Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - Φαίνεται ότι υπάρχει και θεός!

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - Φαίνεται ότι υπάρχει και θεός!
Φαίνεται ότι υπάρχει και θεός Αξιότιμε Κύριε Τολέρη, που βλέπει με πιο καθαρή μάτια τα πράγματα. Με άλλα λόγια ο θεός
Commission λέει ότι τα λεφτά ΜΑΣ - ΣΑΣ τα δώσαμε για να κατασκευάσετε έργο προστασίας του περιβάλλοντος τηρώντας την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία και ΟΧΙ για να τα απορροφήσετε κάνοντας πάρτι σε βάρος του περιβάλλοντος. Επίσης η ΕΕ φαίνεται ότι δίνει την αξία που αναλογεί στην ΠΒΠ της ΕΥΕΠ και στα ευρήματα της αυτοψίας και πετάει στο καλάθι τις πληρωμένες και και υπόδειξη γνωματεύσεις περί ρεμάτων και τα γνωστά παραμύθια του ΥΠΕΚΑ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ περί προτύπου έργου (state of art) κατά τον προϊστάμενο της σημερινής ΔΙΠΑ.




Να δούμε τώρα πως θα επιστραφεί η κοινοτική συνδρομή των 12 εκατομμυρίων και εάν θα αναζητηθούν ευθύνες και από ποιους αστέρες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και του ΥΠΕΚΑ/ ΥΠΑΠΕΝ. Αυτούς που με ιδιαίτερο ζήλο έσπρωχναν ένα έργο καθόλα παράνομο και προδήλως αντίθετο στις απαιτήσεις της ΕΕ και της νομοθεσίας προεξοφλώντας ότι θα απορροφήσουν επιτυχώς και αυτά τα εκατομμύρια προς μεγάλη ικανοποίηση των μελετητών και των εργολάβων και των αποδεκτών της ευγνωμοσύνης τους στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και το ΥΠΕΚΑ/ΥΠΕΚΑ.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που όπου ξενοδόχος βάλε τοπική κοινωνία βάλε κ.ΔΑΜΑΣΚΟ βάλε πρώην γενικός ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ.
Ελπίζω βέβαια να μην στραφεί εναντίον ΤΟΥΣ/ΜΑΣ η σημερινή περιφερειακή διοίκηση και επιδιώξει να καταλογιστεί στους ξενοδόχους η προς ανάκτηση συνδρομή.
Μήπως η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως επιχείρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών εκθέτοντας προκλητικά τις προεκλογικές θέσεις τις κας ΔΟΥΡΟΥ να σκεφτεί σοβαρά μια έντιμη υποχώρηση έστω και την ύστατη στιγμή ακυρώνοντας και το έργο του ΧΥΤΑ ?? Ούτως η άλλως και να ολοκληρωθεί με εθνικός πόρους δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ. Ως ΧΥΤΥ δεν μπορεί να λειτουργήσει εκ των πραγμάτων μιας και δεν υπάρχει καμία υποδομή διαλογής στην πηγή και μηχανικής διαλογής των υπολοίπων σύμμεικτων ώστε να προκύπτει ένα υπόλειμμα 20-30 τοις εκατό που θα οδηγείται στο ΧΥΤΥ για ταφή, πόσο μάλιστα ΟΤΑΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΕΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ.

Οι Σύντροφοι δεν είναι κακό να παραδεχτούν ότι όλα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν λάθος με το μάτι να κοιτάζει λαίμαργα στο "νταβά" με τα "κουλούρια" δηλαδή τον ευρωπαϊκό κορβανά. Για την ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος ποιος νοιάστηκε η σκοτίστηκε επί το Ελληνικότερον. Όσοι λοιπόν έσπειραν ανέμους θερίζουν τώρα θύελλες. Αντί να ψάχνουμε πως θα δικαιολογήσουμε και πως θα ανακόψουμε την ανάκτηση των 12 εκατομμυρίων από την ΕΕ να αναζητήσουμε και να καταλογίσουμε μήπως ευθύνες ????

Διαφορετικά θα μας έρθει σύντομα και άλλος λογαριασμός αυτός της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ. Αυτό το λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουν μόνο οι κάτοικοι της Στενής περιοχής γύρω από το ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ δηλαδή το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ και το Σέσι Θα τον πληρώσει ολόκληρη η Αττική αλλά και ΟΛΗ η Ελλάδα για παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Καιρός να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Οι "κουτόφραγκοι" δεν είναι τόσο "κουτόφραγκοι" για να χρηματοδοτούν ψεύτοεργα για χάρη των μελετητοεργολαβων.
Ούτε μπορούμε να τους δουλεύουμε για πάντα με μακέτες και κατά παραγγελία γνωματεύσεις. Ήρθαν και είδαν αυτά τα πρότυπα έργα.
Ζήτησαν σεβασμό και ανεξαρτησία για να εκφραστούν οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ.
Όλα τα άλλα ωραία λόγια και κατασκευασμένα έγγραφα και μελέτες τα αγνόησαν σε αντίθεση με ότι έπραξαν οι εγχώριες ανεξάρτητες αρχές της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Ποτέ δεν είναι αργά να παραδεχθούμε ότι όλα πήγαν στραβά και να προσπαθήσουμε να μην το επαναλάβουμε. Επίσης να τρέξουμε να δρομολογήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να μη γίνουμε Τρίπολη και Πύργος ΗΛΕΙΑΣ προκειμένου να δικαιολογήσουμε ποσό αναγκαίο ήταν ο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ! ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΔΑ/ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΠΗΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΣΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΑ ΚΟΝΙΔΕΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ...και τρεις-τεςςερις χιλιάδες άλλοι ΧΑΔΑ ΧΥΤΑ???? Σε όλη την επικράτεια.
Γιατί στην περίπτωση των ΧΑΔΑ της χώρας παρουσιάζαμε και παρουσιάζουμε το πρόβλημα μας ως μοσχοκυδωνο και θεωρούσαμε ότι κοροϊδεύουμε τους κουτόφραγκους με αποτέλεσμα να σπαταλήσουμε τη συνδρομή της ΕΕ και Εθνικούς μας πόρους σε εργολάβους και οι αντιμισθίες τους στη δημόσια διοίκηση να κονομήσουν και στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα έμεινε η βρωμια η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η σπατάλη και απαξίωση πολύτιμων φυσικών πόρων.
Επιτέλους να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Ας δούμε το στραπάτσο αυτό ως ευκαιρία να μην αναπαράγουμε τα ίδια λάθη στη διαχείριση των σκουπιδιών. Ας κάνουμε την επώδυνη αλλα σωτηρία στροφή. Έστω και τώρα Μπορεί να προλάβουμε και να μην κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική τον ερχόμενο Αύγουστο Σεπτέμβριο και να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την δήθεν προσωρινή λειτουργία του ώριμου ΧΥΤΑ Γραμματικού!

Ύστατη έκκληση προς υπουργό ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ υπουργό ΠΑΠΕΝ προς περιφερειάρχη ΑΤΤΙΚΗΣ και πρωθυπουργό.
Δείτε κατάματα τα εγκληματικά λάθη. Δείτε την επερχόμενη θύελλα και καταστροφή. Δείτε τι γίνεται στην Πελοπόννησο στον Πύργο και την Τρίπολη στη Μαυροράχη στο ΤΕΜΠΛΟΝΙ στο σκοπό Ζακύνθου στο ΚΙΑΤΟ στη Λαμία στη ΛΕΙΒΑΔΙΑ στη Χαλκίδα. Η καταιγίδα έρχεται στην Αττική. Δείτε τα σύννεφα. Η φυλή καταρρέει.
Γρηγορείτε!! Μην αλληθωρίζετε προς αυτούς που πουλάνε ομπρέλες! Δεν αντιμετωπίζετε ο τυφώνας με ομπρέλα!
Ποσά δέματα σκουπιδιών θα στοιβάξετε και για ποσά χρόνια ακόμη?? Στο τέλος τι θα τα κάνετε; Δεν θα απαλλαγείτε από την υποχρέωση να τα διαχειριστείτε είτε με καύση είτε με ταφή. Γιατί άλλη διαχείριση δεν παίρνουν τα δέματα. Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο αλληθωρίζοντας προς τους πρόθυμους εργολάβους μεταφοράς προς άγνωστη κατεύθυνση.
Πιάστε τον ταύρο των σκουπιδιών από τα ΚΕΡΑΤΑ. Τα ΚΕΡΑΤΑ βρίσκονται όχι στο κεφάλι άλλα στη βάση στο σημείο παραγωγής και ακόμη πιο πριν στην πρόληψη.

Κα ΔΟΥΡΟΥ θυμηθείτε και τιμήστε όσα λέγατε προεκλογικά.
Εάν αλλάξατε γνώμη και έχετε πεισθεί από τις επιλογές και τα πειραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ άλλα και τις επιδόσεις της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πείτε το δημόσια για να το μάθουμε και εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι. Όταν η Αττική θα πνιγεί στο σκουπίδι όπως η Τρίπολη και ο Πύργος μην πείτε ότι δεν ήταν αναμενόμενο η ότι είναι έκτακτη κατάσταση. Έκτακτη κατάσταση είναι ο σεισμός και το τσουνάμι δεν είναι ο χειμώνας που ξέρουμε ακριβώς ποτέ έρχεται.!

Αυτά ως έμπνευση από το έγγραφο για το οικονομικό κλείσιμο του έργου με επιστροφή της χρηματοδότησης της ΕΕ.


Αλήθεια έχουν να πουν κάτι στο πρώην ΥΠΕΚΑ τωρινό ΥΠΑΠΕΝ και συγκεκριμένα στη ΕΥΠΕ/ΔΙΠΑ στην ΕΓΥ και στην ΕΥΕΠ/ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ για την Πράξη βεβαίωσης παράβασης του πρώην ΓΕΝΙΚΟΥ επιθεωρητή? Αυτοί που πίεζαν να μην εκδοθεί γιατί θα συνεπάγονταν ευθύνη του ΥΠΕΚΑ για δημιουργία πλάνης περί τα πράγματα στο ΣτΕ?? Αυτοί που παρήγγειλαν ΤΕΧΝΙΚΗ έκθεση στο ΕΜΠ ?? Αυτοί που εξέδωσαν γνωμάτευση περί ασήμαντου ρέματος?? Αυτοί που υπέγραψαν με επιφύλαξη τις παραβάσεις και έσπευσαν να τις κουρέψουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές?? Και μην απαντήσετε ότι ο πρώην Γενικός ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ κάρφωσε τη χώρα του στην ΕΕ. Νομίζω ότι αυτός τίμησε το όρκο του ακολούθησε τους κανόνες της επιστήμης και τις επιταγές του νόμου. Και οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής αναφορών της ΕΕ έδωσαν βάση σε όσα είδαν με τα μάτια τους και όσα τεκμηριωμένα απόλυτα έγραψε ο πρώην Γενικός. Τις αμπελοφιλοσοφίες και τις κατά παραγγελία γνωματεύσεις περί αγαθών κοιλαδων και ασήμαντων ρεμάτων τους έδωσαν τόση σημασία και αξία όση πραγματικά είχαν! Τις πήρε το ασήμαντο ρέμα!

ΚΚ
Πρωθυπουργέ
Υπουργοί περιβάλλοντος
ΓΕΔΔ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Δικαστές ΣτΕ

Μήπως είναι ώρα να αναψηλαφηθεί η υπόθεση μελέτης σχεδιασμού αδειοδότησης και κατασκευής ΧΥΤΑ Γραμματικού και να αναζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων πολιτικών αιρετών και υπαλλήλων??
Ως πότε ο Έλληνας θα πληρώνει τις λαθεμένες επιλογές και τις μπίζνες τους ??
Μήπως είναι η ευκαιρία για να μην επαναληφθεί το σενάριο στην Αττική την Πελοπόννησο και όπου άλλου τρέχουν έργα διαχείρισης.

ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ.
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.
ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.






ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου