Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αγορά οικοπέδου για ανέγερση του 7ου Δημ.Σχολείου Αρτέμιδος

Την Τετάρτη 16/9 μετά από περίπου δυόμισι χρόνια από τότε που προκηρύχτηκε ο σχετικός διαγωνισμός, έφτασε για έγκριση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας,
η αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος, με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας κου Ν. Κρόκου.




Η εισήγηση του κου αντιδημάρχου υπερψηφίστηκε οριακά, μόλις από το 50% + 1 ψήφο των δημοτικών συμβούλων. Χωρίς να επιθυμούμε (μη έχοντας καν τη δυνατότητα) να ασχοληθούμε με τις διαχειριστικές, τεχνοοικονομικές λεπτομέρειες της εισήγησης, από τη συζήτηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο εισπράξαμε, ότι από πολλές πλευρές ΔΕΝ ιεραρχείται σαν πρώτη προτεραιότητα η ανάγκη ανέγερσης σχολείων, ΔΕΝ υπάρχει επαφή με την άθλια κατάσταση που υπάρχει στη σχολική στέγη στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα. Οι παρευρισκόμενοι γονείς στηρίξαμε την πρόταση του κου Αντιδημάρχου για την αγορά του οικοπέδου και ζητήσαμε να υπάρξουν δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας καθώς φοβόμαστε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δε συνεπάγεται καθόλου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς του οικοπέδου. Δεν πεισθήκαμε από όσα ακούσαμε ότι υπάρχει κάποια άλλη πιο συμφέρουσα αντιπρόταση η οποία αξίζει τον κόπο να πάει 2-3 χρόνια πίσω η αγορά οικοπέδου για την ανέγερση σχολείου.

Η Ένωση Γονέων θα συνεχίζει να αγωνίζεται πάντα δίπλα στο πλευρό των γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος όχι μόνο για την ολοκλήρωση της αγοράς του οικοπέδου αλλά και για την ανέγερση του νέου σχολείου που τόσα χρόνια οραματίζονται μαθητές και γονείς του δήμου μας. Επιμένουμε να πιέζουμε τη Δημοτική Αρχή:

Για να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να παραδοθεί στον ΟΣΚ το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος για μελέτη, το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος για δημοπράτηση από τον ΟΣΚ, τασσόμενοι σταθερά ενάντια στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στα σχολεία, δηλαδή χορηγών και ΣΔΙΤ.

Για να βρεθεί άμεσα χώρος κατάλληλος στην περιοχή της Βραυρώνας για την άμεση λειτουργία και στέγαση του απαραίτητου 2ου Λυκείου Αρτέμιδος.

28/9/2015

Το Δ.Σ.
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου