Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οι κόκκινες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σεξουαλικής διάθεσης

Κόκκινο κρασί, πιπεριές, το σαφράν και πολλές άλλες
Η απόλαυση του φαγητού σχετίζεται από πάντα με αυτήν του έρωτα. Υπάρχουν όμως κόκκινες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σεξουαλικής διάθεσης και αυτές σας παρουσιάζουμε.
Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.




Ειδικότερα, θα αναφερθούμε στις κόκκινες τροφές οι οποίες προάγουν την ερωτική επιθυμία αφού ανέκαθεν το κόκκινο χρώμα θεωρείται το χρώμα του έρωτα και του πάθους.

Kόκκινο κρασί:

Έχει αποδειχτεί ότι σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, το κρασί δρα ευεργετικά στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή) που περιέχει. Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει σε υψηλά ποσοστά την ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες (1-2 ποτηράκια) ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωση του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Καυτερές κόκκινες πιπεριές:

Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία. Επίσης αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για την εφίδρωση, την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τους ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, που ενεργοποιούν το σύστημα του οργανισμού.

Κρόκος Κοζάνης:

Το σαφράν (κρόκος) αποτελεί ένα «κόκκινο θησαυρό» της φύσης, που όπως έχει βρεθεί από μελέτες τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες οφείλονται στην κροκίνη και φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την καλή στυτική λειτουργία. Οι αρχαίοι αποδίδουν στον κρόκο αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ πολλοί συγγραφείς τον συνδέουν με τον έρωτα και τη γονιμότητα και πολλοί ειδικοί αναφέρονται σε αυτόν ως ένα πολύ καλό τονωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου