Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τμήματα ακτών Αρτέμιδος, Ραφήνας και Ν.Μάκρης στα οποία απαγορεύεται η κολύμβηση.

 
Με κατεπείγον έγγραφό του ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, ενημερώνει τους κατά τόπους δήμους για την ακαταλληλότητα των υδάτων του Δήμου τους και τις χαρακτηρίζει 'απαγορευτικές για κολύμβηση'.
Αναφέρει:
«Απαγορεύουμε την κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης...»




Ορισμένα από τα σημεία που αναφέρονται στην επιστολή:
  • «Στην Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.
  • Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ,  και  των κατασκηνώσεων Αεροπορίας-ΘΑΑ.»
Επισημαίνει επίσης τα γενικότερα χαρακτηριστικά περιοχών που είναι "απαγορευτικές" για κολύμβηση και τα βασικά είναι:
  • «Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων .
  • Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων.
  • Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.»
Και στις ακτές της Αρτέμιδας έχουμε σημεία με στόμια εκβολής αγωγών ομβρίων και μόνιμα αγκυροβόλια.
Αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Σπάτων, Αρτέμιδος.

Με την επιστολή του ο Υπουργός επισημαίνει:
«την ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των ακτών, στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών για κολύμβηση με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.»
«Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, παρακαλούνται να ορίσουν εκπροσώπους για συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών,
ώστε να υλοποιηθούν τα σχετικά Υγειονομικά Προγράμματα και να εφαρμοσθούν τα προτεινόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή: «Τμήματα ακτών της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση»

Αυτές τις επισημάνσεις ας τις λάβουν σοβαρά υπόψιν όλοι οι υπέρμαχοι  της κατασκευής ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι!

6 σχόλια:

  1. ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ 200 m ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛ ΤΩΝ 150 ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο "ΠΛΑΤΟΧΩΡΑΦΙΩΤΙΚΟΣ" ΜΕ 250.000 ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΣΑ m ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ???????????.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το βουλώσει καλύτερα ο υπουργός που επιτρέπεται και που απαγορεύεται επειδή την κατασκευή των ΚΕΛ και το κόψιμο απο την Ψυττάλεια η δική του κυβέρνηση το επιβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ "ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ" 9/12/2015 ΕΥΔΑΠ-ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.ΜΑΡΚΟΥ , ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΠΟΥ...Α Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ Κ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΥ...Α ΒΓΗΚΕ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑΞΕ Κ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ Κ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 1,5ΕΚΤ € ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ Κ 3-4 ΕΚΤ € ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΠΑΕΖΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ..Α ΜΕΣΙΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ Κ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΚΩΛ....Α ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΑΦΤΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άν έχουμε τέτοιο πρόβλημα με τον δήμαρχο προτείνω να νοικιάσουμε την επόμενη τετραετία τον Παχατουρίδη απο τους Περιστεριώτες που είναι ο καλύτερος δήμαρχος της Ελλάδας πως σας φαίνεται καλή ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γινει το ΚΕΛ στην Αρτεμιδα να ονομαστει ΚΕΛ Δ Μαρκου και ο δημαρχος να κυρηχθη ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο δημο ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου