Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οριστικό και τελευταίο αντίο στο MSN Messenger μετά από 15 χρόνια

msn-messenger-570
Μπορεί να έχει αντικατασταθεί εδώ και καιρό από άλλους τρόπους επικοινωνίας, όμως το Windows Live Messenger, περισσότερο γνωστό ως MSN Messenger, ήταν αυτό που μας έμαθε
το LOL και τα emoticons. Η Microsoft τον Οκτώβριο θα ρίξει την αυλαία και στο τελευταίο οχυρό στην Κίνα δίνοντας τέλος στην υπηρεσία που ένωσε τον κόσμο για 15 χρόνια.
Το MSN Messenger ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999, όμως μετά την εξαγορά του Skype από την Microsoft, το 2013 η υπηρεσία απενεργοποιήθηκε για την πλειοψηφία των χρηστών. Στην Κίνα συνέχισε να υπάρχει μέχρι και σήμερα, αλλά η υπηρεσία θα τερματίσει ολοκληρωτικά την λειτουργία της στις 31 Οκτωβρίου 2014 και οι εναπομείναντες χρήστες θα αναγκαστούν να καταφύγουν στο Skype.
Το Windows Live Messenger είχε περίπου 330 εκατομμύρια χρήστες το 2009, αριθμός που άρχισε να πέφτει καθώς η αντίπαλη μέχρι τότε εταιρεία Skype έφτασε στα 300 εκατομμύρια χρήστες το 2012.
Το MSN Messenger ξεκίνησε ως μια απλή υπηρεσία chat το 1999 και ήταν ανταγωνιστής του AIM της AOL και του ICQ. Αργότερα πρόσθεσε features όπως το photo delivery, video κλήσεις και παιχνίδια καθώς η τεχνολογία αναπτυσσόταν.
Όμως η εξαγορά της Skype για 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012 σήμανε την αρχή του τέλους για το Messenger.

techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου