Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Έκλεβε κυψέλες και το «έπαιζε» μελισσοκόμος

Έκλεβε κυψέλες και το «έπαιζε» μελισσοκόμος
Ένας 53χρονος έκλεβε κυψέλες από τους συγχωριανούς του, αλλά εντοπίστηκε όταν η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει για διαφορετική υπόθεση ζωοκλοπής. Επί τρία ολόκληρα χρόνια
έκλεβε τις κυψέλες που είχαν τοποθετήσει οι συγχωριανοί του μελισσοκόμοι σε διάφορες περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, ένας 53χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος αλλοίωνε τους κωδικούς εκμετάλλευσης για να τις εμφανίζει ως δικές του.




Η αποκάλυψη της δράσης του έγινε όταν αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς έκαναν έρευνα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 53χρονος στην ίδια περιοχή, καθώς είχαν πληροφορίες για ζωοκλοπές οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και έτσι συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη. Όμως, στο πλαίσιο της έρευνας βρήκαν 13 κυψέλες για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή και είχε αλλοιωθεί ο κωδικός τους!

Οι κυψέλες ανήκαν σε δυο μελισσοκόμους και είχαν κλαπεί από τις περιοχές όπου τις είχαν εγκαταστήσει στις 27 Μαρτίου του 2013 και στις 13 Ιουλίου του 2015! Τα θύματα τις αναγνώρισαν και τους επιστράφηκαν, ενώ ο δράστης πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου