Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Tetra Tech, μία εταιρεία που κερδίζει από την καταστροφή

Tetra Tech, μία εταιρεία που κερδίζει από την καταστροφή
Οι σκηνές Αποκάλυψης που καταγράφηκαν στον πρόσφατο πολύνεκρο σεισμό στον Ισημερινό, αποτελούν μία ακόμη υπενθύμιση ότι η Γη είναι ένα επικίνδυνο μέρος.
Ταυτόχρονα, όμως, υπενθύμισε ότι υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν να βγουν κερδισμένοι από μία καταστροφή.




Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εταιρεία Tetra Tech. Με κεφαλαιοποίηση 1,83 δισ. δολάρια η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για διαχείριση υδάτινων πόρων, περιβαλλοντικών θεμάτων, ενέργειας και υποδομών. Ταυτόχρονα διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Λ. Αμερική και σε χώρες όπως ο Ισημερινός.
Μεταξύ των πελατών της βρίσκονται ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, πολιτείες και δήμοι αλλά και αρκετοί εμπορικοί πελάτες και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Στις αρχές Απριλίου έκλεισε ένα συμβόλαιο αξίας 20 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική Agency for Interantional Development (USAID), ενώ έχει συμφωνίες αρκετών εκατ. δολαρίων με το Πεντάγωνο.
Δημιουργήθηκε το 1966 στη Πασαντένα της Καλιφόρνια, ενώ έχει συμμετάσχει σε σειρά projects που αφορούν την ανοικοδόμηση κάθε είδους υποδομών μετά το «πέρασμα» τυφώνων, πλημμυρών και σεισμών.
Όπως όλα δείχνουν θα επωφεληθεί τα μέγιστα και από τη διαδικασία ανοικοδόμησης του πολύπαθου Ισημερινού, αποτελώντας έτσι μία από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές.
Όσο για τη μετοχή της διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 31,22 δολάρια, με τους αναλυτές να έχουν θέσει ως τιμή-στόχο τα 40 δολάρια, δηλαδή να εκτιμούν ότι μπορεί να ενισχυθεί άνω του 28% σε ορίζοντα 12μηνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου