Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Που πήγαν τα λεφτά των Σχολείων;

του Παναγιώτη Σκάντζικα
Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε την κατάσταση των σχολικών κτιρίων τόσο στα Σπάτα, αλλά κυρίως στην Αρτέμιδα. Κτίρια ακατάλληλα, αίθουσες Προκάτ ή Containers, προαύλειοι
χώροι περιορισμένοι, υπεράριθμοι μαθητές, συνεχώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα εκπαίδευσης, διαρκώς μειούμενη δαπάνη του κράτους και άλλα πολλά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα…

Και μέσα σε όλα αυτά τι ανακαλύψαμε εσχάτως;
Ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (κ. Γεωργάκης Αν., κ. Ζήση Μ., κ. Κουλοχέρης Γ. & κ. Τούντας Αν.) προεδρευομένης του τότε Δημάρχου Κου Χρ. Μάρκου, τον Φεβρουάριο του 2012 αποφάσισε να αυξηθεί ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χωρων (Φ.Η.Χ.) στην περιοχή της Αρτέμιδας κατά 25%, να πάει δηλαδή στα 0,33 ευρώ/τ.μ. «προκειμένου το ανάλογο ποσό να διατεθεί για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων» (αρ. απόφασης 53/2012). Από τότε και έως σήμερα τα σχολεία δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα, τα οποία οι κάτοικοι της Αρτέμιδας καταβάλουν υποχρεωτικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εδώ και δυόμισι χρόνια!!!

Σε επίμονες οχλήσεις τόσο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, όσο και της ΑΝΑΣΣΑ, σε όλους τους εμπλεκόμενους (Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο, Επιτροπή Διαβούλευσης, Επιτροπές Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Δημοτικό Συμβούλιο) τελικά η απάντηση δόθηκε από την Κα Ζήση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/11/2014, η οποία ουσιαστικά είπε ότι η Περιφέρεια είχε μπλοκάρει τις επιχορηγήσεις των Δήμων προς τις Σχολικές Επιτροπές μέχρι το τέλος του 2014, για αυτό και τα σχολεία θα πάρουν κάποια λεφτά τώρα και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Τα χρήματα όμως ο Δήμος τα πήρε από τους πολίτες!!! Κι όχι μόνο τα πήρε δυόμισυ χρόνια τώρα, αλλά στην ίδια συνεδρίαση (13/11/2014) αποφασίστηκε από την διοικούσα τον Δήμο Παράταξη και αύξηση του (Φ.Η.Χ.) κατά 17% ώστε να πάει πια στα 0,40 ευρώ/τ.μ.!!!

Και αν νομίζετε αγαπητοί συμπολίτες ότι μιλάμε για μικροποσά, υπολογίζεται το συνολικό ετήσιο έσοδο για την Αρτέμιδα από τον Φ.Η.Χ. (με τιμή μονάδος 0,33/τ.μ.) σε περίπου 770.000 ευρώ, άρα το 25% είναι περίπου 190.000 ευρώ. ΕΤΗΣΙΩΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ!!! Άρα για δυόμισυ χρόνια συν το 2015 που έρχεται, πόσα;;;

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι/ες του Δημοτικοί Σύμβουλοι & Μέλη των Επιτροπών, πείτε ξεκάθαρα: Θα δώσετε τα χρήματα ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΗΔΗ (και αυτά που θα είσπράξετε το 2015) στα σχολεία ή όχι; Και πότε; Τα σχολεία μας τα χρειάζονται!!!
ΥΓ: Κι αν όχι (γιατί δεν το επιτρέπει η Περιφέρεια ή δεν ξέρω ποιος άλλος) μήπως θα έπρεπε να επιστραφούν στους πολίτες ως αδικαιολογήτως χρεωσθέντα;
Παναγιώτης Σκάντζικας
Αντιπρόεδρος Ένωσης Συλλόγων
Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων - Αρτέμιδας


10 σχόλια:

  1. στον παιδικό σταθμό πότε θα πάρουν τα παιδιά επιτέλους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον οταν γινεται παρεμβαση για τετοια θεματα πρεπει να εισαστε πληρως ενημερωμενοι για μην κανετε σοβαρα λαθη.Ιδιαιτερα οταν αυτη ειναι η πρωτη δημοσια παρεμβαση καποιου. Τα ποσα που αναφερονται ειναι ανακριβη για το ποσο που δικαιουνται τα σχολια ειναι το 25% επι του ποσοστου αυξησης και οχι επι του συνολου του εισπραχθεντος ποσου. Τα λεφτα τα εχει δεσμευσει η Περιφερεια εξ αρχης καθως τυπικα τα σχολεια χρηματοδοτουνται απο ΚΑΠ και ΣΑΤΑ. Τωρα η νεα διοικηση της Περιφερειας του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογη την αποδοσης τους παρεχοντας καλυψη. Η ΑΝΑΣΣΑ ποτε δεν παρενεβει για το θεμα τοτε και λογικο ειναι δεν υπηρχε σαν παραταξη πως παρενεβει? Μονο απο την παραταξη του Κασιμη υπηρχαν συνεχεις παρεμβασεις. Η Ραφτοπουλου σαν μεμονωμενη συμβουλος ουτε που ασχοληθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΧΑΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ "ΘΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΕΜΕΙΣ"...ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΠΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΗ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΤΙΧΩΣ..Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ...ΑΑΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ...ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΙΑΧΤΕ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΑΦΑΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ( θα μου πειτε πια απο ολες αλλα τελος παντων) ΓΕΝΙΚΑ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2015 ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ 60 ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΒΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΕΛΕΞΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΣΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΧΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΑΠΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς "Ανωνυμος 11:54": 1) Παρακαλώ βρείτε, δείτε και διαβάστε πολύ καλά τη συγκεκριμένη απόφαση (53/2012) Πουθενά δεν αναφέρεται ότι το ποσοστό του 25% πάει επί της αυξήσεως. Αντιθέτως αναφέρει ότι όλη η αύξηση του 25% αφορά τις "αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων". 2) Οι παρεμβάσεις της ΑΝΑΣΣΑ έγιναν στα Δημοτικά Συμβούλια του 2014 (Οκτώβριο - Νοέμβριο) και κατόπιν ενημέρωσής της από μέλος της Ένωση Γονέων για το θέμα.
    Κι ένα γενικότερο σχόλιο προς άρση παρεξηγήσεων: δεν τίθεται θέμα σκανδάλου και ότι καποιοι έβαλαν λεφτά στις τσέπες. Τα λεφτά δεν τα πήρε καποιος συγκεκριμένα. Ο Δήμος τα είσέπραξε. Το θέμα είναι πολύ απλό: Τα λεφτά εισπράχθησαν για τις ανάγκες των σχολείων αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν εκεί. Καλύφθηκαν άλλες ανάγκες... Δεν θεωρώ ότι ότι καποιος τα έφαγε. Δεν τα πήρε κάποιος. Απλά δεν πήγαν εκεί που προορίζονταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι καλο να επιμενουμε εαν δεν ξερουμε το 25% απο την αυξηση των τελων δηλαδη εαν τα τελη αυξηθηκαν 10% το 2.5% παει για τα σχολεια. Το θεμα αυτο ειχε τεθει το 2012 και το 2013 και ειχε εξηγηθει οτι υπαρχει κολημα και δεν μπορουσαν να αποδοθουν τα λεφτα. Το κολημα αυτο ηταν για ολους του δημους της Ελλαδας. Ρωτηστε την αρχηγο σας ηταν τοτε δημοτικη συμβουλος πρεπει να ξερει η παραταξη του Κασιμη ειχε ανοιξη το θεμα με τις χρηματοδοτησεις. Αν η ενωση το θυμιθηκε το τελος 2014 λαθος. Παντως εαν θυμαμαι καλα το ειχε θεσει και ο Τσακος απο την ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα ότι αν δεν ξέρουμε δεν είναι καλό να επιμένουμε... Για αυτό και σας παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα της υπ' αριθ. 05/28-02-2012 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας Αριθμός Απόφασης 053/2012:
    Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προτείνεται για το οικονομικό έτος 2012, η επιβολή των συντελεστών Φ.Η.Χ. να καθοριστεί ως εξής:
    Για την δημοτική ενότητα Αρτέμιδος σε 0,26 €/τμ ετησίως για τους στεγασμένους χώρους και στο ήμισυ ήτοι σε 0,13 €/τμ ετησίως για τους μη στεγασμένους χώρους, δεδομένου ότι κατ'έτος αύξηση δε δύναται να υπερβεί ποσοστό 20% του ισχύοντος συντελεστή. Επιπλέον ο προτεινόμενος συντελεστής να αυξηθεί κατά 25% προκειμένου το ανάλογο ποσό να διατεθεί για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, ήτοι ο τελικός συντελεστής να διαμορφωθεί στο ποσό των 0,33€/τμ για τους στεγασμένους χώρους και σε ποσό 0,17 €/τμ ετησίως για τους μη στεγασμένους χώρους.
    Υπάρχει και ολόκληρη η απόφαση στο διαδίκτυο αν θέλετε να την δείτε... Ή αν αυτό σας είναι δύσκολο, επικοινωνήστε μαζί μου να σας την στείλω.
    Ναι, κι ο Θύμιος το είχε θέσει και γενικότερα η Ένωση δεν το θυμήθηκε το 2014. Απλά το τελευταίο χρόνο έχουμε εντείνει τις προσπάθειες ώστε αυτά τα λεφτά να αποδωθούν στα σχολεία, τα οποία και τα δικαιούνται. Κακό είναι αυτο;
    ΥΓ. κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσουμε τις πολιτικές σκοπιμότητες από τις πραγματικές και εύλογες απαιτήσεις των πολιτών. Για αυτό τα περί αρχηγού μου τα θεωρώ ανάξια σχολίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτον την αποφαση αυτη την εχω απο το 2012 και την εχω μελετησει. Ειναι 25% επι της αυξησεως το ποσο και δεν το ξερω γιατι διαβασα μια καγραμμενη για αυτο και μη κατανοητη για τους μη γνωριζοντες δημοσια λογιστικα αποφαση. Ειναι λογικο οτι ο δεν αυξανουμε 20% κατι και μετα το συνολικο ποσο αλλο 25% και απο αυτο που προκυπτει το 25% ειναι των σχολειων. Πολιτικη τοποθετηση εκανε ο υπογραφων την αναρτηση αναφεροντας δημοτικη παραταξη που δηθεν τρεχει το θεμα που μολις το 2014 ανεφερε το θεμα εμεις απλως του υπενθυμισαμε οτι απο το 2010 η αρχηγος αυτης της παραταξης ηταν στο δημοτικο συμβουλιο και δεν τοποθετηθηκε ποτε για την χρηματοδοτηση των σχολειων. Το σιγουρα ακομψο ειναι να υπογραφει σαν αντιπροεδρος της ενωσης ενω κανει πολιτικη παρεμβαση σαν μελος παραταξης. Τελικα ειναι κειμενο της ενωσης που υπογραφη ο αντιπροεδρος της ειναι πολιτικη τοποθετηση για το θεμα μελους κια υποψηφιου της ΑΝΑΣΣΑΣ ειναι προσωπικη καθαρα αποψη? Αυτα για πολιτικες σκοπιμοτητες ή ευλογες απαιτησεις πολιτων. Το θεμα τρεχει απο το αρχες του 2012 και καποιοι το θυμηθηκαν μολις τελη του 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και επειδη καποιοι ανθρωποι αγνοωντας τα δημοσια λογιστικα μπορει να μπερδευονται απο μια κακογραμμενη αποφαση τους επισυναπτω την σχετικη νομοθεσια και το εδαφιο του νομου που το αναφερει Σύμφωνα δε με την παρ.6 β του άρθρο 113 του Ν.1892/90 (ΦΕΚ 101/Α) «ο φόρος των ηλεκτροδοτούμενων χώρων, όπως διαμορφώνεται εκάστοτε, μπορεί να προσαυξάνεται με απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, περαιτέρω μέχρι 25% προκειμένου το πρόσθετο αυτό ποσό να διατίθεται αποκλειστικά για ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων.
    Επομενως το 20% μπορει να γινει αυξηση εως 25% με το επιπλεον 5% δηλαδη το 25% της αυξησεως να πηγαινει για τα σχολεια. Ετσι για την ιστορια του θεματος και να μην περιμενουμε να βρεξει λεφτα σαν τα 300000 ευρω που ειχε εγραψει ο πρωην δημαρχος στον προυπολογισμο δηθεν για συντηρηση σχολειων. Τα λεφτα απο τα ΚΑΠ και ΣΑΤΑ ειναι οριακα αλλα καλυπτουν ενα μεγαλο μερος των απαιτησεων. Στην ενωση υπαρχουν ατομα που τα γνωριζουν λεπτομερως τα θεματα αυτα καλο ειναι να μιλατε μεταξυ σας γιατι καμια φορα η ενημερωση απο τις δημοτικες παραταξεις ειναι λαθος και ελειπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φοβερο της αποφασης ειναι οτι γυρισε πιαω γιατι θεωρηθηκαν παρατυπες οι μειωσεις για τους πολυτεκνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) "δημόσια λογιστικά": δεν μιλάμε για κάτι τετοιο, αλλά για απλή αριθμητική 6ης Δημοτικού. Συντελεστής ΦΗΧ 2011= 0,22 ευρώ. Αυξηση 20% για το 2012 που είναι και το μέγιστο επιτρεπόμενο, ήτοι σε 0,264. Επιπλέον αύξηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων κατά 25%, ήτοι σε 0,33 ευρώ. Αυτό έγινε!!! Τόσο απλά μαθηματικά...
    2) "κακογραμμένη απόφαση": Υπάρχουν πολλές τέτοιες κακογραμμένες αποφάσεις;;; Τι αφορούν;;;; Και στο κάτω κάτω, ισχύει ότι εγράφη! κι όχι τι είχαμε στο μυαλό μας, ή θέλαμε να περάσουμε... Scripta manent!!!
    3) Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι τα λεφτά των ΚΑΠ & ΣΑΤΑ είναι λίγα και οι διοικούντες προσπαθούν να καλύψουν τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες με αυτά. Δεν είναι λοιπόν άδικο, χρήματα για τα σχολεία να μπαλώνουν άλλες τρύπες;
    4) Θα ξανασυμφωνήσω μαζί σας ότι η επιστροφή της απόφασης για τις μειώσεις στους πολύτεκνους ήταν τουλάχιστον τραγική...
    5) Για να το ξεκαθαρίσω οριστικά: το ανωτέρω κείμενο αποτελεί μια αποκλειστικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου θέση και δεν εκφράζει συνολικά ούτε την Ένωση, ούτε την ΑΝΑΣΣΑ, ούτε κανέναν άλλον... Εξ ου και δεν αναφέρω πουθενά κατι σαν "Εκ του ΔΣ" ή ότι εμπροσωπώ την Δημοτική παράταξη. Η Ένωση ανεφέρθει γιατι πολλάκις έχει ρωτήσει τους Διοικούντες (τέως και νυν), η δε ΑΝΑΣΣΑ γιατι έκανε ερώτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβρη. Και Μηχανολόγος Μηχανικός είμαι. Μήπως θα 'πρεπε να να εκφράζω και αυτούς; Αλήθεια, εσεις που υπογράφετε ως "Ανώνυμος" ποιους εκφράζετε; Μήπως τους "Anonymous"; Κάπου αναφέρετε τη λέξη "εμείς". Ποιοι είστε οι "ΕΣΕΙΣ"; Γιατι εγώ είμαι εγώ! Και κανένας άλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου