Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Αποτελέσματα Δημοτικού Συμβουλίου 26ης Μάιου 2016 για την Παιδεία

Σοβαρές αποφάσεις για θέματα παιδείας και ειδικά για τη σχολική στέγη πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ), κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ανά θέμα είναι:
Θέμα Νο 9 : Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για τις άμεσες ενέργειες σύστασης Επιτροπής Καταλληλότητας, που θα αποφανθεί για ανάγκες της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής.




Συγκεκριμένα, θα αποφανθεί για δημοτικό οικόπεδο στο Γραμματικό, για την εγκατάσταση Νηπιαγωγείου (Ν/Γ), με δαπάνη χορηγίας κ. Μαρτίνου.
Κατά τη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μπούσουλας, δεσμεύτηκε για την άμεση ολοκλήρωση των ενεργειών μεταγραφής του κληροδοτήματος στο Δήμο.
Η ίδια Επιτροπή θα αναλάβει να αποφανθεί και για το δημοτικό οικόπεδο που έχει ήδη αποδοθεί για την ανέγερση του 3ου Ν/Γ Ν. Μάκρης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ελλείψεις του σχετικού φακέλου, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο (αρ. Πρωτ. : ΕΓ.Δ1/Τ1.3/5424/12-04-2016) της Κτ.Υπ. ΑΕ (τ. Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων).
Κατά τη συζήτηση η Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Ρίζου δήλωσε ότι, καθυστερεί η συνεδρίαση της συγκροτημένης από καιρό Επιτροπής Καταλληλότητας για δημοτικό οικόπεδο στο Ζούμπερι (δίδυμα), ώστε να λειτουργήσει το ιδρυμένο εδώ και χρόνια 4ο Ν/Γ Ν. Μάκρης, με εγκαταστάσεις δαπάνης του Δήμου, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΔΣ.

Θέμα Νο10 : Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για τις άμεσες ενέργειες σύστασης Επιτροπής Καταλληλότητας, που θα αποφανθεί για ενοικιαζόμενο χώρο, ώστε να λειτουργήσει το 2ο Λύκειο Ν. Μάκρης.
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η σύνταξη, δημοσίευση και διενέργεια σχετικού Διαγωνισμού, ώστε οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Θέμα Νο 11 : Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για τις άμεσες ενέργειες σύστασης Επιτροπής Καταλληλότητας, που θα αποφανθεί για το δημοτικό οικόπεδο 25Α και εναλλακτικά για το 85 (και τα δύο σε Ν. Βουντζά), προκειμένου να υποβληθεί σχετικός φάκελος στην Κτ.Υπ. ΑΕ για την ανέγερση του 2ου Λυκείου Ν. Μάκρης.

Θέμα Νο12 : Αποφασίστηκε να προβληθεί άμεσα η αναγκαιότητα ενοικίασης μιας επιπλέον ισόγειας αίθουσας στο ενοικιαζόμενο συγκρότημα του Λυκείου Μαραθώνα, για να αποτελέσει χώρο πολλαπλών δράσεων.
Η απόφαση θα διαβιβαστεί στη ήδη συγκροτημένη Επιτροπή Καταλληλότητας, (για την ενοικίαση άλλων 2 αιθουσών διδασκαλίας στο ίδιο συγκρότημα), ώστε να αποφανθεί για το σύνολο των άμεσων ελλείψεων του σχολείου. Κατά τη συζήτηση η κ. Ρίζου δήλωσε ότι, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος συμφωνεί να προβεί στις απαιτούμενες διαμορφώσεις των χώρων και την τακτοποίηση χρήσεων.
Θέμα Νο13 : Αποφασίστηκε η άμεση σύνταξη και δημοσίευση Διακήρυξης για την αγορά ακινήτου για την ανέγερση του Λυκείου Μαραθώνα, η οποία εκκρεμεί 1,5 έτος από την πρώτη απόφαση στη ΔΕΠ.
Μετά από 4 όμοιες συνεχόμενες αποφάσεις της ΔΕΠ, το ΔΣ με την απόφαση 135/14-5-2015, πήρε σχετική απόφαση, η οποία όμως κρίθηκε ακατάλληλη, καθώς ενέταξε τη Διακήρυξη στους Πρόχειρους διαγωνισμούς.
Κατά τη συζήτηση Ο κ. Μπούσουλας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί άμεσα η σύνταξη της Διακήρυξης. Στην ίδια απόφαση συστήθηκαν 2 επιτροπές. Η Επιτροπή Επιλογής Ακινήτου και η Επιτροπή Αγοράς Ακινήτου.

Θέμα Νο14 : Αποφασίστηκε η απόδοση δημοτικού οικοπέδου (οδός Πυθαγόρα) για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Ν. Μάκρης και η άμεση διαβίβαση της απόφασης στην Κτ.Υπ. ΑΕ, η οποία έχει υποβάλλει την σχετική απαίτηση στο Δήμο με πρόσφατο έγγραφο (αρ. Πρωτ. : ΕΓ.Δ1/Τ1.3/5424/12-04-2016).
Τα αποτελέσματα του Δημοτικού Συμβουλίου μας δικαιώνουν, καθώς και στα 6 θέματα σχολικής στέγης σε όλο το Δήμο, έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων, της «Ομάδας Προώθησης Έργου 2ου Λυκείου Ν. Μάκρης» και της «Επιτροπής Ανέγερσης Λυκείου Μαραθώνα.
Πέρα από τις παραπάνω αποφάσεις, η Δημοτική Αρχή (Τεχνική Υπηρεσία), δεν πρέπει να υποβαθμίσει τις απαιτήσεις της Κτ.Υπ. ΑΕ, όπως αυτές προβλήθηκαν με πρόσφατο έγγραφο (αρ. Πρωτ. : ΕΓ.Δ1/Τ1.3/5424/12-04-2016).
Ανταποκρινόμενη σε αυτές, επιβάλλεται να προβεί άμεσα στην ορθή συμπλήρωση των ελλείψεων των φακέλων του Ν/Γ Ανατολής, καθώς και των λοιπών ελλείψεων των φακέλων του 2ου Δημοτικού και 3ου Ν/Γ Ν. Μάκρης. Επιπλέον, επιβάλλεται να συνεγείρει την Κτ.Υπ. ΑΕ, για να αποφασίσει για το κτήριο (γιαπί) του 1ου Δημοτικού Ν. Μάκρης (με εισήγηση αξιοποίησης της υφιστάμενης δομής).
Επίσης επιβάλλεται να συνεγείρει και την Επιτροπή Καταλληλότητας του 4ου Ν/Γ Ν. Μάκρης, ώστε να αποφανθεί και να εκπληρωθεί αυτή η βασική προϋπόθεση για την άμεση λειτουργία του σχολείου.
Η παρουσία των εκπροσώπων Συλλόγων και γονιών ήταν έντονη και επισημάνθηκε από πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία από τους ορισμένους ανά θέμα εισηγητές εκπροσώπους των Συλλόγων, επενέργησε θετικά στη λήψη των αποφάσεων.
Όμως αυτό που πλέον έχει απόλυτη σημασία, είναι η ορθή εκτέλεση των αποφάσεων. Οι εμπειρίες του παρελθόντος, δεν μας επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Επιβάλλεται να παρακολουθούμε τις από εδώ και πέρα διαδικασίες βήμα προς βήμα.
Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή να καθορίσει λεπτομερώς τις ενέργειες που απορρέουν από τις αποφάσεις του ΔΣ, αλλά και τις λοιπές απαιτήσεις της Κτ. Υπ. ΑΕ και να τις εντάξει εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, το οποίο επιβάλλεται να δημοσιοποιήσει.
Έτσι, θα αποδείξει έμπρακτα ότι, προσπερνάει το μεγάλο διάστημα της αδράνειας και θα δρομολογήσει την άμεση επίλυση πιεστικών ελλείψεων στο χώρο της παιδείας στον Δήμο μας, ανταποκρινόμενη στις εύλογες προσδοκίες της μαθητικής κοινότητας.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου