Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μαραθώνα - Εθελοντισμός και κατάχρηση

Δημοσιεύουμε  ένα πολύ εύστοχο σχόλιο του κ. Ζαχαρία Μπισπιρούλα που έκανε στο Facebook
και το οποίο, από ότι καταλάβαμε, το έσβησαν όταν το έγραψε στην ομάδα για την οποία μιλάει...

«Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια σαν πολίτης και δημότης του δήμου Μαραθώνα. Πιστεύω ότι έχω αυτό το κάθε δικαίωμα όπως όλοι μας ειδικά όταν πρόκειται για την περιουσία του δήμου στην εθελοντική οργάνωση πυρασφάλειας που βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα, επί τις οδού Περιπάτου.
Έχω επισημάνει ότι βλέπω τα οχήματα,του δήμου να κόβουν βόλτες διάφοροι τύποι, οδηγώντας τα, είτε αυτοί, είτε τα παιδιά τους. Έχω δει να παρκάρουν ώρες ατελείωτες σε σπίτια, έξω από ιδιωτικά πάρκινγκ, κάποιοι στο σπίτι τους, λες και είναι η περιουσία τους, σαν να τα έφεραν από την μάνα τους, και βάζουν αυτοί την βενζίνη να βολτάρουν όλη μέρα σε παραλίες, και να τα παρκάρουν σπίτι τους.
Λοιπόν, το είπα σε αυτό τον σύλλογο και διέγραψαν το σχόλιό μου με την ερώτηση μου, λοιπόν κάποιος πρέπει να μαζέψει αυτούς τους τύπους που θεωρούν περιουσία τους κάτι που είναι δημόσιο και ανήκει σε όλους έχει ο δήμος μέρη να φυλάσσει τα οχήματα, και όχι να πηγαίνουν σούπερ μάρκετ και να κόβουν, μέσα σε τέτοια, κρίση βολτούλες ο κάθε εξυπνάκιας με την δίκη μας βενζίνη, να κάνει το εφέ του...
Για να δούμε θα "μαζέψει" κάποιος αυτούς τους τύπους που κάνανε περιουσία τους κάτι που δεν τους ανήκει; Κάτι που δεν φέρανε από την μαμά τους ούτε από την προίκα τους...
Αν έχουν λιγάκι ευθιξία θα πάνε τα οχήματα στην βάση τους και αν θέλουν να βοηθήσουν να πηγαίνουν να τα παίρνουν όχι για να κάνουν τις δουλειές τους με αυτά, εκμεταλλευόμενοι ότι κάνουν κάτι εθελοντικά. Μάλλον τσάμπα βενζίνη για δική τους χρήση χρησιμοποιούν!
Ντροπή τους»
Τα σχόλια δικά σας...

19 σχόλια:

  1. ντροπη ντροπη....ο δημαρχος τι κανει????θα παω στο υπουργειο εξωτερικων,γτ πληρωνω και εγω δημοτικα τελη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ώρες τους είναι μετρημένες αυτόν των υποτιθεμενων εθελοντών.... Εκείνων που νομιζων ότι προσφέρουν χρησιμοποιωντας τα πυροσβεστικά σαν ΙΧ βάζοντας να τα οδηγήσουν άνθρωποι με ερασιτεχνικό δίπλωμα χωρίς δίπλωμα ΜΕοπως ορίζει ο νόμος.
      Ποιος νόμος κύριοι το νόμο τον έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

      Διαγραφή
  2. Μην ανησυχείς φίλε μου τίποτα δεν μένει ατιμώρητο. μένω στην περιοχή πολλά χρόνια να τα πούμε λίγο με το όνομα τους έστω και μέσα από εδώ που δεν έχει ιδιαίτερη ίσως απήχηση. Μένω δύο δρόμους πάνω από το σπίτι ενός που παρκάρει ένα κόκκινο πυροσβεστικό σχετικά καινούργιο κάτω από την Βυτινας και αναρωτιέμαι όλο το χειμώνα εκτεθειμένο στην βροχή και το καλοκαίρι στην ζεστή χωρίς υποστεγω τι κάνει για την προστασία τις δημοτικης μας περιουσίας και ο δήμαρχος και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά,κάτι μέρες σαν τη σημερινή,έχουμε ανάγκη να εποπτεύεται η περιοχή.Δεν φτάνει η Πυροσβεστική και ο Φορέας Διαχείρισης.Υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα και πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και εμείς πεθαίνουμε εκεί κάτω;Αυτό είναι σκάνδαλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα φαντασου αυτος που μενει κοντα βυτινας ειναι δημοτιμκος συμβουλος εκλεγμενος απο απλο κοσμο για να τον εκπροσωπει και αυτος εχει το οχημα του δημου ιχ να κανει τις βολτουλες του,και ειναι μκαι αλλος εναςστην οδο θησεωςστην αγια μαρινα που και αυτος παρκαρει το οχημα του δημου σπιτι του,και ειναι εκει νυχτα μερα μετα μας λετε εθελοντες,ντροπη σας ρε....ξευτιλες, την δικη μας περιουσια την εκμεταλευεστε εσεις,και εμεις πληρωνουμε,ερχονται φωτογραφιες που θα δειχνουν που ειναι παρκαρισμενα τα οχηματα,και μετα κρυφτειται λαμογια,δηθεν εθελοντες,απατεωνες,θα γινει μεγαλο θεμα αν δεν αφησετε τα οχηματα στηνη βαση τους σε χωρο του δημου οχι στα χωραφια σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα μενω και εγω επισεις αγια μαρινα και βλεπω καθε βραδυ ενα πυροσβεστικο οχημα στην οδο θησεα αν θυμαμαι καλα,καθε βραδυ,τωρα με αυτα που ακουω,και βλεπω,πρεπει αυτος ο κυριος που το εχει σπιτι του,δημοσιο αυτοκινητο να τιμωρηθει και να του ζητηθουν ευθυνες με ποιο δικαιωμα κατεχει δημοσιο οχημα σπιτι του..μεσα και εγω για καταγγελιες να ξεβρωμισει ο τοπος απο τα λαμογια τους δηθεν εθελοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλους,

    Δυστυχώς για μια φορά ακόμη ο κος Μπισμπιρούλας επέλεξε τον δρόμο της δημόσιας παραπληροφόρησης για τον Σύλλογό μας.
    Εξηγώ επιγραμματικά για να μην θορυβούνται ή ξενίζονται οι καλοπροέραιτοι συμπολίτες μας:
    1) Το όχημα στο οποίο αναφέρεται ο κος Μπισμπηρούλας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του Δήμου Μαραθώνα.
    2) Τα οχήματα, η χρήση τους και γενικότερα όλες οι ενέργειές μας γίνονται πάντα σε συνενόηση με τις Κρατικές Υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς.
    3) Ουδεποτε έχουμε χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όχημα για προσωπικούς λόγους ή ανεξέλεγκτα.
    4) Το σύνολο των καυσίμων που έχουν δαπανηθεί είναι εύκολα (και ευπροσδεκτα) ελέγξιμο. Προσκαλούμε οποιονδήποτε θέλει να ελέγξει την κατανάλωση τους.
    5) Τα οχήματα οδηγούνται απο εκπαιδευμένο προσωπικό και έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
    6) Ο Συλλογός μας (Συλλογος εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα) είναι καθ όλα νόμιμος και οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να έρθει να μας γνωρίσει και να μας ελέγξει.
    Παραμένουμε στην διαθεση των συμπολιτών μας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.
    Οσο για τον κο Μπισμπιρούλα και όσους θέλουν να αποκτήσουν τον αποκλειστικό τίτλο του εθελοντή, λυπάμαι για τις πράξεις και τα λόγια σας.
    Οπως έχω ξαναπεί στον κο Μπισμπιρούλα,καλό είναι πρίν προχωράει κανείς σε "καταγγελίες", να γνωρίζει για ποιό πράγμα μιλάει. Οι πιθανές προσωπικές εμπάθειες και τα πιθανά συμφέροντα δεν μπορουν να έχουν λόγο στην λειτουργία Εθελοντικών Συλλόγων.

    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Χατζηανδρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ.ΠΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε, βρες πρώτα το θάρρος να μιλας επώνυμα. Δεν προχώρησα σε χαρακτηρισμούς, δεν σου επιτρέπω να με βρίζεις.
      Γιώργος Χατζηανδρεου

      Διαγραφή
    3. κε χατζηαντρεου σας παρακαλω δημοσιευστςε τις αδειες κυκλοφοριας των οχηματων αυτων να μας αποδειξετε οτι δεν ανοικουν σε δημο μαραθωνα...γιατι εμεις εχουμε αντιγραφα που τ αποδεικνυουν οτι ανοικουν σε δημο μαραθωνα .εσδεις λετε το αντιθετο γιατι κοροιδευεται τον κοσμο??εχετε καποιο οφελος απο εκει???ειναι πολλα τα λεφτα φιλε μου και ας ειστε εθελοντες....λοιπον τις ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΕ ΧΑΤΖΗΑΝΤΡΕΟΥ για να μας αποδειξετε οτι δεν ειστε ελεφαντας ψευτης....

      Διαγραφή
  7. κυριε Χατζηανδρεου καλός κάνετε και τοποθετήστε,για να μας λύσετε ίσως εύλογες ίσως κουτές και αυτονόητες απορίες αλλά εμεις δεν γνωριζουμε τι γίνετε και ίσως και μεσα απο αυτό να υπάρχει και ένα όφελος δηλαδή άνθρωποι όπως εγώ που δεν έχουμε ασχοληθεί να το πράξουμε τώρα που τα πράγματα μπαίνουν στις θέσεις τους.
    θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας κάνω όχι απολογητικά δυο ερωτήσεις.
    1.Απο την στιγμή που ξέρετε οτι ο σύλογος σας ειναι καθαρός επιτρέψτε μου την λέξη αυτη γιατι τότε τα οχήματα παρκάρουν σε κατοικίες εκλεγμένων συμβούλων και ειναι εκτεθειμενα σε όλους όλους όσους θέλουν να τα βλάψουν. Αν συμβει κατι τετοιο εσεις σαν σύλλογος τι ευθύνη έχετε ?
    δεν θελω να παρεξηγήσετε το τρόπο μου αλλα πρέπει να κανουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και τον συνήγορο του διαβόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με συγχωρείτε αλλα δεν μπορεσα να περάσω την δευτερη μου ερώτηση η οποία και είναι.
    2, Απο την στιγμή που και πάλι σαν σύλλογος είστε καθόλα ορθός γιατι δεν δίνεται σε όποιον επιθυμέι με προσωπική αλληλογραφια τον πλήρη φάκελο με όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά που σας ζητηθηκαν και να σταματήσει εδώ όλοι αυτη η παραφιλολογία και όλοι αυτοί οι υβριστικοι διάλογοι που το μονο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια.

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κυριε Ανωνυμε,
    Αντιλαμβάνομαι την επιφυλακτικότητά σας και απαντώ στις ερωτήσεις σας:
    1) Δεν μπορώ να σας δώσω σύντομες και ολοκληρωμένες απαντήσεις. Μπορώ να σας πώ οτι η χρήση των οχημάτων γίνεται πάντα με γνώμονα την καλύτερη χρήση τους, την οικονομία καυσίμου και την ασφάλειά τους. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιοί θα θέλαν να βλάψουν (καταστρέψουν;) πυροσβεστικά οχηματα; Τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια στον Δήμο μας, δεν έχει ακουστεί τέτοιο περιστατικό. Απεναντίας η υποστήριξη του κόσμου είναι αισθητή και συνεχείς.
    2) Οπώς έγραψα και παραπάνω,τα νομιμοποιητικά έγγραφα του Συλλόγου μας είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς επίσης και σε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να ενημερωθεί για τον Σύλλογό μας. Μέχρι σήμερα, πλην των εμπλεκομένων Δημόσιων Υπητρεσιών, Κρατικών Φορέων και των μελών μας, δεν μας έχει εκφράσει κάποιος άλλος την επιθυμία να ενημερωθεί.
    Ελπίζω να βοήθησα,
    Γιώργος Χατζηανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
    Προσωπικά δεν έχω λόγο αμφιβολίας για τις πράξεις σας. Ωστόσο μπορώ να σας ρωτήσω αν ξέρετε γιατί το πυροσβεστικό όχημα που σήμερα έχετε στη χρήση σας βρισκόταν επί πολλούς μήνες στην Αμερικανική Βάση εκτεθειμένο. Και επίσης γιατί το δεύτερο λίγο παλιό από το πρώτο το χρησιμοποιεί ή τουλάχιστον χρησιμοποιουσε ο δήμος για να καθαρίζει πλατείες.
    Πιστεύω καταλαβαινετε ότι όπως θίγει και ο κ. Μπισμπιρουλας το καθεστώς χρήσης και φύλαξης είναι μπερδεμένο και μάλλον επειδή κανείς δεν είναι αρμόδιος για να επιλύσει το ζήτημα ή αμφότεροι θα το δεχτούμε ήμε την καλός ερχόμενη δημοτική ηγεσία θα πρέπει να το λήξη και να τιμωρήσει εκείνους που έπραξαν κατά το τρόπο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το όχημα που ήταν σταθμευμένο στην παλιά Αμερικάνικη βάση, εξ όσων γνωρίζω, βρισκόταν εκεί διοτι δεν το είχε παραχωρήσει ο Δήμος σε κάποιο Σύλλογο και καθώς ο Δήμος δεν έχει ακόμα και σήμερα στις τάξεις του, οργανωμένο Τμήμα Πυρασφάλειας, το όχημα είχε μείνει σε αχρηστία.
    Και τα δύο οχήματα βρίσκονται υπο καθεστώς παραχώρησης, σε μιά μπερδεμένη κατάσταση όπως αναφέρετε και εσείς εύστοχα. Η μοναδική χρήση τους κατα την αντιπυρική περίοδο είναι η δασοπροστασία και η δασοπυρόσβεση. Πέραν της αντιπυρικής περιόδου, η χρήση τους ελαστικοποιείται υπερ του Δήμου. πχ καθαρίζονται γηπεδάκια, πλατείες, κλπ.
    Θα ήθελα να κάνω ένα συνολικό, γενικό σχόλιο: Σίγουρα η οργάνωση των Συλλόγων και της Δασοπροστασίας στον Δήμο μας χρήζει εξορθολογισμού και επαναπροσέγγισης. Η προκατειλημμένη και απρόκλητη επίθεση ενός Συλλόγου και αδικαιολόγητη δαιμονοποίηση της χρήσης 2 μικρών οχημάτων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
    Ο Συλλογός μας λειτουργεί 11:00-20:00 και έχει ανοιχτές τις πόρτες σου σε όλους, όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα, είστε ευπρόσδεκτοι.
    Ευχαριστώ πολύ,
    Γιώργος Χατζηανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντός των ημερών θα χαρώ να σας γνωρίσω στην έδρα σας. Ευχαριστώ για την συζήτηση ήταν διαφωτιστική.

      Διαγραφή
    2. Εντός των ημερών θα χαρώ να σας γνωρίσω στην έδρα σας. Ευχαριστώ για την συζήτηση ήταν διαφωτιστική.

      Διαγραφή
  12. Με χαρά θα σας γνωρίσουμε και απο κοντά. Γιώργος Χατζηανδρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου