Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΟΓΑ: υποβολή αιτήσεων για βοήθημα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες

Picture 0 for ΟΓΑ: υποβολή αιτήσεων για βοήθημα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες
Ξεκινά τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών
βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας και οι αιτήσεις γίνονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:
  • Να είναι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
  • Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό μεγαλύτερο των 450 ατόμων ως κριτήριο επιλογής καθορίστηκε η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου