηρεμία.
Το έργο αυτό έχει κύριους αυτουργούς τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής, αποκλειστικά και μόνο, τις περισσότερες φορές. Είναι η αρχή που αδειοδοτεί (παρα)γνωρίζοντας τους νόμους, (παρ)ερμηνεύοντας τις πολύπλοκες, είναι αλήθεια, και αποσπασματικές Υγιειονομικές Αστυνομικές Διατάξεις, Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Δαιδαλώδες το νομοθετικό πλαίσιο, καταντάει να δίνει άλλοθι για τα «στραβά μάτια».
Γιατί ποιος θα αμφισβητήσει ότι οι διαδικασίες χορήγησης, αλλά και ανάκλησης, λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), χορήγησης, αλλά και ανάκλησης, των αδειών χρήσης μουσικής, παράτασης ωραρίου κλπ., στην πράξη κραυγαλέα και κατάφωρα μεροληπτούν υπέρ της ομάδας των ασύδοτων «επαγγελματιών - εργοδοτών» της παραλίας, στις πλάτες ενός πληθυσμού που υπερδιπλασιάζεται τους μήνες του θέρους. Στην πράξη υιοθετούνται μια σειρά από απαράβατες και απαραβίαστες “αρχές” :
  1. Η αρχή της χωρίς όρους επέκτασης. Περιοχές κατοικίας, με την εκ των πραγμάτων ατυχία να είναι παραθαλάσσιες, πολιορκούνται από το μέτωπο των επιχειρήσεων «αναψυχής», συνωστισμένων η μια δίπλα στην άλλη. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κορεσμένη περιοχή. Πώς άραγε να την ορίζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές, όταν γνωμοδοτούν για αδειοδοτήσεις; Σχετική νομοθεσία υπάρχει.1
  2. Η αρχή της αλλαγής χρήσης της άδειας. Εκεί όπου η χρήση γης το απαγορεύει η άδεια χορηγείται νομότυπα, η επιχείρηση λειτουργεί παραβατικά. Άδειες για γαλακτοπωλεία υποστηρίζουν τη λειτουργία open bars. Άδειες για στεγασμένους χώρους χρησιμοποιούνται για υπαίθριες χρήσεις. Άδειες για open bars καταλήγουν σε λειτουργία κέντρων διασκέδασης.
  3. Η αρχή της ατιμωρησίας. Οι παραβάσεις ηχορύπανσης και παράτασης ωραρίου καταγράφονται, κατόπιν μηνύσεων, και, κάποτε, και κατά κανόνα εκτός εποχής, αποφασίζεται η 10ήμερη συνήθως σφράγιση, και τις περισσότερες φορές η απόφαση αναστέλλεται με ένδικα μέσα για το καλό της επιχείρησης. Ούτε γάτος ούτε ζημιά.
  4. Η αρχή της ανοχής και παραγραφής. Άδειες επαναχορηγούνται χωρίς την υποχρέωση της συναξιολόγησης του όγκου των παραβάσεων που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια είτε από την επιχείρηση, είτε από τον επώνυμο επιχειρηματία. Με άλλα λόγια, η κατ’ εξακολούθηση μη συμμόρφωση και η συστηματική πρόκληση ηχορύπανσης (άρθρο 16 της Υ1Γ/Γ.Π/οικ.96967/08.10.2012) στην ουσία ενθαρρύνεται, αφού δεν παίζει κανένα ρόλο στις αποφάσεις των αρμοδίων.
  5. Η αρχή «παράδειγμα προς μίμηση». Διοργανώσεις σε ανοικτούς χώρους που παραχωρεί ή διοργανώνει ο ίδιος ο Δήμος δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από την ένταση μεγαφώνων και τον παλμό μέχρι πρωίας από τα ξεφαντώματα των μαγαζιών.
Αυτά δεν είναι πρωτάκουστα, ο κόσμος καταλαβαίνει, κι αυτά, και πέρα απ’ αυτά. Η διαδικασία ελέγχων, μηνύσεων, κυρώσεων καταλήγει σε πολλή φασαρία για το τίποτα, αποτέλεσμα μηδέν.
Η όποια δημοτική αρχή θέλει να δώσει δείγματα γραφής μπροστά στο γόρδιο δεσμό που χρόνια διαιωνίζεται, θα κάνει άμεσα το απλό και αυτονόητο.
Όχι ανάκληση λειτουργίας, ώστε να χάνουν εργαζόμενοι τα μεροκάματα, και επιχειρήσεις τους πελάτες τους. Προσωρινή (ή και οριστική, καθώς λένε τα χαρτιά και οι κανονιστικές αποφάσεις) ανάκληση της χρήσης μουσικής ή της παράτασης ωραρίου κλπ εδώ και τώρα. Ούτε η επιχείρηση κλείνει, ούτε ανασταλτικές αποφάσεις δικαστηρίων ματαιώνουν το χαρτί της επιβολής κυρώσεων.
  • Για να γίνουμε πιο σαφείς, ΚΑΛΟΥΜΕ την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Αρτέμιδας να εφαρμόσουν άμεσα την ποινή της ανάκλησης χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων με μια και μόνη μήνυση για υπέρβαση μεγίστης ηχοστάθμης ή ωραρίου, και ανεξαρτήτως των κυρώσεων που προκαλεί η εφαρμογή του άρθρου 57 του πρόσφατου Νόμου 4249/24-03-2014(ΦΕΚ 73, τευχ. α’),.
Θα πρέπει ακόμα, αντί να σπαταλιέται ενέργεια και χρόνος σε «εικονικά» μέτρα, να αναθεωρηθούν νοοτροπίες και πρακτικές προσκολλημένες σ’ όλες τις παραπάνω “αρχές”.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ τη νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε Κανονιστική Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΚΥΕ, με Σχέδιο Χωροθέτησης ΚΥΕ κατά πολεοδομικές ενότητες και ανάλογα με τη χρήση γης, για την αντιμετώπιση του υπερκορεσμού.
  • Να θεσμοθετήσει με όρους αδιάβλητους και σε συνεργασία με άλλες ελεγκτικές αρχές (αστυνομία, Υγειονομική Υπηρεσία, ΣΔΟΕ), δειγματοληπτικούς ελέγχους, ώστε να εντοπίζονται όσοι αυθαιρετούν, λειτουργώντας χωρίς νόμιμες άδειες, με υπερβάσεις αδειών κλπ
  • Να καθιερώσει αυστηρότατες κυρώσεις για τη μη ανάρτηση σε σημείο εμφανές της άδειας λειτουργίας, χρήσης μουσικής – μουσικών οργάνων, παράτασης ωραρίου, κλπ.
  • Να περιλαμβάνει απαραιτήτως στις διαδικασίες αδειοδότησης, ανάκλησης αδειών, επιβολής κυρώσεων κλπ το στοιχείο της κατ’ εξακολούθηση μη συμμόρφωσης και της συστηματικής πρόκλησης ηχορύπανσης, που μπορεί να αποδεικνύεται από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων.
Ήδη, καθώς μαθαίνουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα, με πρόσφατη εντολή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίσει όρους ισορροπίας μεταξύ του δικαιώματος των συμπολιτών μας για ποιότητα ζωής και του δικαιώματος επιχειρείν.
Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να επιμείνουμε σταθερά και αποφασιστικά, διεκδικώντας τη νομιμότητα.

1 βλ. ΠΟΡΙΣΜΑ “Συνήγορου του Πολίτη” για την Ηχορύπανση κατά τη Λειτουργία Καταστηµάτων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος (Ιούλιος 2013)
_________________________
Το κείμενο της Ανοικτής Επιστολής προέκυψε από συζήτηση και συνεργασία του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας με ενεργούς πολίτες του Δήμου μας.
Επισυνάπτονται 11 (έντεκα) αριθμημένες σελίδες με 242 υπογραφές κατοίκων. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών συνεχίζεται.
Επικοινωνία :
Σύλλογος Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας

27 σχόλια:

  1. Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος πως η νέα δημοτική αρχή θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ηχορύπανσης. Οι υποσχέσεις που έχει δώσει είναι στη σωστή κατεύθυνση.Βέβαια με υποσχέσεις ήταν και η απερχόμενη διοίκηση που μετά τον πρώτο χρόνο έκανε οτι μπορούσε για να δείξει οτι εδώ είναι Λούτσα δεν είναι παίξε γέλασε.Έκανε το παράνομο νόμιμο και όποιος είχε διαφορετική γνώμη το λιγότερο ήταν γραφικός.Οι απαιτήσεις είναι πολλές απο τον νέο Δήμαρχο.Να δούμε πως θα διαχειριστεί τα τεράστια προβλήματα που έχει η πόλη σε όλους τους τομείς διοίκησης και λειτουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εμάς εδώ στον Άγιο Νικόλαο η ηχορύπανση από τα μαγαζιά της παραλίας έχει εξελιχθεί πλέον στο ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ.
    Τον τελευταίο καιρό κυριολεκτικά στην περιοχή γύρω από τα παραλιακά μαγαζιά η κατοίκηση είναι από ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ έως ΑΔΥΝΑΤΗ! Χωρίς υπερβολή!
    Χθες το βράδυ για παράδειγμα, το μεγαλύτερο από αυτά τα παραλιακά μαγαζιά έβαζε εκκωφαντικές εντάσεις, σε αυτοσχέδια (παράνομη) συναυλία έως τις 05:20 το πρωί!!!! Σήμερα Σάββατο το βράδυ περιμένουμε πάλι παράνομη συναυλία που θα μας κρατήσει επίσης ξάγρυπνους ως το πρωί!! Την Κυριακή πάλι μαγαζί της παραλίας παίζει πρόγραμμα με μουσική Ηouse που σημαίνει "νταπαντούπα" ΟΛΗ την ημέρα από το μεσημέρι έως μετά τα μεσάνυχτα... Μόλις την περασμένη εβδομάδα επίσης κάποιο από τα παραλιακά, άρχισε να παίζει λαϊκό πρόγραμμα τη Δευτέρα νύχτα έως ξημερώματα!!!
    ΕΛΕΟΣ !! Κυριολεκτικά καταργείται η κατοίκηση!!
    Δεν είναι φασιστικό, δεν είναι ακραία αυθαιρεσία;;;
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ! Προκαλώ όσους είναι δύσπιστοι και ειδικά τους δημοτικούς σύμβουλους και το νέο μας δήμαρχο να πάρουν το αμάξι τους, να θυσιάζουν μερικές ώρες ύπνου το ΠΣΚ και να κάνουν μια βόλτα από την περιοχή μας, τις βραδυνές ώρες μετά τις έντεκα-δώδεκα τη νύχτα. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΝ Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Υ-Π-Ε-Ρ-Β-Ο-Λ-Η!!! Όλοι γνωρίζετε ότι όταν ο πολίτης αδικείται έτσι κατάφωρα και κυρίως όταν βλέπει ότι απευθυνόμενος στις αρχές εισπράττει αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα (η αστυνομία κάνει από ελάχιστα έως τίποτα για την κατάσταση, ο δήμος μέχρι τώρα τίποτα), τότε η λογική αρχίζει να δίνει στη θέση της στην απόγνωση και στο θυμό.
    Αγαπητή νέα δημοτική αρχή κάντε μια εξαίρεση στην επίσημη έναρξη των καθηκόντων σας και ασχοληθείτε με τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΩΡΑ!!!
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ "ΘΑ ΔΟΥΜΕ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΘΏΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ... ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ ΟΙ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΙ ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΚΡΗΚΤΙΚΑ ΜΠΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΤΑΠΑΝΤΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΞΕΣΑΛΩΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!! ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.
    \Κοινοποιειστε το σε ολα τα ΜΜΕ στον αρμοδιο εισαγγελεα (υπαρχει τετοιος)στην κτημ υπηρεσια στην πολεοδομια και στην ΕΦΟΡΙΑ ΣΔΟΕ.Στους αδιαφθορους στους βολευτες Αν Αττικης ολων των κομματων στην περιφερεια και ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Φερτε τον νεο δημαρχο προ των ευθυνων του να ξερει τι τον περιμενει.

    καντε ντορο ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΡΟ.ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να μην υπαρχει κρατικος η δημοτικος φορεας η ΜΜΕ που να κανει ταχαμου οτι δεν ηξερε.ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ απλα διακινηστε το και με αφισσες πανω στις αφισσες των σκυλαδικων που θα κολατε μονοι σας ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
    ΑΝΤΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη η επιστολη επρεπε να ειχε σταλει απο τον Ιουνιο. Αυγουστο μηνα τι αξια εχει η περιοδος ουσιαστικα τελειωσε. Απλως να κανουμε κατι. Περσι ηταν η κανονιστικη αποφαση αρλουμπα και φετος η επιστολη και ετσι περασαν δυο σεζον. Οι υπογραφες ακολουθουν σε λιγο καιρο δεν επρεπε να εχουν ηδη μαζευτει εστω 1000. Ενα δικαιος αλλα ανοργανωτος αγωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΕΟΕΟΕΟΟΟΟ.ΤΟ ΚΟΛΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΘΟΡΥΒΟΥ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω ενα ξερω, οποιος θελει να σπασει αυγα, θα κανει ομελετα, οι προηγουμενοι οχι μονο δε θελησαν, τους αποθρασυναν ακομα περισσοτερο ....... μια παραδειγματικη ποινη, ετσι για δειγμα βρε αδερφε, .... Δημητρη Μ παρε θεση, να πατας σε δυο βαρκες δε γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι μόνο το αίσχος των παράνομων συναυλιών στον Αγιο Νικόλαο. Αυτά τα ίδια "μαγαζιά" εκμεταλλευόμενα τις άδειες μουσικής που τους έδωσε ο δήμος, παραβιάζουν συνεχώς τους όρους τους και λειτουργούν όπως θέλουν! Έχουν γίνει κυριολεκτικά αυτοσχέδια κέντρα διασκέδασης, χωρίς φυσικά να πληρούν ίχνος των προϋποθέσεων για κάτι τέτοιο! Λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης ΜΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ δίπλα στα σπίτια, χωρίς να έχουν επενδύσει ούτε ευρώ γιαυτό, σκανδαλώδες δεν είναι; Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και που επιβάλλει η λογική και ο σεβασμός στους κατοίκους, είναι να ανακληθούν οριστικά όλες οι άδειες σε εκείνους τους "μαγαζάτορες" που έχουν δεχτεί πολλαπλές μηνύσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μιλάω για εκείνους που παρανομούν συστηματικά και να ξέρετε ότι είναι σχεδόν ΟΛΟΙ στην παραλία του Αγίου Νικολάου! Όμως ο δήμος δε πρέπει απλά να αφαιρέσει άδειες που στην ουσία δε σημαίνει τίποτα αφού ο ίδιος ο "επιχειρηματίας" μπορεί να βγάλει νέα άδεια με άλλη επωνυμία και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ο δήμος οφείλει να βάλει και σε "black list" αυτούς τους επιχειρηματίες, που παρά τις τόσες μηνύσεις κάνουν τα ίδια και τα ίδια και να τους εξαιρέσει ΜΟΝΙΜΑ από τις αδειοδοτήσεις ασχέτως της επωνυμίας των επιχειρήσεων!
    ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ 5-10 ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
    ΝΕΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανοιξει αλλα τοσα για να κονομησει και αυτος,και η νεα συμμορια. Δεν τον βλεπεις?

      Διαγραφή
  8. Ο Δημος εχει εδω και 3μηνες νεο δημαρχο εξαφανισμενο με την δικαιολογια "δεν εχω αναλαβει επισημα" και οι δικοι του συμβουλοι με την απουσια τους εδωσαν εμμεσα αδεια θορυβου,αυτην ηταν η επιθυμια του,να δουμε θα τα εχει σφραγισει μεχρι της 4 σεπτεμβριου,η θα κανει εκει τα γενεθλια του.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό:

    1) Τα μαγαζιά παρανόμως παραβιάζουν τις άδειες και τα νόμιμα ωράρια και λειτουργούν ως νυχτερινά κέντρα χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις.

    2)Ο δήμος εξακολουθεί και δίνει ανανεώσεις στις άδειες μουσικής ενώ γνωρίζει τις παραβάσεις.

    3) Ενώ η περιοχή είναι κορεσμένη πλέον από μπαρ-καφέ, ο δήμος εξακολουθεί να αδειοδοτεί νέα μαγαζιά τέτοιου τύπου χωρίς να λαμβάνει υπόψη την υπερβολική όχληση για τους περίοικους.

    4) Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα "μαγαζιά" έχουν πολλαπλές μηνύσεις για ηχορύπανση στο ενεργητικό τους, περιέργως αυτό δεν αξιολογείται από το δήμο και εγκρίνονται οι ανανεώσεις των αδειών τους σα να μη τρέχει τίποτα.

    5) Αν τύχει μάλιστα και η ανάκληση της άδειας ενός μαγαζιού είναι αναπόφευκτη (υπερβολικά μεγάλος αριθμός μηνύσεων για να παραβλεφθεί κλπ), οι επιχειρηματίες αυτών των μαγαζιών αλλάζουν απλά την επωνυμία του και παίρνουν εκ νέου άδεια με τις ευλογίες του δήμου που δεν φέρνει καμία αντίρρηση, λες και οι παραβάτες-επιχειρηματίες αλλάζουν κι αυτοί πρόσωπο όταν αλλάξει επωνυμία το μαγαζί τους!!

    6) Τόσο χρόνια με την απελπιστική ηχορύπανση των μαγαζιών, ποτέ δεν ελήφθη υπόψη από το δήμο η φωνή των κατοίκων, αυτών που υποφέρουν και δεν μπορούν να σταθούν ούτε μέσα στα σπίτια τους. Ο δήμος και το ΔΣ γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και δεν κάνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό. Αντίθετα κάθε χρόνο η όχληση είναι ακόμα χειρότερη, λες κι ο οικισμός είναι εγκαταλελειμμένος στην τύχη του και στην αυθαιρεσία των μαγαζιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα ειναι ενα και μοναδικο ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ θελει το μαζευει,δεν θελει μην χτυπιεσαι εχουν ξενυχταδικα σε κατοικημενη περιοχη.Ο Δ.Μαρκου εχει τον λογο πλεον....

      Διαγραφή
  10. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ δεν αρκουνται στα μπλογκς ουτε στην δημαρχιακη αρχη ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ?ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ?
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ?
    ΠΟΙΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΑΤΕ ?
    ΤΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ?
    ΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΠΑΛΕΥΑΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ και στην προεκλογικη περιοδο Μαιο μηνα εντελως μοκο και εξαφανισμενοι ?
    Αν αυτα δεν ειναι τραγικα λαθη εεεεεεε ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ και δεν ειναι ντορος να γινεται.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και μην συνεχιζετε να κανετε ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.....και την επομενη φορα δεν θα μαζεψετε ουτε 50 .
    Αντε και καλα μυαλα οι πολεμοι δεν γινονται με πετριες......πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τα εχω κανει ολα τα Νομιμα.Και μετα ξυπνησες,η συνεχισες να κοιμασαι ορθιος?Πηγα και στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ η απαντηση σκληρη και αποστομωτικη."Υπαρχουν τοσες πολλες και πολυ σοβαροτερες υποθεσεις καθε ημερα,που ειναι σχεδον αδυνατον,να "δουμε"μια τετοια υποθεση,τετοιες εχουμε χιλιαδες καθε ημερα,αυτες ειναι αποκλειστικα θεμα της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ πλεον,σε επιπεδο ΔΗΜΑΡΧΟΥ,και ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ.Οποιος και αν εισαι νομιζεις οτι ζεις στο 67-74,τωρα ειναι αλλιως,και ουσιαστικα μονο ο Δημαρχος,εχει την απολυτη εξουσια επι του θεματος.Δεν θελει να αλλαξει η νυχτα δεν αλλαζει.Περιμενουμε τον νεο Δημαρχο να αναλαβει..............

      Διαγραφή
    2. Αν είναι όπως τα λες φίλε μου ετοιμάζομαι να κατασκηνώσω μόνιμα έξω από το δημαρχείο, μέχρι να μαζέψουν τους αλήτες που κατέστρεψαν την Αρτέμιδα και με διώχνουν απ' το σπίτι μου! Όσοι πιστοί προσέλθετε!

      Διαγραφή
    3. Τα λαμογια του νεου δημαρχου θα σε τσακισουν στο ξυλο.Εχουν παρει αμπαριζα τα ξενυχταδικα να κανονησουν την νεα ταριφα.Εγω περιμενω την νεα δημοτικη συμμορια και θα την πλακωσω στις αγωγες εναν εναν ολους προσωπικα,να τους παρω και την χεσμενη κυλοτα τους.Γιατι αυτοι ολοι φορανε στριγκακια,και οι γυναικες τους βιτρινες του π@@στη κυλοτες.Μονο αν πονεσει η τσεπη τους μπορει να σκεφτουν τους και τους δημοτες τους....

      Διαγραφή
    4. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΑΝ ΕΡΘΩ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.......

      Διαγραφή
  11. Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να έχει την ευαισθησία να λάβει σοβαρά υπόψη την διαμαρτυρία, διότι σε αυτά που γράφουν οι πολίτες έχουν 100% δίκιο. Είναι τραγικό να μη μπορείς να μείνεις στο ίδιο σου το σπίτι επειδή μια χούφτα παράνομοι "επιχειρηματίες" θέλουν να κάνουν την αρπαχτή τους! Ελπίζω η διαφθορά που χαρακτηρίζει χρόνια την Αρτέμιδα, να μην αγγίξει την νέα δημοτική αρχή και να έχουμε πραγματικά μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ! Τόσα χρόνια, -όσοι είναι παλιοί στην Αρτέμιδα γνωρίζουν- δεν έχει γίνει κανένα βήμα εμπρός στην περιοχή μας, τίποτα θετικό, εξαιτίας της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σε όλα τα επίπεδα και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με τα κοινά... Εύχομαι κάποτε να αλλάξουν τα μυαλά τόσο των τοπικών αρχόντων, αλλά και μερίδας κατοίκων (όχι τόσο μικρής...), που επιμένουν να σκέφτονται με βάση την ιδιοτέλεια. Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗ ΤΑ ΚΩΛΟΜΑΓΑΖΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΒΟΥΡΑ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕΕΕ!!! ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΩΩΩΩ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ?ΟΧΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΕΛα μωρε δεν καταλαβεσ τι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ?

      Διαγραφή
  13. Δήμαρχε Δ.Μάρκου μας διαβάζεις;
    Δε μπορεί μια ματιά θα ρίχνεις στην ιστοσελίδα είσαι νέος άνθρωπος και με μόρφωση και φαντάζομαι θα χρησιμοποιείς διαδίκτυο.
    Το ξέρεις λοιπόν καλά ότι υποφέρουμε στον Άγιο Νικόλαο.
    Χρόνια τώρα, άυπνοι κάθε ΠΣΚ από το αφόρητο "νταπαντούπα" των παραλιακών "μαγαζιών".
    Πως στήθηκαν δήμαρχε αυτά τα μαγαζιά;
    Έχει ψάξει κανείς τι είδους άδειες δόθηκαν και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις τους;
    Το γνωρίζεις δήμαρχε ότι τα μαγαζιά αυτά είναι μέσα στον οικισμό, δίπλα σε κατοικίες. Σίγουρα γνωρίζεις και τον τρόπο που λειτουργούν αυτά τα "μαγαζιά" δήμαρχε.
    Τα μαγαζιά αυτά παίρνουν τις όποιες άδειες μουσικής και μετά έχουν το ελεύθερο, αυτή είναι η αλήθεια...
    Το έχουν γυρίσει σχεδόν ΟΛΑ σε παράνομα - αυτοσχέδια "νυχτερινά κέντρα", ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
    Εντάσεις εκκωφαντικές, πίστες χορού, τεράστιες ηχητικές εγκαταστάσεις με dj και ωράρια λειτουργίας ότι γουστάρουν! Κυριολεκτικά ότι γουστάρουν!
    Φέτος το καλοκαίρι συναυλίες ξεκινούσαν στις 12:00 τη νύχτα και κορυφωνόντουσαν στις 05:00 τα ξημερώματα! Δε μιλάμε για απλή ηχορύπανση να το ξεκαθαρίσω. Μιλάμε για υπερβολή!
    Με τέτοιες ηχητικές εντάσεις ακόμα και δύο οικοδομικά τετράγωνα παραπάνω από τα "μαγαζιά" όχι μόνο κανείς δεν κοιμάται, αλλά δε μπορείς ούτε να σταθείς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι από το ατελείωτο, ανυπόφορο "μπαπαμπούπα", τις διαπασών! Κλείσε παράθυρα, βάλε κλιματιστικό, βάλε ωτασπίδες, τίποτα δε σταματάει το μαρτύριο! Το μόνο που απομένει να σηκωθείς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου!
    Σου μετέφερα δήμαρχε λίγο την "αίσθηση" του να είσαι κάτοικος πλησίον των "μαγαζιών" της παραλιακής ζώνης. Κάποιοι λοιπόν υποφέρουν πραγματικά κ. δήμαρχε, εύχομαι να έχεις αντιληφθεί, εύχομαι να μην το ανέχεσαι. Τα μαγαζιά αυτά με αυτή την νοσηρή νοοτροπία των επιχειρηματιών που τα εκπροσωπούν, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμμορφωθούν και να λειτουργήσουν όπως προβλέπουν οι άδειές τους. Έχουν βουτήξει το κεφάλι τους στο μέλι κ. δήμαρχε, χρόνια τώρα γλυκαίνονται από το ζεστό χρήμα του νυχτερινού κέντρου, του "νταπαντουπάδικου" όπως λέει ο λαός και δε γυρνάνε πίσω...
    Μόνο μια λύση υπάρχει:
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΟΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.
    Αφαιρέστε επιτέλους άδειες μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, δείξτε τους ότι δεν αστειεύεστε!
    Μη παραπλανάστε από τις αλλαγές επωνυμιών που κάνουν οι επιχειρηματίες στα μαγαζιά για να ξεγλυστρήσουν από τις συνέπειες των μηνύσεων. Ακυρώστε αιτήσεις αδειοδοτήσεων που προέρχονται από τέτοια πρόσωπα-"επιχειρηματίες" που έχουν αποδείξει "το ποιόν" τους στο παρελθόν ασχέτως της επωνυμίας που επιλέγουν για τα μαγαζιά τους!
    Να περάσει επιτέλους το μήνυμα ότι όποιος θέλει να λειτουργεί "μπαράκι" στον Άγιο Νικόλαο θα το κάνει με αυστηρή τήρηση ωραρίου, με πραγματικά χαμηλής έντασης μουσική βάσει προδιαγραφών και ξεχνάει οριστικά συναυλίες και ξεφαντώματα!
    Αυτές είναι οι προδιαγραφές της περιοχής κ.δήμαρχε, όποιος θέλει να συνετιστεί να συνεχίσει να υπάρχει, όποιος όχι, να φύγει να μη ξαναλειτουργήσει!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
    Το πράγμα είναι οριοακό πλέον, η κατάσταση δεν είναι απλά ένα αίσχος-ντροπή για την περιοχή, αλλά υποδηλώνει την κατάντια και την απαξίωση θεσμών, των αρχών και των τοπικών παραγόντων, που αφήνουν αυτό το πράγμα να διαιωνίζεται (ήδη πάνω από δέκα χρόνια)! ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.
    Δ-Ε-Ν Π-Α-ΕΙ Α-Λ-Λ-Ο !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι υπαρχει Δημαρχος?Αυτος βγηκε τελος τωρα ψαχνει να βρει την επομενη κρατικη θεση,σιιιγαααα μην ασχοληθει μεμας...

      Διαγραφή
    2. καλα μωρε δυο ωρες καθοσουνα στο κλαδι και περιμενεσ να τσιμπησει κανενα ΖΑΒΟ?

      Διαγραφή
  14. O μουγκός κι η μουγκαμάρα του! Τρεις ολόκληροι μήνες πέρασαν και τα κολάδικα λυσάνε! Άκουσε κανείς το μουγκό να κάνει κιχ;;; Ούτε θα τον ακούσει. Μόνοι είσαστε ταλαίπωροι αγιονικολάδες χάφτε το και κάντε το τουρλουμπούκι. Μαζευτείτε μπούγιο μήπως και ιδρώσει κανένα αυτί αλλά ούτε αυτό το βλέπω, τα περισσότερα αυτιά εδώ έχουν επιλεκτική κώφωση ακούν ότι θέλουν...
    Ο βόθρος που λέγεται Λούτσα δεν φιλτράρεται ούτε με 100 ΚΕΛ... Είναι ορθάνοικτος και βρωμερός, ζέχνει ολόκληρες δεκατίες τώρα και ούτε τα βυτία εκκενώσεων όλης της Ελλάδας δε φτάνουν για να απορροφήσουν τη μαύρη σκατίλα του... Αρουραίοι και θύματα κατοικούν εδώ, διαλέξτε τι είστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ?
    ΘΥΜΩΣΕ Ο ΓΚΟΝΖΙΛΑ
    ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
    ΒΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ υπερασπιζεται...........
    Γιαυτο σας λεω χαζο ζωο ο γκονζιλα δεν τα βγαζεΙ περα με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....
    ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ?
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ.
    Εσυ ματια μου ΓΙΑΤΙ ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ ΕΚΕΙ?
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΛΟΓΚΙΤΕς ΟΠΩΣ Ο 3 51 ?
    Εμενα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ .Μπραβο μπλογκιτη ασε το πιθηκοεειδη σε εμενα ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ και ξερω τα σουσουμια τους.
    την εφαγες την μπανανα ΠΕΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΠΙΘΗΚΙ...........
    Παλι αλλου εβγαλες το αχτι σου...δεν εγραψες στην σωστη αναρτηση ..το εχουν αυτο τα πιθηκια ξεσπουν οπου βρουν
    ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άντε έρχεται ΠΣΚ καλή διασκέδαση Αγιονικολάδες!
    Τα νταπαντουπάδικα-κολάδικα της παραλίας ήδη έχουν έτοιμο το νέο πρόγραμμα συναυλιών!
    Κανείς δεν κοιμάται ΠΣΚ στον Άγιο Νικόλαο...
    Μου θέλετε κι επιστολές. Το χαρτί και το ίντερνετ θα σας σώσει νομίζετε. Αν δεν μαζευτείτε μπούγιο να κατασκηνώστε έξω από δημαρχεία κι από πολιτικά γραφεία, θα κάνουμε πάλι την ίδια ανούσια κουβέντα και το 2015, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 και βάλε (μετά θα βγει άλλος δήμαρχος οπότε φτου κι απ' την αρχή;) ΓΚΕ ΓΚΕ;;;;;
    ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΩΝΑ!!!
    ΜΕ SMS, EMAIL, GMAIL, FACEBOOK, TWITTER και τα ασυμμάζευτα μιλάνε οι γκομενίτσες για το επόμενο παρτάκι, ραντεβουδάκι και παρεάκι, ΟΧΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!
    ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΗΔΗ ΧΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥΥΥ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΝ ΜΠΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΝΤΑΠΑΝΤΟΥΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗ ΜΙ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.ΙΓΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΔΗΜΑΡΧΟΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΜΑ,ΑΜΑ ΔΗΝ ΤΟ ΜΑΖΕΨ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥ ΙΓΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝΕ.

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου