Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Στη λίμνη Κόμο για το φόρουμ του περίφημου "Ambrosseti Club" ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

" στη λίμνη Κόμο. 
Η πρόσκληση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο think tank θεωρούνται απ' τα πιο κλειστά ενώ οι εργασίες του χαρακτηρίζονται εδώ και πολλά χρόνια ως "το μικρό Νταβός", αφού συμμετέχουν πολλοί ηγέτες, πολιτικοί πρώτης γραμμής απ' την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, Νομπελίστες, οικονομολόγοι, τραπεζίτες αλλά και εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων.  
Γι αυτό εξάλλου και υπάρχει "ζωντανή κάλυψη" των εργασιών του απ' τα μεγάλα οικονομικά δίκτυα, όπως το Bloomberg και το CNBC.
O κ. Τσίπρας θα μιλήσει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου  στον κύκλο παρεμβάσεων με γενικό τίτλο: «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη» και ειδικότερα στο κεφάλαιο για το συσχετισμό των δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη. Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε άλλα, αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο: άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, κατά το προηγούμενο της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, καθώς και ένα ευρωπαϊκό”New Deal” για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλωντ Τρισέ, Γιέργκ ‘Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.
Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο “εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου