Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΕ Β. ΚΟΡΕΑ

Ένα ακόμα μνημείο παραπληροφόρησης και αντιδημοκρατικής «ρητορείας» μας άφησε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, μέσω ανοικτής επιστολής του που δημοσίευσε «Ο Δημότης»
(www.dimotisnews.gr) στις 8-2-2016, προφανώς στην προσπάθεια του Δημάρχου να μαζέψει τη δημοτική του παράταξη εν όψει της εκλογής νέου Προέδρου του ΔΣ μετά την παταγώδη αποτυχία της πρώτης προσπάθειάς του.




Ο Δήμαρχος Μαραθώνα έχει θεσμικό ρόλο τον οποίο διαρκώς αρνείται, προφανώς γιατί δεν του ταιριάζουν ή γιατί δεν «αντέχει» τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι, αποποιείται τις ευθύνες του και προτιμά να ανακαλύπτει φαντάσματα για να δικαιολογήσει την πλήρη αδυναμία της δημοτικής παράταξης που ηγείται να διοικήσει το Δήμο. Το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου του ΔΣ είναι θεσμικό και τυπικό, αλλά δεν είναι ουσιαστικό. Τα προβλήματα όμως της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας παραμένουν άλυτα και ο Δήμαρχος προσωπικά, αλλά και η δημοτική αρχή συνολικά, απουσιάζουν!

Τόσο το αντιδημοκρατικό και αντιαυτοδιοικητικό σχέδιο για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η προχειρότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος των Δημοτικών Τελών (απόφαση που επεστράφη ως μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) αποτελούν δύο μόνο παραδείγματα της έλλειψης κοινού νου, σχεδιασμού, αλλά και βούλησης από μέρους της δημοτικής αρχής που την καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου μας.

Πράγματι, ο Μαραθώνας θα αλλάξει όπως επισημαίνει ο κ. Ηλίας Ψηνάκης στην ανοικτή επιστολή του, όμως δυστυχώς, με αυτόν στο τιμόνι του Δήμου, φαίνεται ότι θα αλλάξει προς το χειρότερο.

Συνεχίζουμε να καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας, ειδικά δε τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, να προασπίσουν τις δημοκρατικές αρχές και τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του, με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους επ’ ωφελεία των πολιτών. Οφείλουμε όλοι να απέχουμε από αδιαφανείς πολιτικές δοσοληψίες που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την τοπική αυτοδιοίκηση και συνεισφέρουν στην έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς. Είμαστε εδώ για τους πολίτες και κατοίκους του Μαραθώνα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - www.kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου