Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Facebook: Επιτακτική ανάγκη η λύση των θεμάτων που αφορούν στη μεταφορά δεδομένων

Facebook: Επιτακτική ανάγκη η λύση των θεμάτων που αφορούν στη μεταφορά δεδομένων
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κήρυξε νωρίτερα σήμερα "άκυρο" το δικαστικό πλαίσιο που καλύπτει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ για
εμπορικούς σκοπούς, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία Facebook.
Ο αμερικανικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι "επιτακτική" ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ να βρουν μια λύση ώστε να διασφαλίζονται "αξιόπιστες μέθοδοι νόμιμης μεταφοράς δεδομένων", μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο κήρυξε άκυρο το τρέχον δικαστικό πλαίσιο.




"Είναι επιτακτική ανάγκη οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν αξιόπιστες μεθόδους για τη νόμιμη μεταφορά δεδομένων και ότι θα λύσουν όλα τα θέματα που συνδέονται με την παγκόσμια ασφάλεια", ανέφερε το Facebook Europe σε ανακοίνωσή του.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κήρυξε νωρίτερα σήμερα "άκυρο" το δικαστικό πλαίσιο που καλύπτει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ για εμπορικούς σκοπούς, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία Facebook.

Όμως η απόφαση αυτή ξεπερνά την υπόθεση του Facebook, καθώς το δικαστικό καθεστώς της λεγόμενης "σφαίρας ασφαλείας" --πιο γνωστό στα αγγλικά ως Safe Harbor (Ασφαλές Λιμάνι)-- που έχει τεθεί από τις αμερικανικές αρχές για τις επιχειρήσεις τους που μεταφέρουν δεδομένα από την Ευρώπη, αφορά χιλιάδες εταιρείες.

"Η υπόθεση αυτή δεν αφορά το ίδιο το Facebook", επεσήμανε και η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την "ισχυρό μήνυμα" για τα δικαιώματα στην Ευρώπη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί "ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρώπη", υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μαας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου