Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες που εισέβαλαν στη Βουλή

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες που εισέβαλαν στη Βουλή
Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες που είχαν προχωρήσει σε εισβολή στο προαύλιο της Βουλής.
Θυμίζουμε ότι ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έκανε έφοδο λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στο κτίριο της Βουλής. Η ομάδα, αποτελούμενη από 20 -25 άτομα μπήκε μέσα στο χώρο του κτιρίου της Βουλής, άνοιξε ένα πανό και φώναζε συνθήματα.




Σύμφωνα με τα συνθήματα στο πανό, οι διαδηλωτές ζητούσαν μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου "τρομονόμου" και των φυλακών τύπου Γ.

Στην συνέχεια έμειναν για λίγα λεπτά στο περιστύλιο με το πανό ανοικτό και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια ένταση.
Η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές για το περιστατικό.
Προκλητική και ακατανόητη η εισβολή στη Βουλή, λέει η κυβέρνηση
"Προκλητική και ακατανόητη" χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την σημερινή εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή. "Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε" ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Όπως είπε, "η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος" πρόσθεσε ότι "το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση" και έθεσε το ερώτημα "ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;".
"Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης" κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά:
"Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο".
Καραγκούνης: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;
Για "ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής.
Η δήλωση του κ. Καραγκούνη έχει ως εξής: "Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;".
Δένδιας: Προκλητικό αυτό που έγινε
Να προασπίσει την έννομη τάξη, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
"Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012" ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Δριβελέγκας: Να παραιτηθεί ο Πανούσης
Tην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε πριν λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.
"Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία" είπε ο κ. Δριβελέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου