Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γλιτώνουν τη «μέγγενη» το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά και τα αναπηρίας

του Βασίλη Αγγελόπουλου
Τον εξορθολογισμό, που όμως δεν θα περιλαμβάνει περικοπές προνοιακών επιδομάτων, δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.
Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου και τους εκπροσώπους των θεσμών, έγινε εκτενής συζήτηση για την προνοιακή πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα και καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις για να εξαλειφθούν φαινόμενα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, όπου παρατηρείται αλληλοκάλυψη ή είναι αναποτελεσματικά στη χορήγησή τους.




Ξεκαθαρίστηκε ότι έως τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο σύστημα Πρόνοιας που θα ακολουθείται στη χώρα, με προοπτική να γίνει νόμος του Κράτους, έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Επίσης, τονίστηκε ότι η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν θα λειτουργήσει ώστε να υποκατασταθούν από αυτό, το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για όσο θα καταβάλλεται.

Το ίδιο ισχύει και με τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και με τα επιδόματα αναπηρίας, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να υπάρξει γενικότερος εξορθολογισμός στην καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας, αλλά τονίστηκε ότι δεν θα τεθούν χειρότερα εισοδηματικά κριτήρια, από τα σημερινά.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου