Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"Μια φορά κι ένα καιρό..." - Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος

Πρώτη Δημοσίευση: 21/08/2015
"Μια φορά κι ένα καιρό..." - Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος
Κάποτε σ' ένα απομακρυσμένο χωριό της Αττικής, εκατομμύρια χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τον πολιτισμό, γεννήθηκε ένα μαυριδερό αγοράκι με πολλά προβλήματα.
Βρέθηκε ένα πονόψυχο ζευγάρι, το μάζεψε και του προσέφεραν όλα όσα μπορούσαν. 
Αυτό το παιδάκι, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που είχε, ήταν και είναι η τεμπελιά του.




Το ότι είναι βλάκας δεν φταίει αυτός, έτσι τον έκανε η φύση. Το ότι είναι κακός άνθρωπος, δεν φταίει, έτσι τον έκανε η φύση. Το ότι είναι τεμπέλης, ψεύτης και μεγαλοπιάνεται φταίει μόνο αυτός. 
Αυτό το αγοράκι κάποτε έγινε αντράκι και με χίλια ζόρια και ατέλειωτα λαδώματα κατόρθωσε να γίνει κλητήρας. Από εκείνη τη στιγμή τα μυαλά του πήραν τόσο αέρα που ήθελε να γίνει και δήμαρχος.
Με διάφορες κομπίνες και μαγειρέματα, στις δημοτικές εκλογές, κατόρθωσε, επιτέλους, να γελάσει τον κόσμο και να τον κάνει δήμαρχο!
Μόνο που αυτό το παιδάκι γεννήθηκε να είναι μόνο κλητήρας! Τώρα που έκατσε στην καρέκλα του δημάρχου παίζει όλη μέρα facebook και υπογράφει ότι χαρτί βρει. Όμως, ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά μόνο τη δουλειά του κλητήρα. Όλα τα άλλα τον δυσκολεύουν. 
Πρόσφατα έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο γρήγορο πλουτισμό, στον άμεσο πλουτισμό. Αυτό είναι ένα ταλέντο που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος δεν μπορεί να μένει στο δήμο που είναι δήμαρχος, έχει σπίτι και μένει  σε άλλο δήμο γιατί  φοβάται! Κάθε βράδυ που μετράει τα λεφτά που εισέπραξε από τις ανομίες του, μπορεί να το δει κάποιος συμπολίτης του και να ζητήσει κι εκείνος μερίδιο, εκτός από τα επίσημα μέλη της συμμορίας που διατηρεί.
Έτσι περνάνε οι μέρες και τα χρόνια.
Οι Δημότες απορούν που είναι ο δήμαρχος και τι κάνει όταν αυτοί τον χρειάζονται. Φωνάζουν, σκούζουν, καταγγέλλουν και "όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι" βγαίνει, κάνει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την βοήθεια του επιστήθιου φίλου του και ικανότατου γραφιά και "βουλώνει τα στόματα"...

- Τι έχεις μωρό μου; Γιατί δεν κοιμάσαι; Αγριεύτηκες; Έλα σώπα...θα σου πω το άλλο με την Κοκκινοσκουφίτσα...


Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική

7 σχόλια:

  1. Γιά ποιόν άραγε είναι αυτό το καταπληκτικό παραμύθι? Μπράβο Σίσυφε ότι καλυτερότερο πολιτικό σχόλιο έχω διαβάσει τα τελευταία 50 χρόνια.Τον φωτογράφησες και τον περιέγραψες-έσφαξες με την πένα σου{πληκρολόγιο}.Τον άφησες να πνιγεί στο αίμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμαρχος που υπονοείτε, έχει κάνει καλές σπουδές, έχει υπηρετήσει σε σοβαρό δημόσιο πόστο και μόνο κλητήρας δεν είναι. Έχει κατοικίες και στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στο δήμο μας.

    Είναι αλήθεια όμως, ότι μέχρις στιγμής η θητεία του είναι αποτυγχημένη και ιδιαίτερα στο θέμα των παραλιακών μαγαζιών, για το οποίο υπάρχει θύελλα διαμαρτυριών και για το οποίο γίνονται σοβαρές κινήσεις από τους τοπικούς φορείς.

    Προφανώς διαθέτει κάκιστους έως γραφικούς συμβούλους (ούτε καν "ικανότατους γραφιάδες"), που του προτείνουν διάφορα επικοινωνικά τρυκ, αλλά έχει μέγιστη ευθύνη και ο ίδιος που τα αποδέχεται όλα αυτά..

    Αν έχετε στοιχεία για παράνομους πλουτισμούς κλπ. θα ήταν ευχής έργο να τα πάτε στη δικαιοσύνη, επιτέλους.

    Η κριτική, όσο κι αν είναι καυστική και δριμεία, πρέπει να είναι σοβαρή καί όχι να δίνει εικόνα ύβρεων και συμπλεγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιες ειναι οι πολυ καλες σπουδες? σε ιδιωτικα ιδρυματα?Ας μας πει τι ειναι νομικος γιατρος μηχανικος κτλ .Τιποτα δεν ειναι ενα συνεργαζομενο χρηματιστηριακο γραφειο ανοιξε στα Σπατα παρεσυρε πολυ κοσμο να χασει τα λεφτα του και το εκλεισε.Οσο για την δημοσια θεση τον διορισε τοπικος βουλευτης και μαλιστα βοηθο,αναπληρωτη η κατι τετοιο

      Διαγραφή
    2. Δεν αφήνετε τα κομπλεξικά σχόλια για όποιον έχει πτυχίο ή κάποια σημαντική θέση; Άλλο η κριτική και άλλο οι ...λουτσιώτικες βρισιέςκαι συκοφαντίες...

      Διαγραφή
    3. Α καλα αλλα λογια να αγαπιομαστε.......

      Διαγραφή
  3. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ,ΓΝΗΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ.Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ,ΑΧΡΗΣΤΟΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΛΑΜΟΓΙΟ-ΛΗΣΤΗΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΕΦΥΓΕ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΠΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΟΓΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ? ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ?Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑΤΟΝ ΛΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.Ο ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΓΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΠΡΟΠΛΑΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ.ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥ-ΜΠΟΥ,ΚΛΕΦΤΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ 1000 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΝΟΡΜΑΛ.ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΠΛΟΚΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑΝΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Ο ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου