Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο επίτιμος πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σπάτων στον ΑγροΤύπο

Για της κινητοποιήσεις των παραγωγών της Νοτιοανατολικής Αττικής που έχουν δημιουργήσει μπλόκο στην διασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας - Μαρκοπούλου και
Κορωπίου - Αεροδρομίου, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρώην πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σπάτων, κ. Αναστάσιος Φράγκος. Όπως δήλωσε ο κ. Φράγκος η προσέλευση των αγροτών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ενώ ο κόσμος θα παραμείνει σταθερός στο σημείο και τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και ατάκα πολιτικού ότι οι αγρότες έχουν ένα μαγαζί και ένα διαμέρισμα ώστε να συμπληρώνουν το εισόδημά τους.
Κε Φράγκο μιλήστε μας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Νοτιοανατολικής Αττικής
Είμαστε από χθες εδώ και υπολογίζουμε πάνω από 250 τρακτέρ στο μπλόκο που βρισκόματε. Είμαστε συνεταιρισμοί από Κορωπί, Παιανία, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Κερατέα και Καλύβια, καθώς και οι Σύλλογοι που μας βοηθούν στον αγώνα μας. Έχουμε μαζευτεί εδώ για τους εξής λόγους: 
Ο πρώτος λόγος είναι το Ασφαλιστικό. Ανεβαίνουν στο πολλαπλάσιο οι ασφαλιστικές μας εισφορές. Για έναν αγρότη και την σύζυγό του που απαασχολείται και αυτή με τα αγροτικά χρειάζονται 5.000 ευρώ τον χρόνο. 
Το δεύτερο είναι το φορολογικό που αποφάσισαν φορολόγηση 26%, από το πρώτο ευρώ. Αν υπολογίσουμε ένα καθαρό εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ και 26% φόρο είναι 2.600, συν 5.000 που είπαμε ότι χρειάζεσαι για να ασφαλιστείς πάμε στις 7.600 ευρώ. Τα 2.400 ευρώ μένουν λοιπόν σε μια οικογένεια για να ζήσει. Συν την προκαταβολή φόρου που ήταν 55% φέτος και του χρόνου θα πάει στο 100% αντιλαμβάνεστε την κατάσταση. 
Το τρίτο αφορά τον φόρο που μας έβαλαν στο κρασί, τα 20 λεπτά. Αν βάλεις την τιμή του κρασιού συν τα 20 λεπτά, βάζουν ΦΠΑ σε όλο το ποσό δηλαδή και στον φόρο ΦΠΑ, φόρο πάνω στον φόρο.
Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε;
Ενημερώστε παρακαλώ τον κύριο των ΑΝ.ΕΛ που είπε ότι οι αγρότες έχουν ένα μαγαζί ή ένα διαμέρισμα και συμπληρώνουν το εισόδημά τους, ότι το μαγαζί ή το διαμέρισμα δεν είναι επάγγελμα, είναι ένα εισόδημα γιατί αν του έφτανε του αγρότη η ενασχόληση με τα αγροτικά, δε θα έφτιαχνε το μαγαζί, δε θα το χρειαζόταν.
Ποιες θα είναι οι επόμενες κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβείτε;
Θα προβούμε σε αποκλεισμούς δρόμων, το οποίο δεν έχει αποφασιστεί βέβαια, περιμένουμε την απόφαση του Συντονιστικού. Πάντως είναι πιθανόν ακόμα και σήμερα να κλείσει ο δρόμος.
Αντώνης Ανδρονικάκης - www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου