Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ" ΣΠΑΤΩΝ–ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΜΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΓΓΡΑΦΑ Ο "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ" ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ  και επανέρχεται για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων πολιτών ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία, την ΕΥΔΑΠ, κλπ, τις οφειλόμενες απαντήσεις επί του περιεχομένου της απόφασης 330/27.11.2015 του Δ.Σ. Σπάτων - Αρτέμιδος (αυτή με έγγραφο του Γραφ.
Πρωθυπουργού 29.2.2016, διαβιβάστηκε ήδη στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων) και των υπ’ αριθ. πρωτ: 36032/13.10.2014, 32101/27.10.2015, 2443/5.2.2016, 3804/9.2.2016 και 6862,7089/16.3.2016 εγγράφων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, στα οποία εμπεριέχονται και οι προτάσεις του ΣτΔΕ.




Απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Ι. Τσιρώνη αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, το Υπουργείο σας εξακολουθεί να μη δίνει συγκεκριμένες – έγγραφες απαντήσεις στα ζητήματα που παραθέσει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος όσον αφορά :
α) τις ευθύνες για την παράλειψη οφειλόμενων ενεργειών και διαχρονικές ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ,
β) τις οφειλόμενες προς τήρηση διαδικασίες και διατάξεις που αναφέρονται στην ωρίμανση έργων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων της περιοχής μας
γ) τις προτάσεις για επιλέξιμη και εφικτή (τεχνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά) λύση (αλλά και εναλλακτική λύση) του αποχετευτικού προβλήματος των πόλεών μας, 

Επανερχόμαστε επί του θέματος, υπενθυμίζοντάς σας ότι παρά την επιβαλλόμενη υποχρέωση των υπηρεσιών σας για γραπτή - υπεύθυνη απάντηση επί των διαλαμβανομένων στα επίσημα έγγραφα του Δήμου Σ-Α (βλ. υποσημείωση 1 στη σελ. 2 του παρόντος), οι δέουσες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί.
Παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή να απαντηθούν εγγράφως (και συγκεκριμένα) από τις υπηρεσίες σας τα προαναφερόμενα έγγραφα του Δήμου Σ-Α (βλ. υποσημείωση 1 στη σελ. 2 του παρόντος), προκειμένου εν συνεχεία να ενημερωθούν και οι δημότες – πολίτες, για λογαριασμό των οποίων γίνεται η παρούσα διαμεσολάβηση του «Συμπαραστάτη».

Όσον αφορά τις διαδικασίες αναζήτησης ευθυνών, είναι γνωστό ότι ο «Συμπαραστάτης» έχει ενεργήσει σχετικά και κατά νόμο, για τυχόν πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων που στοιχειοθετούν μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, διαπιστώνοντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια γύρω από την υπόθεση του αποχετευτικού των πόλεών μας, ενδεχομένως θα ήταν σκόπιμο ο αρμόδιος Υπουργός να προσφύγει με ερώτημά του στο Ν.Σ.Κ., για αναζήτηση των νομικά ασφαλέστερων απαντήσεων και λύσεων επί του θέματος της τηρητέας πορείας του αποχετευτικού, με βάση και τα αναφερόμενα στην υποσημείωση 1 της σελ. 2 του παρόντος, έγγραφα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος.
Παράκληση για την κατά το δυνατόν ανταπόκρισή σας, με συγκεκριμένες απαντήσεις στα ανωτέρω, λόγω κατεπείγοντος και προς χάριν κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος.

Υ.Γ.
Τη Μ. Δευτέρα νεότερα
Χ. Ποθουλάκης
ΣτΔΕ
22.4.2016
Τα έγγραφα αναλυτικά:

16 σχόλια:

  1. Αγαπητό blog είμαι συνταξιούχος παλιό διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνική επιχείρηση, που έχω μάθει να βλέπω την πραγματικότητα μπροστά μου.
    Διαβάζω λοιπόν με προσοχή τα έγγραφα και τις πρωτοβουλίες αυτού του ανθρώπου, που είναι άγνωστος σε εμένα και εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι μιλάει καθαρά και άφοβα απέναντι σε όλους και σε όλα.
    Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος του ως Συμπαραστάτης, αλλά μου προκαλεί εντύπωση ότι ενώ λέει και κάνει εγγράφως διάφορα σοβαρά πράγματα, εν τούτοις όλοι αδιαφορούν και φαίνεται να τον αγνοούν ή ακόμα σαν να τον μισούν. Μιλώ για την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, αλλά και εμάς τους Δημότες, αν και προσφάτως ένας γείτονάς μου περιέγραφε το πόσο τον εξυπηρέτησε – αν και άγνωστος - παρεμβαίνοντας στις υπηρεσίες για ένα φουσκωμένο λογαριασμό νερού που του είχε έλθει.
    Ούτε καν η αντιπολίτευση, οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο δεν εκμεταλλεύονται τις πρωτοβουλίες του, αφού η διοίκηση του Δήμου φαίνεται να τον αγνοεί και έτσι όλοι από κοινού σιωπούν στα όσα σημαντικά θέματά μας υποκινεί ο εν λόγω.
    Αλήθεια, δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι σωστά προβληματίζομαι και απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την σκέψη μου, η οποία με απασχολεί εδώ και καιρό, αλλά διαβάζοντας αυτά τα τελευταία αυστηρά έγγραφα με τα οποία ο εν λόγω κύριος Ποθουλάκης ουσιαστικά εγκαλεί και καταχεριάζει Υπουργούς, θέλησα να διατυπώσω και δημόσια τον προβληματισμό μου.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι τα λες ΑΝΩΝΥΜΑ αφου τα πιστευεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανωνυμε 5:40 τα γραφει ανωνυμα για να μην τον πιασουν στο στομα 'ορισμενοι' αλλωστε και συ ανωνυμα σχολιαζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Πάσχα σε όλους τους ανώνυμους ειδικά σε αυτόν με τα κεφαλαία που πάντα έγραφε σωστά αλλά δεν τον παίρναμε στα σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ακριβώς αυτό φίλε μου 8:08 πμ. Και επανέρχομαι για μια και μόνο φορά ακόμα, για να πω ότι δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, αλλά μόνο ξέρω να διαβάζω και να αξιολογώ ικανότητες και στόχους των ανθρώπων από τα γραπτά τους. Μη με μπερδεύετε με οτιδήποτε άλλο. Ο άνθρωπος αυτός είναι χρήσιμος για τον τόπο, λίγη αμερόληπτη σκέψη χρειάζεται και θα το καταλάβετε. Δεν είναι απλή περίπτωση και δεν το λέω γιατί τον έχω ανάγκη, ούτε θέλω να τον γνωρίσω και δεν με ενδιαφέρει προσωπικά, ούτε πολιτεύομαι. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η δράση του και ότι τη δράση του αυτή την αναπτύσσει μέσα από δημόσια έγγραφα που ο ίδιος υπογράφει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διαβάστε κι εσείς και κρίνετε, είπα την άποψή μου αυθόρμητα και τίποτα άλλο. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν, αλλά όταν ένας άνθρωπος της περιοχής μας εγκαλεί Υπουργούς μέσα από δημόσιο έγγραφό του (όπως ένα από αυτά που ανάρτησε το blog), με αριθμό πρωτοκόλλου και σφραγίδα, λέγοντας :
    - «Κύριε Υπουργέ ……. το Υπουργείο σας δεν έχει απαντήσει συγκεκριμένα και εγγράφως» και του καταλογίζει
    - «τις ευθύνες για την παράλειψη οφειλόμενων ενεργειών και διαχρονικές ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ»,
    - μη συμμόρφωση με «οφειλόμενες προς τήρηση διαδικασίες και διατάξεις που αναφέρονται στην ωρίμανση έργων ………. της περιοχής μας», τονίζοντάς του ότι
    - «οι πολίτες - δημότες αγωνίζονται για νόμιμο έργο………, απαλλαγμένο σε κάθε φάση προώθησής του από πράξεις κακοδιοίκησης», στη συνέχεια δε αναφέρει (στον Υπουργό)
    - «εφιστάται η προσοχή κάθε υπεύθυνου προσώπου που λαμβάνει το παρόν, για τις κατά νόμο ενέργειές του …… στην αναζήτηση ευθυνών από όσους προκάλεσαν με ενέργειες ή παραλείψεις τις δυσμενείς για τη χώρα αποφάσεις των τεράστιων προστίμων» και τέλος «παρακαλεί να ενημερωθεί το συντομότερο, για τα πρόσωπα (υπαλλήλους), που τους είχε κατά το παρελθόν ή τους έχει ανατεθεί σήμερα, στα πλαίσια της υπηρεσίας (ειδικότερα στην Ειδ. Γραμ. Υδάτων), η υπόθεση του ……….. των πόλεών μας» για να διευκολύνει λέει τον Εισαγγελέα
    Κι όλα αυτά τα λέει, χωρίς να κρύβεται πίσω από άλλους και όταν οι άλλοι τοπικοί επίσημοι του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι και δημοτικό συμβούλιο σιωπούν.
    Έ, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Έτσι σκέφτηκα εγώ και απλά και αυθόρμητα με όλο το σεβασμό προς όλους, εξέφρασα την άποψή μου.
    Και πάλι ευχαριστώ όλους και το Blog που με φιλοξένησε με ευγένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, FACEBOOK ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΤΕ (ΦΑΜΕ) ΤΟ ΚΕΛ ΧΩΡΙς ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΥΕΥΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ (ΠΛΗΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ) , ΟΜΟΣΠΟΝΟΙ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ?

    ΟΛΟΙ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΣ ΔΟΞΑ (ΕΦΗΜΕΡΗ), ΑΛΛΟΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ , ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ο Κ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,ΜΑΖΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ[ΟΠΑΣ] ΚΑΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΙΨΕ ΠΗΡΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα ανων.10:56 και αποδειξη των οσων γραφεις ειναι ολοι οι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Στις εκλογές είναι γνωστό ποιος κερδίζει πάντα αυτός που εξυπηρετεί τα περισσότερα συμφέροντα.
      Που να βρεθεί πετυχημένος δήμαρχος όλοι τους για τα μπάζα όπως στην πλειοψηφία οι πολίτες της Λούτσας μπάζα οι ίδιοι μπάζα ψηφίζουν

      Διαγραφή
  7. Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΛΕΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.ΡΕΕΕΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑΣΕ ΟΣΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με κατάπτυστες λασπολογίες 12:27 μμ, δείχνεις πόσο απατεώνας και λαμόγιο είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάληψη (με εκλογή) του Ποθουλάκη στη θέση του Συμπαραστάτη, προσέθεσε σ' αυτόν (0) επιπλέον εισόδημα, απ' αυτό που ελάμβανε πριν (μηνιαίο και ετήσιο), οπότε ανώνυμε 12:27 μμ τον κατηγορείς για το "ξεροκόματο" των (μηδέν) ευρώ !!!!!! ????

      Διαγραφή
  9. Οι τοπικοί σύμβουλοι-Δήμαρχοι ξεκινούν σαν Δον Κιχώτες και γυρίζουν Σάντσο Πάντσα!!!!!
    έτσι έρχεται τόσο γρήγορα η στιγμή που δεν υπάρχει πια τίποτα για να περιμένουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου