Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Συλλόγος “Αρτέμιδος Ανάβασις” - “Νεράϊδα πάνω στο Έλατο”


10 Δεκεμβρίου 2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου “Αρτέμιδος Ανάβασις”, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 7/12, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου
“Χρήστος Μπέκας” στα Σπάτα, το παιδικό παραμύθι “Νεράϊδα πάνω στο Έλατο” σε διασκευή και σκηνοθεσία Σίσσυς Πέττα
Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Γεωργία Μπανάκα – Φουσέκη ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση, ανάμεσα στους οποίους ήταν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ο.Π.Π.Π. “Ο Ξενοφών” κ.κ. Ιωάννα Μωραίτη και Ανδρέας Γλαβάς αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Σωτήρης Γιαννάτος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Αρτέμιδος κ. Μάνος Κατσής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Ζήση και Γρηγόρης Γερακόπουλος καθώς και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αρτέμιδος κυρίες Αγγελική Βασιλάκη και Δήμητρα Σαρρή.

Την παράσταση προλόγισε η σκηνοθέτιδα, αναφερόμενη στην αρχική σκέψη που την προέτρεψε στην πραγματοποίηση αυτής της δημιουργίας. Αναφέρθηκε στους συντελεστές που βοήθησαν ώστε αυτό το παραμύθι να γίνει πραγματικότητα. 
Δεν παρέλειψε να τονίσει πως το συγκεκριμένο παραμύθι ήτανε μία ιδέα προσφοράς από μέρους του Συλλόγου «Αρτέμιδος Ανάβασις» για τα μικρά παιδιά της πόλης μας για τις εορταστικές μέρες που θα ακολουθήσουν, ενώ η επιλογή του έγινε από τα ίδια τα παιδιά της. Ολοκληρώνοντας η κυρία Πέττα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, αναφερόμενη στην πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας χορού κυρίας Μαρίας Συμιγδαλά που βοηθήθησε σκηνοθετικά, επιμελήθηκε τις μουσικές και χορογράφισε όλα τα παιδάκια, στις καταπληκτικές σκηνογραφίες που επιμελήθηκε η κυρία Δήμητρα Παππά καθώς και τα εντυπωσιακά κουστούμια, ραμμένα απο την Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου, που ανταποκρινόντουσαν στο εορταστικό παραμυθένιο ύφος της παράστασης, μεταδίδοντας την μαγεία στους θεατές. Η παρέμβαση των τραγουδιών απο την Τζο Τριανταφυλλοπούλου ήτανε μιά ευχάριστη και δροσερή νότα για το κοινό που συμπλήρωσε την εικόνα της παράστασης, βοηθώντας όλους μας να ταξιδέψουμε σ’ έναν νεραϊδόκοσμο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κοπέλες που βοήθησαν στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις: Μαρία Μαρινάκη και Καλλιόπη Σαμαντά αντίστοιχα, την επιμέλεια προσκλήσεων και αφισών απο τον Γιώργο Ζώτο, την επιμέλεια του προγράμματος απο την Δήμητρα Παππά, την δημιουργία και προβολή διαφανειών απο την Κατερίνα Ταρλή, την διάθεση του studio ηχογράφισης απο τον Νίκο Καφετζή, την επιμέλεια φωτισμού από τον Κυριάκο Σαββόγλου, καθώς και την διαχείρηση του ήχου απο την Κυβέλη Ζώτου και τον Κυριάκο Σαββόγλου.

Τα 20 παιδάκια που ερμήνευσαν τους ρόλους τους σαν νεράϊδες, αστεράκια, καλικατζαράκια & εγγονάκια ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό και εξέπληξαν με τις ερμηνείες τους. Αναλυτικά τις νεράϊδες αποτελούσαν οι: Αδάμη Σοφία,Ελευθεροπούλου Ιωάννα,Καραγιαννάκη Κωνσταντίνα, Μουντή Ειρήνη, Πετράκη Ελένη και Τσιλάλογλου Ευαγγελίνα. Τα αστεράκια της παράστασης ερμήνευσαν οι: Διαγγελάκης Βασίλης, Κολώνα Μαρκέλα, Μπατιστάκη Θεοδώρα, Τριανταφύλλου Παναγιώτα, Τριανταφύλλου Σταύρος, Τσαλίκη Μαρία και Χαλάτση Μελίνα. Τα καλικατζαράκια ήσαν οι: Θανασιάς ΔημήτρηςΜπατιστάκης Φίλιππος-Εμμανουήλ, Νικολακόπουλος Κωνσταντίνος και Τσιγάλογλου Μυρτώ-Αντιγόνη. Στη ζεστή γωνιά στο τζάκι, την γιαγιά παρίστανε η Βιβή Χούντα, τον παππού ο Βαγγέλης Καφετζής και τα δύο εγγονάκια ήταν η Τρούσα Σπυριδούλα και ο Καλημούκος Κωσταντής. Τον ρόλο του Ουρανού ερμήνευσε ο Νίκος Καφετζής, ενώ στο Πνεύμα των Χριστουγέννων ήτανε η Κλήμη Δήμητρα. Την αφήγηση του έργου ακούσαμε απο την Τζένη Πέττα. Όλα τα παιδάκια ηλικίας απο 4-10 ετών, εντυπωσίασαν το κοινό με τον συντονισμό, τον επαγγελματισμό και την συνέπειά τους. Στο τέλος της παράστασης, στο φουαγιέ του θεάτρου, η κυρία Ζέτα Τουτουδάκη μεταμφιεσμένη σ’ έναν πολύ αληθοφανή, χαμογελαστό και καλόκαρδο Άη – Βασίλη, μοίραζε στους θεατές και στα παιδάκια κουλουράκια και κουραμπιέδες, ολοκληρώνοντας έτσι το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Σκοπός της παράστασης ήταν η προσφορά μιας ευχάριστης γιορτινής νότας στα παιδάκια της πόλης μας, πράγμα που επετεύχθη με επιτυχία, μιας και ζητήθηκε να επαναληφθεί η παράσταση και για τα παιδιά των εργαζομένων στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος στις 20 Δεκεμβρίου 2014, καθώς και σε άλλους δήμους.

Ο Σύλλογος “Αρτέμιδος Ανάβασις”, παρ’ ότι λειτουργούσε σαν μια απλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, με το σκεπτικό του εθελοντισμού που παράλληλα προάγει πολιτισμό, προσφάτως συστάθηκε επίσημα και σαν Σύλλογος, ο οποίος υπόσχεται να συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά στην πόλη μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειές μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε και να συμμετέχουμε με ποικίλες δραστηριότητες, τις οποίες όλοι έχουμε ανάγκη να βιώνουμε.

Εκ μέρους του Συλλόγου,

Κατερίνα Ταρλή
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου