Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δείτε γιατί πιθανά δεν θα δουλέψετε ποτέ στην Google

Δείτε γιατί πιθανά δεν θα δουλέψετε ποτέ στην Google
H Google είναι γνωστή ως μία από τις πιο "ποθητές" εταιρείας για εργασία, αφού δέχεται πάνω από 3 εκατ. βιογραφικά τον χρόνο ενώ προσλαμβάνει 7.000 άτομα, δηλαδή το 0,2% της εταιρείας.
Αλλά ακόμα και αν κάποιος είναι τυχερός και το βιογραφικό του "γυαλίσει" στους υπεύθυνους της Google, στη συνέχεια θα έχει να περάσει κάποια από τα πιο δύσκολα τεστ που υπάρχουν.
Σύμφωνα με το Quartz το πρωτόκολλο για την πρόσληψη υπαλλήλων είναι συγκεκριμένο και κάθε υπεύθυνος της Google ξέρει ακριβώς τι ζητάει, όπως γενικές γνώσεις, ηγετική φυσιογνωμία, γνώση της εταιρείας και φυσικά του ρόλου του.
Ωστόσο, η Google λαμβάνει επίσης μέτρα για να "ξεψαχνίσει" σε διάφορες συναντήσεις τους υποψήφιους, ώστε να ξέρει ακριβώς τις ικανότητες ενός υποψηφίου.
Ακόμα και αν ένας συνεντευξιαζόμενος περάσει τα πρώτα τεστ, μετά έχει να προσπεράσει και την ειδική επιτροπή ελέγχου των προσλήψεων, για την οποία έχει αναφέρει σε βιβλίο του ο πρώην CEO της εταιρείας, Eric Schmidt.
Η σχέση αιτήσεων για μία θέση εργασίας και των προσλήψεων στην Google είναι μικρότερος από τις αιτήσεις που γίνονται δεκτές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard και Yale. Με λίγα λόγια πιο εύκολο είναι να μπεις στο Harvard από ότι στην Google.
Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν πως κάποιος δεν πρέπει να κυνηγήσει το όνειρό του.

Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου