Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων
Οι λαθρέμποροι ομολόγησαν ότι θα παρέδιδαν τα λαθραία τσιγάρα σε έναν 48χρονο από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
Την πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς, πριν από δυόμισι μήνες, τη γλίτωσε ο 37χρονος λαθρέμπορος που εισήγαγε μαζί με τρεις συνεργούς του χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων από τα Σκόπια. Τώρα, όμως, συνελήφθη μαζί τους επ’ αυτοφώρω!




Άνδρες της Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς τον είδαν να προπορεύεται με το αυτοκίνητό του από ένα άλλο με επιβάτες έναν 24χρονο και έναν 36χρονο στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ. και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Στο δεύτερο αυτοκίνητο βρήκαν 6.509 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μία… θερμική κάμερα με την οποία παρακολουθούσαν αν υπήρχε μπλόκο της Αστυνομίας στη διαδρομή τους! Ακόμη, κατασχέθηκαν τα οχήματα οχήματα του 37χρονου και του 36χρονου, ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης λαθραίων εμπορευμάτων και επτά κινητά.

Οι λαθρέμποροι ομολόγησαν ότι θα παρέδιδαν τα λαθραία τσιγάρα σε έναν 48χρονο από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης που θα τα διέθετε στην ελληνική επικράτεια κι έτσι συνελήφθη και αυτός. Στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 2.009 λαθραία πακέτα, ενώ κατασχέθηκαν και 950 ευρώ ως προερχόμενα από το λαθρεμπόριο. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς και ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία.

Ο 37χρονος κατηγορείται και για ψευδορκία, καθώς στις 10 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων κλοπή του οχήματός του που δήθεν είχε μείνει από βλάβη κοντά στον ποταμό Αξιό, αλλά αποδείχθηκε ότι το είχε εγκαταλείψει το προηγούμενο βράδυ σε μια αγροτική οδό δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων όταν είδε αστυνομικούς να του κάνουν σήμα για έλεγχο! Μέσα, είχαν βρεθεί τότε 9.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.


Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου