Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΠΑΤΑ.Κατασχέθηκαν 18 κιλά ηρωίνης έτοιμα να «πέσουν» στις πιάτσες

Εργαστήριο εντός συνεργείου αυτοκινήτων στα Σπάτα.Ένα συνεργείο αυτοκινήτων στα Σπάτα χρησιμοποιούσαν τα μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών προκειμένου να κάνουν τη… «δουλειά» τους μακριά από τα βλέμματα των αστυνομικών! Επιπλέον, για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).

Όλα αυτά, όμως, μέχρι που συνελήφθησαν! Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πέρασαν χειροπέδες σε ένα 34χρονος Αλβανό και ένα 41χρονο Έλληνα που όπως προέκυψε είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική διερεύνηση και αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση σπείρας, που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίσθηκε συνεργείο αυτοκινήτων στη περιοχή των Σπάτων, το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα ως χώρο αποθήκευσης και εντός του οποίου είχε εγκαταστήσει εργαστήριο συσκευασίας και επανατυποποίησης των ναρκωτικών. Εντός του συνεργείου συνελήφθη ο 41χρονος.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε ο 34χρονος Αλβανός να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη περιοχή των Σπάτων και ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη) στο σημείο του αερόσακου (airbag) ποσότητα ηρωίνης βάρους -3.663- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν: ηρωίνη συνολικού βάρους 18.031 γραμμαρίων, σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους 11.158 γραμμαρίων, ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, 26.130 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου τυποποίησης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών (υδραυλική πρέσα, μεταλλικά καλούπια κλπ).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Να μην επιβαρυνονται και οικονομικα τα παιδια....Δυο βηματα η παραλιακη.....ΧΑΒΟΥΖΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο είναι το εν λόγω συνεργείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου