Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να αντιμετωπίσετε το λίπος στην κοιλιά που προέρχεται από τον διαβήτη

Το λίπος στην κοιλιά, έρχεται συνήθως από την ίδια πηγή, ανεξάρτητα την δυνατότητά σας να διαχειρίζεστε τα επίπεδα της ινσουλίνης. Η πηγή αυτή είναι η λήψη θερμίδων.
Είναι αλήθεια πως τα σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να κάνουν ευκολότερη την αποθήκευση υδατανθράκων σε μορφή λίπους, ωστόσο το βασικό θέμα παραμένει το ίδιο – η λήψη περισσότερων θερμίδων από αυτές που καίτε.




Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για να ελέγξετε τους υδατάνθρακες και να μειώσετε τις θερμίδες, αλλά δεν μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Θα πρέπει να το κάνετε σε όλο το σώμα συνολικά. Η μέτρια άσκηση θα σας βοηθήσει να πιάσετε τον στόχο σας.

Διατροφή

Περιορίστε τη λήψη υδατανθράκων. Καταναλώνετε μόνο σύνθετους υδατάνθρακες: φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης. Μην καταναλώνετε τροφές που περιέχουν ζάχαρη, όπως επεξεργασμένα δημητριακά και junk food. Μην παίρνετε πάνω από το 50% της ημερήσιας ποσότητας θερμίδων από τους υδατάνθρακες.

Πάρτε πρωτεΐνη από άπαχες πηγές. Το ψάρι, το κοτόπουλο και το άπαχο κόκκινο κρέας σας παρέχουν την πρωτεΐνη που χρειάζεστε και ενδυναμώνουν τους μύς σας. Πάρτε τουλάχιστον το 30% της ημερήσιας ποσότητας θερμίδων από πρωτεΐνη.

Καταναλώνετε ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο με μέτρο. Οι τροφές αυτές σας παρέχουν σημαντικά λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα και τη σεξουαλική υγεία. Αφιερώστε σε αυτά το 20% της ημερήσιας κατανάλωσης τροφής.

Καταναλώνετε πρωτεΐνη και λίπος με κάθε γεύμα. Ποτέ μην τρώτε σκέτους υδατάνθρακες. Βοηθάει να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου.

Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων. Ξεκινήστε με 250 θερμίδες λιγότερες από ότι συνήθως. Παρακολουθείστε την πρόοδό σας για τρεις εβδομάδες πριν αναπροσαρμόσετε τις θερμίδες σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Άσκηση

Ασκηθείτε 6 μέρες την εβδομάδα. Ασχοληθείτε με ασκήσεις αντίστασης τρεις μέρες την εβδομάδα και με καρδιαγγειακές ασκήσεις τις υπόλοιπες. Θα δώσετε ώθηση στον μεταβολισμό σας χωρίς να χρειάζεται να περνάτε ολόκληρη τη μέρα στο γυμναστήριο.

Εξασκείτε ολόκληρο το σώμα σας κάθε φορά που κάνετε ενδυνάμωση. Κάνετε ασκήσεις για τα πόδια και συνεχίστε με ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος.

Κάντε καρδιαγγειακές ασκήσεις τις μέρες που δεν σηκώνετε βάρη. 30 λεπτά περπάτημα ή κολύμπι είναι ιδανικά. Όσο βελτιώνεστε μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και τη διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου